17η διαδικτυακή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Από τις 19 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020
Συντονιστείτε στο
www.thessalonikibookfair.gr

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης αποτελεί το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο που διοργανώνεται στη χώρα μας. Ένας πολιτιστικός θεσμός με διεθνή χαρακτήρα που άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο του βιβλίου και έγινε σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες και τους βιβλιόφιλους. Η 17η ΔΕΒΘ, που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, και με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προσαρμόζεται στα δεδομένα της πανδημίας του COVID-19 και επικεντρώνεται φέτος σε ένα εξολοκλήρου διαδικτυακό πρόγραμμα διάρκειας έντεκα ημερών (19-29/11).

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμμετέχουν στην Έκθεση με ένα πλούσιο πρόγραμμα διαδικτυακών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. 
Συντονιστείτε στον ιστότοπο Thessalonikibookfair.gr και παρακολουθήστε συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς με κεντρικό θέμα της έκθεσης τη Λογοτεχνία στον χρόνο, καθώς και τη Μνήμη στη λογοτεχνία.
Η Κατερίνα Μαλακατέ, η Σοφία Νικολαΐδου και η Βάσια Τζανακάρη παρουσιάζουν τα νέα βιβλία τους μέσα από πρωτότυπες θεματικές συζητήσεις, ο Σουηδός μετρ του ιστορικού νουάρ Niklas Nat och Dag μιλά για την αστυνομική λογοτεχνία και τα πρόσφατα βιβλία του, ενώ ο Βρετανός εξέχων καλλιτέχνης και συγγραφέας James Bridle μας συστήνει τη Νέα σκοτεινή εποχή.
Από τους θεματικούς άξονες της έκθεσης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η πανηγυρική επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Σε αυτή την ενότητα καταξιωμένοι ιστορικοί μιλούν με αφορμή τα πρόσφατα βιβλία τους που εγκαινιάζουν τη νέα ιστορική σειρά «200 χρόνια από την Επανάσταση» η οποία προσπαθεί να ρίξει φως στον χαρακτήρα και τις μορφές της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων. Τέλος, ο Γάλλος καθηγητής Freddy Vinet μας μιλά -με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του Η μεγάλη γρίπη του 1918- για τον κορωνοϊό και τις μεγάλες πανδημίες του παρελθόντος.
Από το πρόγραμμα δεν λείπουν οι εκδηλώσεις για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Οι συγγραφείς Ελένη Ανδρεάδη και Λίνα Σωτηροπούλου θα διασκεδάσουν τους μικρούς αναγνώστες με δύο συναρπαστικά βίντεο γεμάτα δράση και φαντασία, ενώ οι βραβευμένες Αγγελική Δαρλάση και Μαρίζα Ντεκάστρο παρουσιάζουν εκπαιδευτικά θέματα μέσα από τα πρωτότυπα βιβλία τους.
Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες για όλες τις εκδηλώσεις μας. Περιμένουμε τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.