"Πορτοκαλάδα με ανθρακικό" του Σπύρου Γιαννακόπουλου

Οι γονείς του Άγη κόντεψαν να τρελαθούν µόλις πληροφορήθηκαν αυτά που συνέβησαν.
Έστειλαν τον γιο τους ωραία και καλά στο χωριό, στον παππού και στη γιαγιά, για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Τον έστειλαν µαζί µε τον θείο Χάρη. Και εντάξει, ο παππούς και η γιαγιά είναι µεγάλοι άνθρωποι και δεν µπορούν να τρέχουν πίσω από τον µικρό όταν αυτός τριγυρίζει στην παραλία, αλλά ήταν καθήκον του θείου Χάρη να τον προσέχει. Όµως αυτός ο αχαΐρευτος δε λέει επιτέλους να σοβαρευτεί. Και έµπλεξε µε τον ανιψιό του σε µια απίστευτη περιπέτεια. Μια περιπέτεια… πειρατική. Επικίνδυνη –ειδικά όταν σφαίρες άρχισαν να σφυρίζουν γύρω από το κεφάλι του Άγη και του Χάρη– µα και ξεκαρδιστική. Ξεκαρδιστική για πολλούς, αλλά σίγουρα όχι για τους γονείς του Άγη. Οι γονείς του Άγη καθόλου δε γέλασαν.

"Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού (ξανά)" της Σώτης Τριανταφύλλου

Σ’ αυτό το βιβλιαράκι, γίνεται χαµός!
Μανιώδεις οδηγοί παίρνουν µέρος σε αγώνες ταχύτητας, ο Χριστόφορος Κολόµβος τα βρίσκει σκούρα στο Τρίγωνο του Διαβόλου (θεόρατα κύµατα, θυελλώδεις άνεµοι) και ο Πυθέας, που δεν έχει ησυχία, εξερευνά τους παγωµένους βόρειους τόπους µακριά από τη µαµά του που µαγειρεύει πεντανόστιµα κουκιά µε σκόρδο. Ανάµεσά τους κυκλοφορούν οι αρχαίοι σοφοί και εφευρέτες: ο Αρχύτας µε το µπαλονούχο τροχοφόρο µάρκας Μεγαλοπερίστερο, ο Ερατοσθένης µε τη µεζούρα του, ψηλοί και κατάξανθοι Βίκινγκς που αναζητούν το βορειοδυτικό πέρασµα.
Επικίνδυνα ταξίδια, ακραία καιρικά φαινόµενα, περιπέτειες, γκάφες κι ανακαλύψεις: οι αρχαίοι σοφοί χώνουν τη µύτη τους παντού!


"Τα κόμικς του Μεγάλου Νέιτ, Εδώ γελάμε!" του Peirce Lincoln

Τον Μεγάλο Νέιτ τον ξέρουμε, αυτό είναι σίγουρο!
Γιατί είναι ο πρώτος στις σκανταλιές και σίγουρα ΟΧΙ ο αγαπημένος των δασκάλων.
Διαβάσαμε τις περιπέτειές του και λυθήκαμε στα γέλια. Τώρα ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουμε... αλλιώς! Γιατί αυτό το βιβλίο δεν είναι σαν όλα τα άλλα - είναι ένα βιβλιο γεμάτο ΚΟΜΙΚΣ! Γεμάτο με σπαρταριστές αυτοτελείς ιστορίες του Μεγάλου Νέιτ, με τη φρέσκια μορφή του κόμικς, που τόσο αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της σειράς.
Μιλάμε για ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ γέλιο!






"Το φάντασμα του μαυροπίνακα" της Σοφίας Μαντούβαλου

Για την τάξη στο τέρµα του διαδρόµου του δευτέρου ορόφου του 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΩ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑΣ, αυτή τη σχολική χρονιά τίποτα δε θα είναι όπως φαίνεται. Μαγικές εκπλήξεις και απίθανες καταστάσεις περιµένουν µαθητές και δασκάλους...
Τι έγινε το βράδυ πριν ανοίξει το σχολείο;
Γιατί εµφανίστηκε το ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ;
Ποιο ρόλο έπαιξαν σε όλα αυτά ο επιστάτης, ο κύριος ΜΥΤΑΡΑΣ (ο τόνος στην παραλήγουσα) και ο έξυπνος ασπροπίνακας;
Ποιες ξεκαρδιστικές ιστορίες έζησαν ο κύριος ΥΠΕΡΟΧΟΣ και οι µαθητές του όταν ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ µετακόµισε στην τάξη τους; Η µαθηµατική αλλεργία, Το δικαστήριο της τάξης, Το παιχνίδι της σιωπής και Oι εφιάλτες φαντασµάτων είναι µόνο µερικές απ’ αυτές.
Για παιδιά από 9 ετών… και για όσους πιστεύουν πως η εκπαίδευση πρέπει να πατάει µε το ένα πόδι στην παράδοση και µε το άλλο να τρέχει στο µέλλον, αλλά πάντα να είναι µια περιπέτεια µε φαντασία και χιούµορ.