Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Το βιβλίο αυτό είναι μια πολύτιμη πηγή προσωπικής βελτίωσης, ένας περιεκτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να… μαζέψετε τα σπασμένα κομμάτια της ζωής σας και να ξεκινήσετε από την αρχή.
Ό,τι κι αν είναι αυτό που προσπαθείτε να ξεπεράσετε –μια διαλυμένη σχέση, την απώλεια της δουλειάς σας, σοβαρά οικονομικά προβλήματα– σε αυτό το πρακτικό βιβλίο θα βρείτε βήμα προς βήμα οδηγίες που θα σας βοηθήσουν στον δρόμο σας προς την επιτυχία.
Η συγγραφέας είναι σύμβουλος αποκατάστασης προσωπικής ζωής (life coach) με εκτεταμένη πείρα στην αντιμετώπιση και την υπέρβαση κάθε είδους δυσκολιών, και θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε εκ νέου τον ίδιο σας τον εαυτό. Ξεκινώντας από μια αξιολόγηση και ανάλυση της κατάστασης στην οποία βρίσκεστε, θα σας δείξει πώς να αναπτύξετε τη στρατηγική που θα εγγυηθεί την επιτυχία σας.

Προσωπική άποψη:
Η Evelyn Watkins είναι μια δυναμική συγγραφέας, εκπαιδεύτρια και σύμβουλος αποκατάστασης προσωπικής ζωής (life coach). Η αλήθεια είναι πως πριν να διαβάσω το βιβλίο της, και αντικρίζοντας την επαγγελματική ταυτότητα life coach, ήθελα να γελάσω ειρωνικά, αφού ως όρος μού φάνηκε ιδιαίτερα βαρύγδουπος, σαν να προσπαθούσε να εντυπωσιάσει και να κάνει τη δουλειά της να φανεί πιο σοβαρή και σημαντική απ' όσο είναι στην πραγματικότητα. Ωστόσο, ξεκινώντας να διαβάζω "Το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας", σχεδόν από τις πρώτες σελίδες, κάθε ειρωνική μου διάθεση απέναντι στην συγγραφέα εξαφανίστηκε, και όσο τα κεφάλαια προχωρούσα, τόσο βυθιζόμουν ακόμα πιο βαθιά στην ανάγνωσή τους, όχι γιατί διάβαζα πράγματα που δεν τα γνώριζα, αλλά επειδή κρατούσα στα χέρια μου ένα βιβλίο που πραγματικά μπορούσε να με βοηθήσει να τα αναγνωρίσω.

Χωρίς να διστάζει να φέρει παραδείγματα από τη δική της ζωή, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό πως κανείς δεν είναι τέλειος -ούτε καν εκείνη που δίνει συμβουλές-, η Watkins μας προκαλεί να αντιμετωπίσουμε τη ζωή μας ως έχει και όχι ως αυτό που ίσως να θέλαμε να είναι. Το να δημιουργούμε πλασματικές εικόνες δεν μας φέρνει πιο κοντά στη ευτυχία, αλλά ούτε και στην προσωπική μας ολοκλήρωση. Οι άνθρωποι στις μέρες μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποδείξουμε κάτι που δεν είμαστε, με αποτέλεσμα να ζούμε περισσότερο για τους άλλους παρά για εμάς τους ίδιους. Αν το παραδεχτούμε αυτό, τότε θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε και πάλι τη ζωή μας από ένα σημείο που τον απόλυτο έλεγχό της θα τον έχουμε εμείς. Η ζωή είναι αυτή, και πράγματα συμβαίνουν, άλλες φορές καλά και άλλες άσχημα, όπως και να 'χει, όμως, εμείς πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία. Άλλωστε, η κάθε μέρα μας είναι και μια λευκή σελίδα και ο συγγραφέας αυτής, δεν είναι κανένας άλλος από εμάς.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Evelyn Watkins
Μεταφραστής: Καρανικολός Κώστας
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Ψυχολογία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 152
ISBN: 978-960-461-677-0