Annabelle
Τρόμου
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη της ταινίας:
Η όμορφη vintage κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο John Gordon στην έγκυο γυναίκα του, Mia, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Mia για την κούκλα Annabelle δεν θα κρατήσει για πολύ όμως… Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη Annabelle, η οποία θα διαταράξει τα πνεύματα για τα καλά.



Mindscape - Παιχνίδια της μνήμης
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη της ταινίας:
Ο John δεν είναι ένας συνηθισμένος ντετέκτιβ. Έχει την ικανότητα να εισβάλει στις μνήμες ανθρώπων. Όταν αναλαμβάνει την υπόθεση μιας ευφυούς, αλλά προβληματικής 16χρονης, της Anna, πρέπει να ξεδιαλύνει αν είναι απλά μια κοπέλα με αντικοινωνική συμπεριφορά ή θύμα πραγματικού τραύματος.



Mea culpa - Λάθος στο λάθος
Αστυνομική
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη της ταινίας:
Δύο γάλλοι αστυνομικοί, φίλοι και συνάδελφοι επί σειρά ετών, ο Franck και ο Simon, αποξενώνονται και χάνουν πλήρως την επαφή μεταξύ τους, όταν ο Simon προκαλεί ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οδηγώντας μεθυσμένος εν ώρα υπηρεσίας. Κάποια χρόνια μετά, όταν η οικογένειά του θα δεχτεί έντονες απειλές από τη μαφία, ο Simon θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιχειρήσει -με το ζόρι- την επανασύσταση του φοβερού τιμ που είχε κάποτε με τον άλλοτε αγαπημένο του συνάδελφο, Franck.



Il capitale umano - Το ανθρώπινο κεφάλαιο
Δραματική
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη της ταινίας:
Ιταλία, Μιλάνο. Ένα τζιπ τρακάρει έναν ποδηλάτη μια νύχτα πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα θα αλλάξει το πεπρωμένο των πλούσιων οικογενειών Bernaschi και Ροβέλι που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας;



The hundred-foot journey - Ένα ταξίδι 30,5 μέτρα μακριά
Δραματική
Διάρκεια: 122'

Η περίληψη της ταινίας:
Η ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι μετακομίζουν στη Νότια Γαλλία κι ανοίγουν ένα ινδικό εστιατόριο, ακριβώς απέναντι από ένα ακριβό εστιατόριο, βραβευμένο με αστέρι Μισελέν. Μεταξύ των δυο «ανταγωνιστών» ακολουθεί μια γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.



The boxtrolls - Τα τερατοκουτάκια
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη της ταινίας:
Τα Boxtrolls είναι τερατάκια που ζουν κάτω από τους δρόμους της Cheesebridge και τα βράδια μπαίνουν από τους υπονόμους στα σπίτια για να κλέψουν παιδάκια και… τυρί. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον θρύλο, αυτό πιστεύουν οι ντόπιοι. Στην πραγματικότητα, τα Boxtrolls είναι αξιαγάπητα και μαζί όλα μεγαλώνουν ένα ανθρώπινο ορφανό αγοράκι, με το όνομα Eggs. Όταν ένας τρομερός εξολοθρευτής τα βάζει σε στόχο, ο Eggs αναγκάζεται να ανέβει στους απάνω δρόμους και με σύμμαχο ένα δραστήριο κοριτσάκι, προσπαθεί να σώσει όχι μονάχα τα Boxtrolls, αλλά και την ψυχή της Cheesebridge.



'71
Δράσης
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη της ταινίας:
Κατά τη διάρκεια των φοβερών επεισοδίων στο Μπέλφαστ του 1971, ένας νεαρός βρετανός στρατιώτης εγκαταλείπεται από λάθος από τη μονάδα του. Ανίκανος να διαχωρίσει τον φίλο από τον εχθρό, πρέπει να βγάλει τη νύχτα ζωντανός και να βρει δρόμο διεξόδου μέσα σε ένα αφιλόξενο κι επικίνδυνο τοπίο.



Get on up
Βιογραφική
Διάρκεια: 138'

Η περίληψη της ταινίας:
Βιογραφία του νονού της σόουλ James Brown, που από την απόλυτη φτώχια στη Τζόρτζια έφτασε στο απόγειο της διασημότητας τη δεκαετία του 1960. Η ιστορία ακολουθεί και τη μητέρα του, Susie, που τον εγκατέλειψε στην ηλικία των έξι, και τη θεία του, Honey, που τον μεγάλωσε σε ένα μπορδέλο.