"Ταξιδιώτες της Ανατολής" των Γιάννη & Μαρίνας Αλεξάνδρου

Το πρακτορείο Ερµού Travel διαφηµίζει ταξιδιωτικούς προορισµούς που προσφέρουν µοναδικές εµπειρίες, όπως το ταξίδι στην Καππαδοκία και στην Πέτρα της Ιορδανίας. Η Αµάντα, διευθύντρια του πρακτορείου, είναι µια γυναίκα επαγγελµατίας και αφοσιωµένη στην ανατροφή του µικρού της αγοριού. Από τη ζωή της όµως λείπει η αγάπη και για να ξεφύγει από την καθηµερινότητα ταξιδεύει στη Σινασό της Καππαδοκίας, από όπου κατάγεται. Κατά τη διάρκεια όµως µιας ξενάγησης στην υπόγεια πόλη Μαλακοπή, η Αµάντα πέφτει θύµα απαγωγής. Κλειδί στην ιστορία είναι η επίσκεψή της στο προγονικό σπίτι. Εκεί, µέσα από παλιές φωτογραφίες, ζωντανεύουν τα πρόσωπα της οικογένειάς της και ξεπηδούν οι χαρές, οι λύπες και οι αγάπες τους. Εκείνοι, µετά τον ξεριζωµό του 1924, ήρθαν στην Ελλάδα κάνοντας µια καινούρια αρχή. Τώρα, θα ξεπεράσει η Αµάντα όσα την απειλούν; Και ποια κατάληξη θα έχει η περιπέτειά της;
Η Σοφία και ο Ανδρέας ταξιδεύουν µε το ίδιο πρακτορείο στην Πέτρα της Ιορδανίας. Η αρχική τους αντιπάθεια εξελίσσεται σε φλογερή αγάπη. Με τη µαγεία της Ανατολής να τους περιβάλλει, θα γνωρίσουν την Ντι Ματέο, µια πλούσια Ιταλίδα συλλέκτρια βυζαντινών κοσµηµάτων. Αυτή ήταν απόγονος κάποιας Βυζαντινής αρχόντισσας, που ξέφυγε από την Κωνσταντινούπολη κατά την Άλωση και µε ένα γενοβέζικο καράβι έφτασε στην Ιταλία, όπου βρήκε άσυλο στη Φλωρεντία των Μεδίκων.
Τώρα η Ντι Ματέο βρίσκεται δολοφονηµένη στο ξενοδοχείο και η Σοφία θα θεωρηθεί άδικα ύποπτη και θα συλληφθεί. Άραγε, θα αποκαλυφθούν οι πραγµατικοί δράστες για να λάµψει η αλήθεια;

"Το μαύρο νυφικό" της Ειρήνης Μαλάμου

Το φθινόπωρο του 1949 η Αγγελική εγκαταλείπει το νησί της χωρίς ν’ αφήσει ίχνη κι αλλάζει τη ρότα της ζωής της για πάντα. Πολλά χρόνια αργότερα, αφήνει στη συνονόµατη εγγονή της έναν φάκελο µε τρία κλειδιά κι ένα γράµµα: «…Εκτός από το σπίτι στο νησί, σου κληροδότησα κάτι ακόµη, που θα το ανακαλύψεις όταν κοιτάξεις µε τα µάτια της ψυχής σου. Τα κλειδιά ξεκλειδώνουν το δικό µου παρελθόν και το δικό σου µέλλον. Πήγαινε στο νησί. Εκεί θα βρεις τις απαντήσεις...»
Το ταξίδι της εγγονής στο νησί θα µετουσιωθεί σε ταξίδι αποκάλυψης. Εκείνο το καλοκαίρι θα ανακαλύψει το απόκρυφο παρελθόν της γιαγιάς, θα µάθει ποια ήταν η αινιγµατική γυναίκα που άφησε στον τόπο ανεξίτηλο το σηµάδι της. Ταυτόχρονα θα εµβαθύνει στον εαυτό της και θα χαράξει τον δικό της δρόµο, αναζητώντας τον αληθινό έρωτα, τον µοναδικό, που στο πέρασµα των αιώνων παραµένει αναλλοίωτος.
Ένα µυθιστόρηµα που εκτυλίσσεται παράλληλα σε δύο διαφορετικούς χρόνους και εκτείνεται σε έναν αιώνα, ξεδιπλώνοντας παλιές και καινούριες ανθρώπινες ιστορίες. 
"Φοίνιξ" του Πέτρου Κασιμάτη

