Με αφορμή τα παιδικά βιβλία Οι αγωνιστές του 1821 της Αγγελικής Δαρλάση και Για να ζούμε ελεύθεροι της Ελένης Σβορώνου, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση για την Ελληνική Επανάσταση, τους μικρούς Αγωνιστές και τα μεγάλα «γιατί» την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, στις 19.00μ.μ.

Ο Θοδωρής (Κολοκοτρώνης), ο Γιώργης (Καραϊσκάκης), ο Κωνσταντής (Κανάρης) και οι μικρές Λασκαρίνα (Μπουμπουλίνα) και Μαντώ (Μαυρογένους) και οι περιπέτειες που είχαν ως παιδιά... Κι από την άλλη η Ελλάδα μικρή! Η Ελλάδα προτού ακόμη αποκτήσει τον χώρο της και τ’ όνομά της. Οι Έλληνες προτού ονομάσουν τον εαυτό τους έτσι. Η παιδική ηλικία που, παρά τις όποιες δυσκολίες, γίνεται ο προάγγελος μιας «ηρωικής» ενήλικης ζωής. Το Γένος που γίνεται Έθνος. Η Επανάσταση της Ελλάδας που γίνεται μια ευρωπαϊκή υπόθεση. Ιστορίες ενηλικίωσης.

Το 1821 για παιδιά μέσα από τα βιβλία της Αγγελικής Δαρλάση και της Ελένης Σβορώνου

Στη συνάντησή μας θα γνωρίσουμε τα βιβλία, θα διαβάσουμε αποσπάσματα και θα ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για την αξιοποίησή τους στην τάξη (φυσική ή διαδικτυακή). Θα μιλήσουν οι συγγραφείς των βιβλίων Αγγελική Δαρλάση και Ελένη Σβορώνου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόμας Zoom. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/97570465135?pwd=dXdxSkZZZC9GaGY5NWQxbnVHRzNzZz09