Trylle Trilogy:
Συγνώμη σε όσες είναι team Φιν αλλά ειλικρινά, πως τον υποστηρίζετε ακόμα; Δε λέω, είναι ο πρώτος έρωτας της Γουέντι ωστόσο, είναι ένας έρωτας που ποτέ δεν ολοκληρώνεται και συνεχώς, πέφτει πάνω σε τοίχο. Ο ίδιος ο Φιν είναι που βάζει εμπόδια στη σχέση τους και μάλιστα, μοιάζει λες και κάνει ότι μπορεί για να τα μεγαλώσει. Είναι πιστός στο καθήκον, ακολουθεί την τάξη, δεν είναι πρόθυμος να ρισκάρει για εκείνη και τελικά, είναι πρόθυμος να την παραδώσει στα χέρια ενός άλλου άντρα τον οποίο θα παντρευτεί, κάτι που δεν τον ενοχλεί γιατί ξέρει ότι δεν τον αγαπάει και ότι δεν θα το κάνει ποτέ. Συγνώμη... ο έρωτας δεν λειτουργεί έτσι! Από την άλλη ο Λόκι σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Είναι δυναμικός, τρυφερός και παθιασμένος, κάνει ότι μπορεί για να την προστατέψει, περνάει τα πάνδεινα για να μην την προδώσει και τελικά, την διεκδικεί μέχρι τελικής πτώσης, με ειλικρίνεια και σθένος. Μας αρέσει ή όχι λοιπόν, την καρδιά του κοριτσιού την κερδίζει στο τέλος εκείνος που διεκδικεί με πάθος, χωρίς να λογαριάζει εμπόδια και να υπολογίζει κανόνες. Αν μη τι άλλο η Γουέντι, είναι από τις πιο συγκροτημένες, ξεκάθαρες και ειλικρινείς ως προς τα συναισθήματά της και αυτά που πραγματικά θέλει, ηρωίδες.

Wings Series:
Η Λόρελ είναι άλλη μία ηρωίδα της οποίας καταλαβαίνω απόλυτα το συναισθηματικό δίλημμα. Ο Ντέιβιντ είναι το αγόρι εκείνο που ερωτεύτηκε στον θνητό κόσμο, που την αποδέχτηκε όπως είναι και που την συνδέει με την ανθρώπινη πλευρά της που δεν μπορεί να εγκαταλείψει απλά και μόνο επειδή έμαθε ποια πραγματικά είναι. Από την άλλη ο Ταμάνι είναι ένας χείμαρρος που την παρασύρει σε συναισθήματα που ίσως και να μην ήξερε ότι μπορεί να νιώσει. Είναι παθιασμένος, πολεμιστής και αποτελεί μέρος του κόσμου από τον οποίο προέρχεται και που ακόμα κι αν ήθελε, δεν μπορεί να απορρίψει. Το να διαλέξει ανάμεσα στους δύο, είναι σαν να διαλέγει πως θα συνεχιστεί η ζωή της από δω και μπρος και καταλαβαίνω το να διστάζει, ειδικά όταν και τα δύο στρατόπεδα την έχουν στηρίξει και την έχουν προστατέψει. Βέβαια, θεωρώ πως στο τέλος θα επιλέξει τον Ταμάνι γιατί... γιατί αυτό είναι το πιο λογικό. Είναι πλασμένοι από το ίδιο υλικό, προέρχονται από έναν κόσμο με πολύ συγκεκριμένες ρίζες και τελικά, θέλοντας ή μη, θα είναι ο κόσμος που θα ακολουθήσει γιατί αυτό πρέπει να κάνει. Και εντάξει... ας είμαστε ειλικρινείς, ο Ταμάνι είναι ο άντρας που δύσκολα θα του αντιστεκόσουν.

