Η θεατρική ομάδα Fem Tettix, μετά από έναν πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, παρουσιάζει για 2η φορά την κωμωδία που κέρδισε το 1ο βραβείο στο Bob Theatre Festival «Aφρική» ή «Πως να φυτέψετε τον νεκρό αδερφό σας». Από την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00μ.μ., για 12 παραστάσεις, στον Πολυχώρο VAULT.

#Reborn from the ashes. Μια ανανεωμένη εκδοχή της παράστασης που πρωτοανέβηκε το Φεβρουάριο του 2020 και κατέβηκε «ένδοξα» τον Μάρτιο του 2020, λόγω του τότε πρωτοεμφανιζόμενου Covid.

Μια «μεταφυσική» κωμωδία, που δανείζεται τα δομικά στοιχεία της τραγωδίας για να γαργαλήσει τη σύγχρονη κοινωνία και να θέσει μεταφυσικά ερωτήματα. Μια ιστορία ύμνος στη ζωή μέσα από το πρίσμα του θανάτου.

Λίγα λόγια για το έργο:
«Aφρική» : Η Αντιγόνη και η Ισμήνη, δίδυμες αδελφές, συναντιούνται μετά από χρόνια για την κηδεία του αδελφού τους Ορέστη. Ο στρατηγός Αγαμέμνονας, ο πατέρας τους, θέλει να κηδέψει το γιο του με χριστιανική κηδεία, για να συγχωρεθεί για τον «αμαρτωλό βίο» του, αλλά και για να εξιλεωθεί κι ο ίδιος που τον είχε αποκληρώσει. Μόνο που ο Ορέστης είχε μια τελευταία επιθυμία: Να φυτευτεί και να γίνει ένα περήφανο αφρικανικό δέντρο στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρο. Η Αντιγόνη έρχεται να εμποδίσει αυτή την κηδεία κι αν χρειαστεί ακόμα και να… ξεθάψει τον αδελφό της!
«Πώς να φυτέψετε τον νεκρό αδελφό σας»: Ξέρετε τι είναι τα μπαομπάμπ; Πίνετε smoothies; Πηγαίνετε στις παραστάσεις της Επιδαύρου; Θεωρείτε ότι η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα; Έχετε ακούσει ιαπωνική τραπ; Είχατε ποτέ κάποια ΜΘΕ (μεταθανάτια εμπειρία); «Nomen est omen». Το όνομα είναι οιωνός;
Μπερδευτήκατε; Δεν πειράζει. Τα πράγματα δεν καταλήγουν πάντα κάπου. Ή τουλάχιστον όχι εκεί που περιμένουμε ή ελπίζουμε να καταλήξουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι καταλήγουμε στο χώμα. Ή και όχι…

Λίγα λόγια για την ομάδα:
Η ομάδα Fem Tettix αποτελείται από τις Ίριδα Κατσούλα, Αγγελική Γρηγοροπούλου και Κατερίνα Αγγελίτσα. Πρόκειται για γυναικεία υπόθεση και ισχύς εν τη ενώσει στο γράψιμο, τη σκηνοθεσία , την ερμηνεία, την μουσική, τα κοστούμια, τις φωτογραφίες… Εξ’ ου και το όνομά της: «Fem Tettix». δηλαδή «Θηλυκά Τζιτζίκια».. Γιατί τζιτζίκια; Γιατί πέραν από το καλοκαιρινό τους τραγούδι-ερωτικό κάλεσμα, τα τζιτζίκια αν συσπειρωθούν μπορούν να παράξουν έναν από τους ισχυρότερους ήχους της φύσης…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αγγελίτσα, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Ίρις Κατσούλα
Επιμέλεια Κίνησης: Ιωάννα Χρυσομάλλη
Σχεδιασμός φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Κοστούμια: Κατερίνα Αγγελίτσα
Μουσική επιμέλεια: Αγγελική Γρηγοροπούλου
Φωτογραφίες: Ίρις Κατσούλα
Σκηνικά: Fem Tettix
Κατασκευή αγάλματος: Γιώργος Λυντζέρης
Παίζουν: Κατερίνα Αγγελίτσα, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Θανάσης Ισιδώρου, Ίρις Κατσούλα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90' (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Αγορά εισιτηρίων μέσω viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/
Γενική είσοδος: 12€
Μειωμένο Εισιτήριο: 10€ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1
Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες (11:00π.μ. - 14:00μ.μ. & 17:00μ.μ. - 21:00μ.μ.): 213-0356472, 6951832070