Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στο φεστιβάλ ευρωπαϊκών ταινιών μικρού μήκους για εφήβους, Petit Plan: Europa III, που διοργανώνει η Mooviereel. Aπό τις 09 έως και 11 Φεβρουαρίου 2022 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα προβληθούν ταινίες, που εστιάζουν στην ανάδειξη των Ευρωπαϊκών Αξιών. Επίσης θα πραγματοποιούνται και online προβολές με δωρεάν πρόσβαση για όλη την Ελλάδα και ελληνικούς υπότιτλους από την ιστοσελίδα https://video.petitplan.org/

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Οι προβολές αγγίζουν θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η απαγόρευση των διακρίσεων και η περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση. Στο πλαίσιο του τριημέρου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, θα προβληθεί το Ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα παρουσία των σκηνοθετών και το βραβευμένο οικολογικό ντοκιμαντέρ, «Βασίλισσα χωρίς βασίλειο». Στο φεστιβάλ θα δοθούν βραβεία «Ευρωπαϊκών Αξιών» και «Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας» από την τριμελή επιτροπή του Φεστιβάλ και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει για το «Βραβείο Κοινού».

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους, ενώ η είσοδος με φυσική παρουσία είναι ελεύθερη με προκρατήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ ακολουθούν στις επόμενες σελίδες και στην ιστοσελίδα www.petitplan.org.