Nightshades Series:
Η Κάλα είναι μια ακόμα πρωταγωνίστρια η οποία καλείται να περάσει τη ζωή της με ένα ταίρι που δεν επέλεξε αλλά, κάποιοι άλλοι διάλεξαν για εκείνη. Ανήκει σε μια φατρία, σε έναν κύκλο από τον οποίο δε μπορεί να ξεφύγει και απέναντι στον οποίο, έχει ένα ιερό καθήκον. Όμως πως να μην ερωτευτεί τον Σέι και πώς να μείνει μακριά του; Ακόμα και όταν ο Ρεν αποδεικνύεται ότι δεν είναι όσο κόπανος φαίνεται αρχικά, πως πραγματικά έχει αισθήματα για εκείνη, ακόμα κι όταν πάει κόντρα σε όλα εκείνα με τα οποία γαλουχήθηκε ως ιδέες και αξίες, φτάνουμε απλά στο σημείο να τον συμπαθήσουμε και να τον συμπονέσουμε που δεν είναι αυτός που τελικά θα επιλέγαμε. Γιατί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Ο Σέι είναι ο ένας, είναι ο μοναδικός, είναι εκείνος που την οδήγησε στην απόφαση να ρισκάρει να χάσει ακόμα και την ίδια της τη ζωή και όλα αυτά για να πάει κόντρα σε όλα όσα πίστευε, τόσο για να τον προστατέψει, όσο και για να είναι τελικά μαζί του. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η σειρά και είμαι πολύ περίεργη να δω όμως δεν πιστεύω πως τίθεται θέμα επιλογής. Αυτή έχει ήδη γίνει και απλά, πρέπει να την υποστηρίξουν.

A Beautiful Dark Series:
Για μένα η επιλογή ήταν ξεκάθαρη από τις πρώτες κι όλας σελίδες, του πρώτου βιβλίου. Διαβάζοντας το δεύτερο βιβλίο, όχι μόνο δεν άλλαξα γνώμη αλλά, ενίσχυσα την αρχική μου, ακόμα περισσότερο. Ο Άσερ είναι η μία, η μοναδική, η πιο ξεκάθαρη επιλογή της Σκάι. Και δεν λέω... τα πράγματα είναι σίγουρα σκούρα τώρα που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις, κατά μία έννοια, όμως θέλω να πιστεύω πως θα βρουν τον τρόπο να είναι μαζί. Ο Ντέβιν ήταν εξ' αρχής εκτός συναγωνισμού, όχι γιατί είναι αντιπαθητικός ή δεν την αγαπάει αρκετά αλλά, γιατί δεν είχε τη δύναμη να πάει κόντρα στο καθήκον του. Δεν δέχομαι το ότι δεν είχε επιλογή! Όλοι μας έχουμε αρκεί να είμαστε αρκετά δυνατοί ώστε να παλέψουμε για να την στηρίξουμε κάτι που εκείνος, δεν κάνει, θέτοντας μάλιστα την ζωή της σε κίνδυνο και λαμβάνοντας τελικά αποφάσεις που μόνο σε αδιέξοδο οδηγούν. Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καιρό για να μάθουμε τι θα γίνει τελικά όμως πιστεύω πως ο Άσερ είναι ο έρωτας της ζωής της Σκάι ενώ ο Ντέβιν, δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από ένας φίλος που αγαπάει και νοιάζεται, παρά τα όσα της έχει κάνει.

Starcrossed Series:
Αν διαβάσω άλλη μία ιστορία που το αγαπημένο μου ζευγάρι δεν μπορεί να είναι μαζί γιατί δήθεν μου τάχα είναι συγγενείς, θα τραβήξω τις κοτσίδες μου. Anyway... Δεδομένης της πλοκής αντιλαμβάνομαι τους λόγους που η Έλεν και ο Λούκας είναι χώρια. Είναι από τις ιστορίες εκείνες που καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί και η παρουσία ενός τρίτου προσώπου αφού, έχει όλα τα φόντα που χρειάζεται για να στηριχτεί. Όμως, όσο sexy κι αν είναι ο Ωρίωνας, όση έλξη κι αν αισθάνεται γι' αυτόν η Έλεν, δεν μπορεί να καταλήξει με κανέναν άλλον παρά μονάχα με τον Λούκας. Άλλωστε, αυτό είναι ξεκάθαρο νομίζω πρώτον, εξαιτίας του ότι δεν είναι πραγματικά συγγενείς, δεύτερον, ήδη η κατάσταση με τους θεούς έφτασε στα άκρα οπότε, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί και τρίτον και σημαντικότερο ίσως όλων, ακόμα και όταν έρχεται κοντά με τον Ωρίωνα, ακόμα κι όταν το μυαλό της παίζει παιχνίδια, εκείνη στα βάθη της καρδιάς της έχει τον Λούκας, εκείνος είναι που ξεπροβάλλει στις σκέψεις και τις μνήμες της, εκείνος είναι που της δίνει ώθηση να παλέψει. Όταν λοιπόν έχουν περάσει τόσα, πως γίνεται να καταλήξουν χώρια;

