Ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης, με αφορμή το "Ημερολόγιο 2015 - Στιγμές Ταξιδιού", παρουσιάζει το δίμηνο οδοιπορικό του στις χώρες της Ευρώπης, τον Αρκτικό Κύκλο, τις εμπειρίες του από το δρόμο και τη ζωή κάτω από τ' αστέρια. Πόσο εύκολο είναι να ζει κανείς ως ένας σύγχρονος περιπλανώμενος;

Διάρκεια έκθεσης 19/02 έως 07/03.

Στο τέλος του έτους 2011, με ένα σακίδιο στους ώμους μου, έφυγα από το σπίτι μου (τον καιρό εκείνο ζούσα στην Τσεχική Δημοκρατία) και ξεκίνησα αυτό που φαινόταν να είναι μια σειρά από μεγάλα ταξίδια γύρω από την Ευρώπη. Με πυξίδα αυτήν της καρδιάς μου και με μόνο χάρτη να είναι μια αόρατη φωνή μες το κεφάλι μου, άρχισα να ζω τη ζωή στο δρόμο, γνωρίζοντας ανθρώπους καθώς διέσχιζα τη γη, συναντώντας και αναλαμβάνοντας τις προκλήσεις που εμφανίζονταν πιο συχνά απ’ ότι όχι.
Αυτή είναι η ζωή ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ που έζησα και με το παραπάνω.. Φτάνοντας στα όρια, και τις περισσότερες φορές ξεπερνώντας τα, αποδείχτηκε μια πολύτιμη εμπειρία ζωής που θα φυλάσσω για πάντα. Με αυτή την έκθεση φιλοδοξώ να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου από αυτό το ταξίδι, εμπειρίες που είχα με ανθρώπους, με την φύση, με τον δρόμο. Δεν ήταν εύκολο να διανύσω τόσα χιλιόμετρα, με τα λίγα μέσα που είχα. Κι όμως τα κατάφερα. Είδα παραπάνω από 20 χώρες σε 3 καλοκαιρινούς μήνες, και αρκετές παραπάνω καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Είδα χώρες στις όμορφες εποχές τους, είδα μέρη που η ομορφιά τους μπορεί να περιγραφτεί μόνο από φωτογραφίες που προσπάθησα να συνθέσω. Να αποτυπώσω τις στιγμές που έζησα, τα συναισθήματα που βίωσα. Μέσα από αυτή την έκθεση, και τη στάση ζωής μου, θέλω να δείξω πως κάθε νέος μπορεί να ταξιδέψει ελεύθερα, να δει ότι ονειρεύεται, χωρίς να φοβάται για το αύριο που είναι πάντα αβέβαιο.