Μόλις επέστρεψα από το Θέατρο Badminton. Η αλήθεια είναι πως εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να το επισκεφτώ ωστόσο, οι ιδιαίτερα υψηλές τιμές των εισιτηρίων των παραστάσεων που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα σε αυτό, είναι σχεδόν απαγορευτικές. Δεν αντιλέγω, η τέχνη πρέπει να αμείβεται αλλά από την άλλη, πρέπει να είναι προσιτή και για τον μέσο αμειβόμενο Έλληνα και όχι μόνο για τους υψηλόμισθους ή διάσημους που έτσι κι αλλιώς, είναι εκείνοι που πάντα καταλήγουν να παρακολουθούν τα όποια θεάματα δωρεάν μέσω γνωστών ή προσκλήσεων. Τελοσπάντων... αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία και μάλλον δεν θα λύσω εγώ το πρόβλημα, πολύ περισσότερο σήμερα.

Όπως ξαναείπα και πιο πάνω, ήθελα καιρό να πάω στο Badminton ωστόσο δεν το έκανα, όχι μόνο γιατί δεν μου περίσσευαν τόσα λεφτά -θα μπορούσα να τα διαθέσω για κάτι που θα ενδιέφερε πολύ- όσο από άποψη. Πώς όμως να το αποφύγεις όταν ένα παιδάκι, ούτε τριών χρονών καλά-καλά, σε κοιτάζει μες τα μάτια και σου λέει, "Μαμά μου... θα πάμε να δούμε τη Ντόρα;" Πιστέψτε με, είναι πολύ δύσκολο να πεις όχι! Πώς να αρνηθείς όταν το βλέμμα που συνοδεύει την ερώτηση είναι κουταβίσιο και η ικανοποίηση που ξέρεις ότι θα πάρει μεγάλη; Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ξοδέψουμε με τον άντρα μου 60€ προκειμένου να πάμε να δούμε την παράσταση της Ντόρας μαζί με τον γιο μας, περνώντας ένα οικογενειακό πρωί Κυριακής.


Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Αυτό που είδαμε, ήταν λίγο-πολύ ως προς την θεματολογία αναμενόμενο. Ένα εκτεταμένο επεισόδιο της μικρής εξερευνήτριας του οποίου η δράση εξελισσόταν όχι στην μικρή οθόνη αλλά, στο θεατρικό σανίδι. Η Ντόρα λοιπόν, μαζί με την συνήθη ύποπτη παρέα της, ξεκινάνε ένα ταξίδι για την Πόλη των Χαμένων Παιχνιδιών προκειμένου να βρουν το αγαπημένο μεν, χαμένο δε αρκουδάκι της. Με τη βοήθεια του Χάρτη, του Σακιδίου, του Μπότα, του Ντιέγκο αλλά και της υπόλοιπης παρέας της, ταξιδεύει περνώντας από τον Πύργο των Αριθμών, στο Μπερδεμένο Δάσος, φτάνοντας τελικά στον προορισμό της, έχοντας φυσικά να αντιμετωπίσει και την Κλέφτρα Αλεπού που προσπαθεί συνεχώς να μπει εμπόδιο στο δρόμο της και να την ξεπεράσει ώστε να φτάσει πρώτη παίρνοντας όλα τα παιχνίδια για λογαριασμό της.


ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ
- Η παράσταση είναι διαδραστική πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας, βοηθώντας την Ντόρα η οποία και τα ενθαρρύνει συνεχώς.
- Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι πραγματικά προσεγμένα και εντυπωσιακά, κινούμενα, εναλλασσόμενα, με φωτισμούς και μουσικές υποκρούσεις που ξεσηκώνουν τους μικρούς θεατές, δημιουργώντας μια ρεαλιστική ατμόσφαιρα.
- Οι μικροί φίλοι της Ντόρας δεν χρειάζεται να είναι καθηλωμένοι και αμίλητοι στα καθίσματά τους, πράγμα που κάνει την παράσταση πιο ενδιαφέρουσα για τα ίδια και τη ζωή των γονιών τους πιο εύκολη.
- Το Θέατρο Badminton είναι ένας πραγματικά εντυπωσιακός και προσεγμένος χώρος, άριστα διαμορφωμένος για παραστάσεις και με προσωπικό έτοιμο να εξυπηρετήσει αλλά και να διατηρήσει τον έλεγχο.
- Υπάρχει άφθονος χώρος για παρκάρισμα και παρά την πολυκοσμία, μπορείς πολύ εύκολα να αποχωρίσεις μετά το τέλος της παράστασης με την βοήθεια των αρμόδιων υπαλλήλων.
- Ένα εξωτερικό λούνα-παρκ έχει στηθεί στον προαύλιο χώρο του θεάτρου όπου όσοι έχουν χρόνο και χρήμα μπορούν να συνεχίσουν την διασκέδασή τους με τα μικρά τους αγγελούδια.
- Το 20' διάλειμμα στα μισά της παράστασης μπορεί να φαίνεται υπερβολικό στους γονείς ωστόσο, είναι αρκετό για να μπορέσουν τα μικρότερα ειδικά παιδιά να ξεπιαστούν αλλά και να επισκεφτούν την τουαλέτα χωρίς να χαλάσουν τον κόσμο.
- Η παράσταση αν και ξένη παραγωγή, δίνεται στην ελληνική γλώσσα και έτσι τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν αυτό που βλέπουν αλλά και να συμμετέχουν ουσιαστικά.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
- Για μια παράσταση που διαρκεί επί της ουσίας μία ώρα, το εισιτήριο είναι αρκετά ακριβό καθώς, αν έχεις μικρά σε ηλικία παιδιά, δεν μπορούν να βλέπουν καθαρά την σκηνή παρά μόνο αν επιλέξεις την ζώνη των 20€ στην καλύτερη περίπτωση.
- Συμπληρώνοντας την πιο πάνω παρατήρηση, θα έπρεπε να ισχύει ο νόμος του Υπουργείου Πολιτισμού και τα παιδιά κάτω των 3 ετών να μην πληρώνουν εισιτήριο παρά μόνο οι συνοδοί τους.
- Η παράσταση ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας και βάλε. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να κάνουν μεγάλες εισπράξεις ωστόσο, ας φρόντιζαν οι γονείς να προνοήσουν ώστε να είναι στην ώρα τους γιατί δεν φταίνε σε τίποτα όσοι πήγαν νωρίτερα και ξεροστάλιαζαν στην αίθουσα.
- Το κυλικείο μπορεί να είναι υπερσύγχρονο και άψογης εξυπηρέτησης ωστόσο, όταν ειδικά το εισιτήριο είναι τόσο υψηλό, οι τιμές θα έπρεπε να είναι πιο προσιτές καθώς, μια οικογένεια με ένα μόνο παιδί θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλα 15€.


ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
Αν και αρχικά το πρόγραμμα ήθελε τις παραστάσεις να ολοκληρώνουν σήμερα τον κύκλο τους, η μεγάλη επιτυχία της οδήγησε στην απόφαση να πάρουν παράταση μέχρι την 29η Ιανουαρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εναπομείναντα παραστάσεων:
Σάββατο 14/1 16:00/19:00
Κυριακή 15/1 12:00/16:00
Σάββατο 21/1 16:00
Κυριακη 22/1 12:00
Σάββατο 28/1 16:00
Κυριακη 29/1 12:00

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Όπως ήδη ανέφερα, το κόστος είναι αρκετά υψηλό, δεδομένου ειδικά την διάρκεια της παράστασης, όσο προσεγμένη κι αν είναι. Για να πει κάποιος ότι θα βρίσκεται σε μια καλή θέση, πρέπει να επιλέξει την ζώνη των 20€ ωστόσο, μπορεί να καταφύγει είτε σε φτηνότερες, είτε σε ακριβότερες επιλογές. Αναλυτικά οι ζώνες παραστάσεων και τα κοστολόγια:
ZΩΝΗ Α: 25€
ΖΩΝΗ Β: 20€
ΖΩΝΗ Γ: 15€
ΖΩΝΗ Δ: 10€
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ VIP (περιλαμβάνει συνάντηση με τη Ντόρα, τον Ντιέγκο και τους φίλους τους): 35€

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
- Στα ταμεία του Θεάτρου Badminton.
- Στα Public και Μetropolis.
- Στο τηλέφωνο 210-8840600.