Everneath Trilogy:
Αν και δεν πρόκειται για καθαρή και συνηθισμένη περίπτωση ερωτικού τριγώνου, νομίζω πως πρέπει να ενταχθεί σε αυτές τις ιστορίες. Η Νίκι βρίσκεται ανάμεσα στον Κόουλ και τον Τζακ. Ο πρώτος είναι εκείνος που εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδυναμίας για να την κάνει δικιά του με έναν παράδοξο τρόπο ενώ ο δεύτερος, είναι εκείνος που πλήγωσε τα αισθήματά της, έστω κι αν τα γεγονότα αποδείχτηκε ότι ήταν απλά μια κακή συγκυρία. Δεν αντιπαθώ τον Κόουλ καθώς, παρά τα αρχικά του κίνητρα, καταλαβαίνω ότι τρέφει αισθήματα για τη Νίκι όμως, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι μαζί του. Σίγουρα ούτε εκείνη τον μισεί, ακόμα κι όταν την εξωθεί στα άκρα όμως, περισσότερο συμπόνοια θα λέγαμε ότι αισθάνεται για εκείνον παρά οτιδήποτε άλλο. Και ναι, ο Κόουλ είναι αναθεματισμένα sexy όμως ο Τζακ είναι ο χαρακτήρας εκείνος που τα δίνει όλα και θυσιάζει τον ίδιο του τον εαυτό για τη Νίκι και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σκοράρει στις καρδιές μας.

The Immortals Series:
Η Έβερ και ο Ντέιμεν, είναι ένα ακόμα ζευγάρι που γεννήθηκε για να είναι μαζί. Και παρά το γεγονός ότι συμπαθούμε τον Τζουντ, και σίγουρα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει και να προστατέψει την Έβερ, δεν μπορούμε να τους φανταστούμε μαζί. Τι κι αν είναι εκεί σε κάθε της ζωή για να την διεκδικήσει, πάντα εκείνη επέλεγε τον Ντέιμεν και αυτό, δεν αλλάζει. Δεν ήταν ο Ντέιμεν που έμπαινε σφήνα και την έκλεβε από την αγκαλιά του Τζουντ. Εκείνη ήταν που τον επέλεγε, η δικές της αποφάσεις ήταν που πάντα τους έφερναν κοντά αφού, δεν μπορούσε για κανέναν λόγο να τον απαρνηθεί. Ακόμα και όταν ο Τζουντ ερχόταν πρώτος, ο Ντέιμεν ήταν η μοναδική, η αμφισβητήσιμη επιλογή και το ότι κατέληξαν μαζί, δεν αποτελεί έκπληξη. Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που δεν μπορούσαν τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά και που έπειτα από τόσο πόνο, άξιζαν επιτέλους την ευτυχία και την ολοκλήρωση που μονάχα στην αγκαλιά του άλλου θα μπορούσαν να βρουν.

House Of Night Series:
Έχω κι έχω συναντήσει απροσάρμοστες ηρωίδες αλλά η Ζόι νομίζω πως είναι δικαιωματικά, στην κορυφή της λίστας μου. Αρχικά, τα είχε με τον Έρικ του οποίου τα τα φόρεσε με τον πλέον ακατάλληλο ο οποίος, μοναδικό σκοπό είχε να την εκμεταλλευτεί και να φέρει εις πέρας τα σχέδια της Νεφερέτ. Στη συνέχεια, νιώθει μια έλξη για τον Σταρκ ο οποίος, μας αφήνει χρόνους, ή έτσι τουλάχιστον νομίζουμε αρχικά. Η Ζόι αποφασίζει να επιστρέψει στον Έρικ ενώ παράλληλα, δεν διακόπτει ακριβώς την σχέση της με τον Χιθ με τον οποίο είχε δεσμό, ενώ ακόμα ήταν άνθρωπος. Ο Σταρκ επιστρέφει από τους νεκρούς, η Ζόι χωρίζει με τον Έρικ, ξανά, αφού δεν μπορεί να αντέξει την ζήλια του και συνειδητοποιεί πως μόνο φίλοι θα μπορούσαν να είναι, με τον Χιθ εξακολουθεί να έχει αυτή την παράξενη σχέση εξάρτησης και τελικά... δεν ξέρει τι θέλει. Πιθανολογώ πως κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσει τα συναισθήματά της, ειδικά τώρα που η σχέση της με τον Έρικ φαντάζει παρελθόν και ο Χιθ έχασε τόσο άδοξα τη ζωή του και θα καταλήξει οριστικά με τον Σταρκ ο οποίος, για μένα, αποτελεί την πλέον ξεκάθαρη επιλογή. Κακά τα ψέματα, η έλξη που είχαν εξ' αρχής δεν συγκρίνεται με όλους τους παραπάνω, ούτε ο ίδιος ο Σταρκ ως χαρακτήρας.