"Πάρκυ, η συγκάτοικος της μαμάς μου" της Δέσποινας Καραμήτσου

Η ζωή δεν είναι πάντα ανέφελη. Όταν μια ασθένεια μπαίνει στο σπίτι δημιουργεί πάντα αναστάτωση. Με τι λόγια να πεις σ’ ένα παιδί πως κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, η μαμά ή ο μπαμπάς, ο παππούς ή η γιαγιά θα είναι χρόνια ασθενής; Πως θα δυσκολεύεται να τρέχει και να τα προλαβαίνει όλα όπως παλιά; Πως εύκολα θα χάνει την υπομονή του και θα εκνευρίζεται και πως ίσως δεν θα χαμογελά τόσο συχνά; Πως ν’ απαντήσεις στις απορίες του και στα γιατί;
Έτσι γεννήθηκε η Πάρκυ, η συγκάτοικος της μαμάς μου. Ένα αληθινό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η ανάλαφρη διήγηση της μικρής Πηνελόπης μας παρουσιάζει με ευαισθησία και ειλικρίνεια όχι μόνο τις αλλαγές στη συμπεριφορά και τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τις απορίες και τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η αναγκαστική συγκατοίκηση η οποία αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και οδηγεί σε πιο ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο και για τον δάσκαλο γι’ αυτό και στο τέλος υπάρχουν κάποιες προτεινόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που δίνουν τροφή για σκέψη και περαιτέρω συζήτηση για την πολυδιάστατη πραγματικότητα μιας χρόνιας πάθησης.