Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Η Σάρλοτ Χάιγουντ δεν θέλει να παντρευτεί, πόσο μάλλον κάποιον που δεν αγαπάει. Από την άλλη, η μητέρα της έχει διαφορετική άποψη και θέλει να τη δει στο πλευρό ενός πλούσιου άντρα.
Ο Πιρς Μπράντον είναι ο τέλειος υποψήφιος για την οικογένειά της, με τη Σάρλοτ να τον έχει προειδοποιήσει αρκετές φορές να μείνει μακριά της.
Η μοίρα όμως τους παίζει περίεργα παιχνίδια… Μια απίστευτη παρεξήγηση θα οδηγήσει στον αρραβώνα τους!
Στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλον.
Για εκείνον όλα είναι μια διαπραγμάτευση. Για εκείνη όλα είναι ένα λάθος.
Ο Πιρς έχει μια δεύτερη, κρυφή ζωή. Ειδικές αποστολές. Θανατηφόρες δεξιότητες.
Η Σάρλοτ θέλει να ταξιδεύει, είναι αποφασιστική και έτοιμη να τα βάλει με όλα τα μυστήρια, έχοντας για όπλο της την αγάπη. Το πάθος τους είναι έντονο. Ο κίνδυνος πραγματικός. Σύντομα, η Σάρλοτ θα νιώσει διαλυμένη. Είναι έτοιμη να παραδοθεί σε έναν άντρα που ορκίζεται ότι δεν θα την αγαπήσει ποτέ;
Το τελευταίο βιβλίο της σειράς Ουτοπία είναι γεμάτο ρομαντισμό και μυστήριο, πάθος και κίνδυνο.

Προσωπική άποψη:
Ήρθε η ώρα για μια ακόμα σειρά βιβλίων της Tessa Dare να ρίξει αυλαία. Ο λόγος, φυσικά, για τη σειρά "Ουτοπία", που μέχρι σήμερα μάς έχει προσφέρει πολύ έντονες αναγνωστικές στιγμές, γεμάτες συναίσθημα, μυστήριο, εντάσεις και ανατροπές, μην μένοντας κολλημένη μόνο στον άκρατο ρομαντισμό μιας άλλης εποχής, αλλά συνδυάζοντάς τον με δράση και περιπέτεια δημιουργώντας ένα άκρως απολαυστικό κράμα που ανέβαζε ταυτόχρονα και την αδρεναλίνη και τη λίμπιντό μας. Το "Πώς να ξεκινήσεις ένα σκάνδαλο", το πέμπτο και τελευταίο βιβλίο αυτού του αφηγηματικού κύκλου, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, χαρίζοντάς μας το φινάλε που θα θέλαμε.

Η Σάρλοτ είναι ένα έξυπνο και γεμάτο ενέργεια κορίτσι, που του αρέσει ν' ανακατεύεται με μυστηριώδεις υποθέσεις και να βρίσκει λύσεις σε αυτές, και το μόνο που θέλει απ' τη ζωή της είναι να έχει την ελευθερία της, να ταξιδεύει και να γνωρίζει τον κόσμο. Φυσικά, ο γάμος βρίσκεται εκτός της λίστας των θέλω της, αλλά την ίδια στιγμή, η μητέρα της, είναι αποφασισμένη να την δει αποκατεστημένη στο πλευρό ενός πλούσιου άντρα, και ο Πιρς είναι ο ιδανικός για τη θέση αυτή. Ωστόσο, η Σάρλοτ δεν θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του, ενώ εκείνος, από την άλλη, έχει τα δικά του σκοτεινά μυστικά, και μια δεύτερη ζωή, κρυφή απ' όλους, που δεν έχει σκοπό να θέσει σε κίνδυνο.

Θεωρητικά, αυτοί οι δύο χαρακτήρες θα έπρεπε να μείνουν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον, κι όμως, η μοίρα, η τύχη, πείτε το όπως θέλετε, τους φέρνει τόσο κοντά, που από μια παρεξήγηση θα βρεθούν μπλεγμένοι στα δίχτυα ενός αρραβώνα που ποτέ δεν επιδίωξαν. Η Σάρλοτ νιώθει ν' ασφυκτιά μέσα σε αυτή την κατάσταση, ενώ ο Πιρς από την άλλη βλέπει σε αυτήν μια καλή ευκαιρία να διαπραγματευτεί και να έρθει σε μια συμφωνία που θα εξυπηρετήσει και τους δυο τους. Κι εκεί είναι που ξεκινάνε τα πραγματικά ευτράπελα, τα οποία αφορούν τη σχέση τους και όχι μόνο. Γιατί όσο προσπαθούν ν' αντισταθούν σε αυτά που ορίζει η καρδιά και το σώμα τους, άλλο τόσο πρέπει να βρουν τρόπους ν' αντεπεξέλθουν σε όσα συμβαίνουν γύρω τους και μπορεί να οδηγήσουν τις ζωές τους στο απόλυτο χάος.

Η Tessa Dare, για μια ακόμα φορά, κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Δημιουργεί μια ρομαντική ιστορία εποχής, που όμως έχει μια μοντέρνα και πιο σύγχρονη διάθεση, που συνδυάζει τον ρομαντισμό με έντονα κωμικά στοιχεία -που ακροβατούν στα όρια της υπερβολής, χωρίς όμως ποτέ να τα ξεπερνάνε, οπότε το αποτέλεσμα είναι άκρως ξεκαρδιστικό-, περιβάλλοντας όλα αυτά με μια πιο περιπετειώδη διάθεση, που ανατρέπει την σταθερότητα της αφήγησης, προσφέροντάς μας ορισμένες έντονες στιγμές δράσης, που ανεβάζουν τον ρυθμό της ροής των γεγονότων, αλλά και διαμορφώνουν με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο την πλοκή στο σύνολό της, μα και τους ίδιους τους χαρακτήρες, που επηρεάζονται, αλλάζουν και εξελίσσονται μέσα από όλα όσα γίνονται μάρτυρες και καλούνται ν' αντιμετωπίσουν, κάνοντας επιλογές που θα καθορίσουν για πάντα, τόσο τους ίδιους όσο και το μέλλον τους.

Όπως πάντα, η συγγραφέας δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρωταγωνίστριά της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως ο Πιρς περνά απαρατήρητος. Απλά, η Σάρλοτ είναι πιο πολυσύνθετη, γεγονός που την καθιστά κάπως πιο ενδιαφέρουσα ως προσωπικότητα. Η χημεία μεταξύ τους είναι πολύ καλή, ενώ έχουν κάποιες αξιομνημόνευτες στιγμές, ειδικά όταν το κωμικό στοιχείο εμπλέκεται σε αυτές. Με απλά λόγια, το "Πώς να ξεκινήσεις ένα σκάνδαλο" είναι ένα απόλυτα ευχάριστο και διασκεδαστικό βιβλίο, σε όλα του τα επίπεδα, πιστό στο ύφος της Darre που τόσο πολύ αγαπάνε οι αναγνώστες της, που κλείνει αυτό τον κύκλο με πολύ όμορφο και ξεχωριστό τρόπο.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Tessa Dare
Μεταφραστής: Γιατράκου Νέλλα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2021
Αρ. σελίδων: 328
ISBN: 978-618-5543-34-1