The lady in the van - Η κυρία και το φορτηγάκι
Βιογραφική
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Η απίθανη όσο κι αληθινή ιστορία του συγγραφέα Alan Bennett και της Δις Shepherd. Η Δις Shepherd ήταν μια ανάπηρη γηραιά κυρία, ερχόμενη από το πουθενά, που πάρκαρε προσωρινά το φορτηγάκι της δίπλα στο σπίτι του διάσημου συγγραφέα στο Λονδίνο, και κατέληξε να ζει εκεί επί 15 χρόνια.



Shan he gu ren - Πέρα από τα βουνά
Δραματική
Διάρκεια: 131'

Η περίληψη:
Δεκαετία του 1990 και ένα ερωτευμένο ζευγάρι σπάει, όταν η γυναίκα φεύγει για να παντρευτεί έναν πλούσιο ιδιοκτήτη ορυχείου. Τα χρόνια περνούν, οπότε κι ο άντρας βρίσκεται στις τελευταίες του στιγμές. Τότε θα ξαναδεί αυτήν, η οποία είναι χωρισμένη και ο γιος της είναι εξόριστος στην Αυστραλία. Τώρα, είμαστε στο 2025, με τον γιο που η μόνη κινεζική λέξη που θυμάται, είναι το όνομα της μητέρας του.



Kung Fu Panda 3
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Όταν ο επί πολλά χρόνια χαμένος πατέρας του Πο κάνει ξαφνική εμφάνιση, οι δυο τους ταξιδεύουν σε έναν μυστικό παράδεισο των πάντα, τη γενέτειρα του Πο, και γνωρίζουν ένα σωρό νέους χαρακτήρες της φυλής τους. Αλλά όταν ένας υπερφυσικός κακός, ο Κάι, ξεκινάει τη δόλια αποστολή του να εξαφανίσει όλους τους δάσκαλους του κουνγκ-φου στην Κίνα, ο Πο αναλαμβάνει τη δική του απίθανη αποστολή να εκπαιδεύσει ένα χωριό ολόκληρο αξιαγάπητων πάντα, για να δημιουργήσει την απόλυτη ομάδα των Πάντα του Κουγκ-Φου.



The finest hours - Η μεγάλη διάσωση
Περιπέτεια
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:
1952, ακρωτήριο Κοντ, έξω από τη Μασαχουσέτη. Δύο πετρελαιοφόρα, το SS Fort Mercer και το SS Pendleton, καταστρέφονται από πανίσχυρους ανέμους και κύματα. Ένα πλοιάριο διάσωσης καταφθάνει πρώτο στην περιοχή. Όμως, οι επιζώντες είναι κατά πολύ περισσότεροι από τον διαθέσιμο χώρο του πλοιαρίου, και η ισχυρότερη θύελλα των τελευταίων ετών δυσχεραίνει την κατάσταση.



Krigen - Η απόφαση
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Ο διοικητής λόχου Claus Michael Pedersen υπηρετεί με τους άντρες του σε μια αφγανική επαρχία. Την ίδια ώρα, πίσω στη Δανία, η σύζυγος του, η Maria, προσπαθεί να τα φέρει βόλτα στην καθημερινότητα της, με τρία παιδιά που τους λείπει ο πατέρας τους. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας, οι στρατιώτες του λόχου βρίσκονται διαμέσου πυρών, αναγκάζοντας τον Claus να πάρει μια απόφαση, η οποία έχει τρομερές επιπτώσεις τόσο σε αυτόν, όσο και την οικογένεια του πίσω στην πατρίδα.



Ein atem - Μία ανάσα
Δραματική
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Λόγω της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα, η 27χρονη Έλενα μεταναστεύει στη Φρανκφούρτη. Όταν θα μείνει έγκυος από τον συμπατριώτη φίλο της, θα χρειαστεί χρήματα για να κάνει έκτρωση. Έτσι, θα πιάσει δουλειά ως νταντά στο σπίτι της Tessa και του Jan. Παρότι αρχικά δεν πάει καλά με τη μικρούλα Lotte, αρχίζει να διασκεδάζει τη δουλειά της και γίνεται καλή φίλη με την Tessa. Σε μια απερίσκεπτη στιγμή, όμως, θα της ξεφύγει η μικρή και θα χαθεί. Η θλίψη θα κάνει την Tessa να ακολουθήσει την Έλενα στην Αθήνα. Μία ανάσα είναι αυτή που θα αποφασίσει για την Tessa αν μπορεί να συγχωρήσει την Έλενα και τον εαυτό της.



Pride and prejudice and zombies - Περηφάνεια και προκατάληψη και ζόμπι
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Στην Αγγλία του 19ου αιώνα ξεσπάει επιδημία που μετατρέπει ανθρώπους σε ζόμπι. Μέλη της υψηλής κοινωνίας, η εξπέρ στις πολεμικές τέχνες Elizabeth Bennet και ο ατρόμητος Κος Darcy πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις επιταγές της τάξης τους και να ενωθούν στον ανελέητο αγώνα κατά τον αιμοδιψών εχθρών.



Der Fall O. - Η περίπτωση του Οιδίποδα
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Ελλάδα, 1944. Σ` ένα ορεινό γερμανικό στρατόπεδο κοντά στους Δελφούς, ο διοικητής του, Ματίας Χότμαν, καθηγητής της κλασικής φιλολογίας πριν τον πόλεμο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τους άνδρες του για να γυρίσει μία ταινία 16 χιλιοστών με θέμα την ιστορία του Οιδίποδα. Ένας νεαρός γερμανός στρατιώτης, ο Γκέφραϊτερ, αγρότης πριν τον πόλεμο, θα επιλεγεί για τον ρόλο του Οιδίποδα και μια όμορφη ελληνίδα ηθοποιός θα παίξει την Ιοκάστη. Όλοι παθιάζονται τόσο με το εγχείρημα, που Γερμανοί και Έλληνες γίνονται φίλοι, προκαλώντας την οργή του πολεμοχαρούς υποδιοικητή. Όμως, ο πόλεμος συνεχίζεται και, ενώ η ομάδα βρίσκεται για γύρισμα στους Δελφούς, αντάρτες επιτίθενται στο γερμανικό στρατόπεδο. Οι Γερμανοί ξεκινούν για την πόλη και, θεωρώντας τους έλληνες ηθοποιούς «εχθρούς», τους τοποθετούν στην αρχή της φάλαγγας.