To περιοδικό και οι εκδόσεις Μετρονόμος παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του Δημήτρη Μανιάτη «Εγώ είμαι ένας άλλος», την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στις 20:30μ.μ., στο Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου)

Για τον βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας
Σταύρος Τσιώλης, σκηνοθέτης
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Πατριαρχέας.
Θα ακολουθήσουν μουσικές επιλογές του Δημήτρη Μανιάτη.

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588

Είσοδος ελεύθερη

Ένα καφέ-μπαρ στο Μπουένος Άιρες με χειρουργημένους αξιωματικούς του Χίτλερ. Μια νυχτερινή βόλτα στην Πλατεία Βικτωρίας που έχει κάτι από μια μίνι Οδύσσεια. Ένας φόνος σε καφενείο της Αιτωλοακαρνανίας. Ένα ζευγάρι παπούτσια ως τεκμήριο μνήμης σε ένα πατσατζίδικο της Ομόνοιας. Ένα χτύπημα στην πόρτα και η μετωπική με το παιδί που δεν έκανες ποτέ. Μια πτώση ενός αγγέλου στο Κολωνάκι. Οι κοπέλες ενός κονσομασιόν μπαρ που ακούνε όπερα. Η λύτρωση ενός εφοριακού σε ένα πανηγύρι της επαρχίας. Η δίψα για ζωή ενός παιδιού που βρίσκεσαι καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο σεμνός συνθέτης που εκρήγνυται στο μπαρ του Μπάτμαν. Ένας γέροντας που θέλει να κάνει clubbing στη Μύκονο. Μια σόμπα με χαραγμένο ένα όνομα πεταμένη στα παλιατζίδικα στο Μοναστηράκι. Ο σκηνοθέτης Τζων Κασσαβέτης τρώει σε ξενυχτάδικο της Συγγρού. Σχηματίζεις τον αριθμό σου στο κινητό σου και σου απαντά ο εαυτός σου. Και μια αποτυχημένη συνέντευξη με έναν ρεμπέτη σου υπενθυμίζει τη ζωή που δεν έζησες.
Δεκαπέντε διηγήματα μικρής φόρμας. Δεκαπέντε θραύσματα λόγου σαν πυροβολισμοί ενός ελεύθερου σκοπευτή από ταράτσα, μικρά κείμενα που αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα της σύγχρονης ταυτότητας για να την ξανακάνουν πραγματική.