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.
Ο δηµοσιογράφος Κορνήλιος Σάρµπας επιστρέφει βράδυ στο σπίτι του, όταν ένα τροχαίο τον αναγκάζει να σταµατήσει στη µέση του δρόµου. Μια γυναίκα χρειάζεται τη βοήθειά του. Κινδυνεύει η ζωή της. Ο Κορνήλιος θα την πάρει µαζί του να την περιθάλψει. Πολύ γρήγορα οι αποκαλύψεις που του εµπιστεύεται για τη ζωή της θα τον βάλουν σε µια τροχιά αίµατος. Οι αποκαλύψεις της γυναίκας αφορούν γεγονότα γνωστά σε όλους, που κρύβουν όµως απόρρητες πληροφορίες. Έχοντας κερδίσει την εµπιστοσύνη της, ο δηµοσιογράφος συγκλονίζεται ακόµα περισσότερο, όταν εκείνη του οµολογεί ότι εργάζεται για τις µυστικές υπηρεσίες. Αν η γυναίκα αυτή και ο Κορνήλιος δεν µπορέσουν να λύσουν τον λαβυρινθώδη γρίφο και παράλληλα να αποφύγουν τους αντιπάλους τους που σκιάζουν κάθε βήµα τους, τότε η εκρηκτική αλήθεια θα χαθεί.
Ένα βιβλίο αντιθέσεων, που θα χρειαστεί ανοιχτό µυαλό για να διαβαστεί. Θέτει σηµαντικά ερωτήµατα και αναδεικνύει το ενδεχόµενο η ιστορία να µη γράφεται πάντα από τους νικητές. Και πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν πραγµατικά νικητές και νικηµένοι.

"Η μεγάλη επανεκκίνηση" των Klaus Schwab & Thierry Malleret

Συναρπαστικό, προφητικό, απαραίτητο να το διαβάσετε, αν θέλετε να ξέρετε το µέλλον σας.
Βρισκόµαστε µπροστά στην τέταρτη βιοµηχανική επανάσταση ή στη µεγάλη επανεκκίνηση;
Η πανδηµία Covid-19 αποδείχθηκε καταλύτης, υπογραµµίζοντας τις ελλείψεις στο τρέχον σύστηµα διακυβέρνησης, στις επιχειρήσεις και στο εµπόριο, αλλά και τις κοινωνικές ανισότητες.
Στο βιβλίο εξετάζονται θέµατα όπως η καθολική υγειονοµική περίθαλψη, η υπερθέρµανση του πλανήτη, η κατανοµή του πλούτου, οι αλυσίδες εφοδιασµού, οι εµπορικές ανισότητες. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι οι κοινωνίες βρίσκονται σε ένα σταυροδρόµι. Ο ένας δρόµος οδηγεί σε έναν καλύτερο κόσµο, χωρίς αποκλεισµούς, πιο δίκαιο και µε µεγαλύτερο σεβασµό απέναντι στη µητέρα φύση. Ο άλλος οδηγεί σε έναν κόσµο που µοιάζει µ’ αυτόν που µόλις αφήσαµε πίσω µας, αλλά χειρότερο και µονίµως απειλούµενο από δυσάρεστες εκπλήξεις. Συνεπώς, πρέπει να κάνουµε το σωστό. Οι προκλήσεις που προβάλλουν στον ορίζοντα θα µπορούσαν να έχουν µεγαλύτερες επιπτώσεις από αυτές που φανταζόµαστε, αλλά και η ικανότητα των κοινωνιών να πραγµατοποιήσουν µια επανεκκίνηση θα µπορούσε να είναι µεγαλύτερη απ’ όση θα τολµούσαµε προηγουµένως να ελπίζουµε.