Το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ “Το Δηλητήριο” του Καταλανού συγγραφέα Ροντόλφ Σιρέρα, μετα την εντυπωσιακή ανταπόκριση που είχε από το κοινό, παρουσιάζεται για 3η συνεχή χρονία στο θέατρο Αλκμήνη από την 01 Νοεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 19.00μ.μ.

Το δηλητήριο, ένα ψυχολογικό παιχνίδι ζωής και θανάτου, γραμμένο το 1978, μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και παίζεται συνεχώς επί 35 χρόνια σε όλον τον πλανήτη.

Υπόθεση

Τι γίνεται όταν η Τέχνη έρχεται αντιμέτωπη με την Εξουσία; Θα καταφέρει ο Μαρκήσιος να υποτάξει τον ταλαντούχο Ηθοποιό; Τι κρύβεται πίσω από την αναμέτρησή τους; Μπορεί η θεατρική τέχνη να αποκαλύψει τις πιο μύχιες πλευρές του ανθρώπου; Είναι ο άνθρωπος καλός εκ φύσεως ή μήπως είναι πιο άγριος και από τα πιο φοβερά θηρία;

Γαλλία λίγο πριν την επανάσταση. Ο Μαρκήσιος καλεί έναν διάσημο Ηθοποιό στην έπαυλή του, με σκοπό να αξιοποιήσει την Υποκριτική του Τέχνη ως μέσον που θα τον οδηγήσει στην Αλήθεια. Ο Ηθοποιός εγκλωβίζεται μέσα σ’ ένα πλέγμα κοινωνικών και θεατρικών συμβάσεων και οδηγείται σε αδιέξοδο. Το είναι και το φαίνεσθαι, η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση εναλλάσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, καταλήγοντας σε μια «δηλητηριώδη» σχέση: μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου. Είναι άραγε το ένστικτο της επιβίωσης ισχυρότερο από το ένστικτο του ηθοποιού; Ο Σιρέρα με συνεχείς ελιγμούς οδηγεί τον θεατή σε διαρκή αποπροσανατολισμό σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Συντελεστές

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πετρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Παίζουν: Στο ρόλο του Μαρκήσιου ο Δημήτρης Πετρόπουλος. Στο ρόλο του ηθοποιού ο Διονύσης Σάββας.

Τοποθεσία: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)

Ημερομηνία: Από 01 Νοεμβρίου 2015 έως 31 Ιανουαρίου 2016
Κάθε Κυριακή στις 19.00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, ανέργων οαεδ/ατέλειες 5€

Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3428650