01:55, ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η αστυνομία του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε το θάνατο της διάσημης τραγουδίστριας Whitney Houston, σε ηλικία 48 ετών. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη αιτία θανάτου ωστόσο οι αστυνομικοί οι οποίοι και βρήκαν τη σωρό της στο ξενοδοχείο Beverly Hilton όπου και διέμενε, επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. 
Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, η Whitney Houston ξεκίνησε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Πολύ σύντομα μεταπήδησε στην μουσική βιομηχανία κατακτώντας φήμη, πλούτη αλλά και την αγάπη του κοινού. 
To 1987 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της με τίτλο "Whitney", το οποίο και σκαρφάλωσε αμέσως στο Νο 1 του billboard charts και ήταν το πρώτο γυναικείο άλμπουμ που κατάφερε να φτάσει σε αυτή τη θέση με το που κυκλοφόρησε. 
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως τις αρχές του 2000, πούλησε εκατομμύρια άλμπουμς, κατακτώντας επάξια τον τίτλο μιας εκ των βασιλέων της ποπ μουσικής σκηνής. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πωλήσεις των δίσκων της ξεπέρασαν τα 55 εκατομμύρια. 
Πέραν της μουσικής, ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως τα "The Bodyguard" και "Waiting To Exhale". Προερχόμενη από οικογένεια με μουσικές καταβολές, δεν άργησε να χαρακτηριστεί από κοινό και κριτικούς ως η αντικαταστάτρια άλλων μεγάλων καλλιτεχνών όπως η Tina Turner, η Aretha Franklin, η οποία υπήρξε και πνευματική της μητέρα, αλλά και η Ella Fitzgerald. Μάλιστα με την σειρά της, επηρέασε καλλιτεχνικά ονόματα της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας όπως η Christina Aguilera αλλά και η Mariah Carey
Η μεγάλη αυτή καριέρα άρχισε να φθίνει όταν, όπως και η ίδια άλλωστε είχε παραδεχτεί, να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως υπνωτικά χάπια, μαριχουάνα και αργότερα κοκαΐνη, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι κατηγόρησαν τον τότε σύζυγό της, επίσης τραγουδιστή, Bobby Brown, με τον οποίο είχαν έναν ιδιαίτερα θυελλώδη γάμο. Η φωνή της πολύ σύντομα άρχισε να αδυνατεί να πιάσει τις ψηλές νότες που την χαρακτήρισαν στο παρελθόν, οι εμφανίσεις της γινόντουσαν όλο και πιο απογοητευτικές και οι πωλήσεις των άλμπουμ της να παίρνουν τον κατήφορο. 
Στη μακριά λίστα των βραβείων που έλαβε συμπεριλαμβάνονται 2 Emmy, 6 Grammy, 30 Billboard Music Award, 22 American Music Awards. Μέχρι το 2010 είχε βραβευτεί συνολικά 415 φορές και το σύνολο των πωλήσεων των άλμπουμ της ανά τον κόσμο αγγίζει τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα. 
Ο θάνατός της επήλθε λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής του Αμερικανικού X-Factor, σύμφωνα με την οποία της ζητήθηκε να ενσωματωθεί με την κριτική επιτροπή του show, αποτελώντας το νέο της μέλος, μια πρόταση την οποία τελικά η ίδια δεν πρόλαβε να δεχτεί ή να αρνηθεί. 
 Η κόρη της Bobbi Kristina, το μοναδικό παιδί το οποίο απέκτησε και σήμερα είναι 19 ετών, είναι ο πιο στενός εν ζωή συγγενής που αφήνει πίσω της.
Το σίγουρο είναι πως αποτελεί μια τεράστια απώλεια για τον καλλιτεχνικό χώρο και αναμφίβολα, ένα ακόμα αδικοχαμένο ταλέντο που παρασύρθηκε από εξαρτησιογόνες ουσίες αφήνοντας να καταστραφεί τελικά, όχι μόνο μια μεγάλη καριέρα αλλά, η ίδια της η ζωή. Προσωπικά, θέλω να την θυμάμαι έτσι όπως ήταν κάποτε, λαμπερή, ταλαντούχα και όμορφη.