O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Women on Top, η Λέσχη Ανάγνωσης «Στο ράφι» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, στις 18.30μ.μ., να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο της Annie Ernaux, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Η βραβευμένη συγγραφέας αναζητά το νόημα της ύπαρξης της μητέρας της, σε ένα τρυφερό και συνάμα σκληρό φόρο τιμής σε κάθε γυναίκα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και η Στέλλα Κάσδαγλη από τον οργανισμό Women on Top και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Σουζάνα Παπαφάγου.

Η Annie Ernaux προσπαθεί να ανακαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητέρας της, που πέθανε εξασθενημένη από την αρρώστια που κατέστρεψε τη μνήμη της και της στέρησε τη σωματική και πνευματική της ακεραιότητα. Επιχειρεί να ανασυνθέσει τη ζωή της και να αντιμετωπίσει και τα αντιφατικά αισθήματα που πολλές φορές νιώθει μια κόρη για τη μητέρα της: αγάπη και μίσος, ενοχή, τρυφερότητα, ενόχληση, αλλά κι αυτή τη σπλαχνική και σιωπηλή προσκόλληση απέναντι σ’ αυτή την ηλικιωμένη γυναίκα που δεν ζει πια.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση (μέσω της πλατφόρμας Zoom) ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο https://zoom.us/j/93449321531?pwd=R21YVFg3cDA3UHoxUlcrUTFoOW1ZUT09
ή συμπληρώστε εναλλακτικά τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα
Meeting ID: 934 4932 1531
Passcode: 293293