Η Πλάκα είναι δεμένη στις μνήμες μας με τις Απόκριες. Στο  Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα τις γιορτάσουμε στις 15 & 22 Φεβρουαρίου 2015 με τους μικρούς μας φίλους διασκεδάζοντας, παίζοντας, τραγουδώντας, κάνοντας αποκριάτικες κατασκευές.

Τ ο  κ α ρ ν α β ά λ ι  τ ω ν  ζ ώ ω ν

Ελάτε να γιορτάσουμε το καρναβάλι και να κατασκευάσουμε μάσκες αποκριάτικες.

Το «Καρναβάλι των ζώων» είναι ένα κλασικό μουσικό παραμύθι του Καμίλ Σαιν Σανς, το οποίο περιγράφει διάφορα ζώα μέσα από μουσικές συνθέσεις και μουσικά όργανα διαφορετικά για το κάθε ζώο.

Τα παιδιά μέσω της ενεργητικής ακρόασης του παραμυθιού, θα κατασκευάσουν μάσκες-ζωάκια, ενώ στη συνέχεια, ακούγοντας την κλασική μουσική του έργου θα εμψυχώσουν τη μουσικοιστορία. Θα εκφραστούν, θα αυτοσχεδιάσουν και θα προσπαθήσουν να υποδυθούν τα ζώα ταξιδεύοντας στον κόσμο της μουσικής.

Μην ξεχάσετε να φορέσετε τις αποκριάτικες στολές σας!

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00π.μ. - 12:00μ.μ.
Κόστος συμμετοχής:  10€

Ελάτε να γνωρίσουμε την Πλάκα μέσα από το παραμύθι

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους επισκέπτονται τις γειτονιές της Πλάκας και μαθαίνουν την ιστορία αυτής της ξεχωριστής περιοχής. Στη συνέχεια, στον χώρο του Μουσείου, με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών δημιουργούν τη δική τους ιστορία για όσα γνώρισαν.

Ειδικά για τις μέρες των Αποκριών που είχαν μια ξεχωριστή σημασία για την Πλάκα θα είμαστε μεταμφιεσμένοι και οι ήρωες του παραμυθιού μας θα είναι τα ίδια τα παιδιά και οι ήρωες που θα έχουν «ντυθεί».

Κυριακή 15, 22 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30μ.μ. - 14:00μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ  για έναν γονέα με ένα παιδί.

Σβούρα! Ταξίδι στον κόσμο της δίνης!

Παιχνίδια με ένα από τα πιο παλαιά και παραδοσιακά παιχνίδια. Μικροί και μεγάλοι ελάτε να πειραματιστούμε με την κίνηση, τις μορφές και τα σχήματα με όχημα το αρχαιότερο ελληνικό παιχνίδι, τη σβούρα! Ελάτε να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι τις ιστορίας της!

Παίζοντας θα ανακαλύψουμε τους κόσμους που ανοίγει μπροστά μας η σβούρα επιστρατεύοντας και τις πέντε μας αισθήσεις! Κίνηση, ήχοι, μουσικές, χρώματα, μορφές! Θα βγούμε έξω να ρίξουμε τις σβούρες μας και το ταξίδι μας θα τελειώσει φτιάχνοντας και διακοσμώντας μια παραδοσιακή ελληνική σβούρα!

Θα πούμε γεια και το  παιχνίδι θα αρχίσει ξανά, φεύγοντας με μια σβούρα στο χέρι!
Μην ξεχάσετε να φορέσετε τις αποκριάτικες στολές σας!

Κυριακή 15, 22 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00μ.μ. - 13:30μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 12€ για έναν γονέα με ένα παιδί.