Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε έναν νέο κύκλο διαδικτυακών εκδηλώσεων. Μια σειρά σύντομων συναντήσεων όπου οι συγγραφείς των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ απαντούν στις ερωτήσεις μας και μας βάζουν στον κόσμο των νέων βιβλίων τους, λίγες μέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους.

Την Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, στις 18.00μ.μ., ο Τάσος Παπαναστασίου μάς συστήνει από τη σελίδα facebook των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το αστυνομικό μυθιστόρημά του με τίτλο Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΣΕ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.

Ποιος αντέχει να μη γίνει μέρος του Κακού, αν αυτό θα τον κρατήσει ζωντανό; Μια αστυνομική περιπέτεια που παίζει με τα ανθρώπινα όρια.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 22 Απριλίου 2021 σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
____________________________________________________________________________________


Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και πολλά παιδιά που φοιτούν στον παιδικό σταθμό δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μπουν στο σχολικό κλίμα. Μια άλλη κατηγορία παιδιών είναι εκείνα για τα οποία ο παιδικός σταθμός θα ξεκινήσει όχι τον Σεπτέμβριο, αλλά αμέσως μετά το Πάσχα, με την ‒ελπίζουμε‒ διά ζώσης προσαρμογή τους στο νέο τους περιβάλλον. Τέλος, υπάρχουν και τα παιδιά για τα οποία το πρώτο σχολείο αργεί ακόμη να ξεκινήσει. Εσείς, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους, σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουν, σίγουρα θέλετε να τα προετοιμάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα και να ενισχύσετε τη μάθηση και την ψυχαγωγία τους. Γνωρίζετε πώς;

Με αφορμή το νέο βιβλίο της νηπιαγωγού και συγγραφέα εκπαιδευτικών βιβλίων Κατερίνας Χριστόγερου Καλή αρχή στον παιδικό σταθμό, ένα χρήσιμο εργαλείο για παιδιά, παιδαγωγούς και γονείς, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Free Press για γονείς Τaλκ σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση της συγγραφέα με τη δημοσιογράφο Πελιώ Παπαδιά, αρχισυντάκτρια του Τaλκ και του www.talcmag.gr, με θέμα τις μαθησιακές εμπειρίες στον παιδικό σταθμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα εξετάσουμε:
  • τους τρόπους ενθάρρυνσης και ενίσχυσης των παιδιών που ξεκινούν να φοιτούν στον παιδικό σταθμό
  • τους τρόπους ανάπτυξης δεξιοτήτων των παιδιών ηλικίας από 3 ετών
  • τους τρόπους απόκτησης νέων γνώσεων και καλλιέργειας της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους και
  • τους τρόπους που θα οδηγήσουν αβίαστα στην ομαλή μετάβαση των παιδιών στο νηπιαγωγείο.

Όσοι παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση, θα εφοδιαστείτε με καλές πρακτικές και ιδέες και θα ανακαλύψετε πώς θα αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το βιβλίο, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Στις σελίδες του θα βρείτε πρωτότυπες, ευχάριστες και δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και φύλλα εργασίας, ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία και τις ανάγκες των παιδιών 3-4 ετών, που πάνε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό. Τέλος, η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας.

Πότε: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, στις 19.00μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
Για να παρακολουθήσετε, συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/94534756358?pwd=OFJLVnB4bFJpeWt1UHAzTHhhWm9tQT09