A perfect day - Μια υπέροχη μέρα
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Για τη Sophie, τη νέα εθελόντρια ανθρωπίστρια, μια τέλεια ημέρα περιλαμβάνει καθαρό ουρανό, πρωινό στο κρεβάτι, σεξ, και μετά εξόρμηση στη ζώνη πυρός. Τη σημερινή ημέρα, τουλάχιστον, έχει τη ζώνη πυρός. Καθώς μαζί με τους συνάδελφους της, Mambru και Β, μάχονται με τον χρόνο για να σώσουν την προμήθεια νερού μιας εγκαταλελειμμένης κοινότητας, πρέπει να αντιμετωπίσουν τους γραφειοκράτες των Ηνωμένων Εθνών, τον τοπικό στρατό και ένα σωρό ντόπιους εγκληματίες. Την ίδια στιγμή που η πρώην ερωμένη του Β, η Katya, έχει καταφτάσει για να ακυρώσει την αποστολή τους.



Batman v Superman: Dawn of Justice - Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης
Φαντασίας
Διάρκεια: 153'

Η περίληψη:
Υπό τον φόβο ενός υπερήρωα που οι πράξεις του δεν ελέγχονται από κανέναν, ο δεινός ιππότης του Γκόθαμ Σίτι αναμετράται με τον σωτήρα της Μετρόπολις, και ο κόσμος αναρωτιέται το τι είδους ήρωα χρειάζεται. Με τον Batman και τον Superman σε πόλεμο, όμως, το κακό βρίσκει την ευκαιρία να αναδυθεί, υπό τη μορφή της μεγαλύτερης απειλής που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα.



Eva no duerme - Η Εβίτα δεν κοιμάται πια εδώ
Σινεφίλ
Διάρκεια: 85'

Η περίληψη:
1952. Η Evita Peron μόλις πέθανε. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές μορφές της σύγχρονης ιστορίας πέθανε στην ίδια ηλικία με τον Χριστό και ταριχεύτηκε με μια νέα και καινοτόμα τεχνική για να γίνει η «Ωραία Κοιμωμένη». Εν τω μεταξύ, στην Αργεντινή, τα πραξικοπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και κάποιοι δικτάτορες θέλουν να βγάλουν το μύθο της Evita από τη μνήμη του κόσμου. Έτσι, το άψυχο σώμα της, μετά την ταρίχευση του, κλάπηκε από τη στρατιωτική χούντα και κρύφτηκε από το Βατικανό, με αποτέλεσμα το όνομα της να προκαλεί λαϊκές εξεγέρσεις τα χρόνια που ακολούθησαν.



Το κυπαρίσσι του βυθού - The cypress deep down
Σινεφίλ
Διάρκεια: 75'

Η περίληψη:
Μπαίνει στη ζωή σου μαθαίνει λεπτομέρειες από το παρελθόν σου από το σώμα σου, από τις καθημερινές σου συνήθειες. Η ζωή χωρίς αυτήν την ελεητική παρουσία δεν έχει πια νόημα - και ξαφνικά φεύγει και η ζωή δεν έχει νόημα… Το πένθος διαρκεί έναν καιρό κι αν ζήσεις - που θα ζήσεις/αρχίζεις ξανά ν' αφηγείσαι τις ίδιες λεπτομέρειες από το παρελθόν, ν' αφήνεις το σώμα σου σ' ένα άλλο σώμα, να μοιράζεσαι ξανά την κάθε σου μέρα. Η επανάληψη αυτή σε μαθαίνει. Σε μαθαίνει ν' αγνοείς τη βεβαιότητα των καταφάσεων. Σε μαθαίνει ν' αγνοείς την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική μιας ζωής με νόημα.



Chocolat - Μεσιέ Σοκολά
Βιογραφική
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Από το τσίρκο στο μιούζικ-χολ, από την ανωνυμία στη δόξα, αυτή είναι η απίθανη ιστορία του Κυρίου Chocolat, του πρώτου έγχρωμου καλλιτέχνη της γαλλικής σκηνής. Το ντουέτο που διαμόρφωσε με τον Foottit συνάντησε τεράστια επιτυχία την εποχή της Μπελ Επόκ στο Παρίσι. Αλλά, όπως συνηθίζεται, τα εύκολα χρήματα, ο τζόγος και η δόξα έχουν και την παρακμή τους, και δοκιμάζουν τη φιλία των δύο αντρών, όσο και την καριέρα του Chocolat.



Παραμύθι χωρίς όνομα
Εποχής
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού του Α΄ έρχεται η κατάρρευση. Ο οκνηρός βασιλιάς κοιμάται, ο πονηρός αρχικαγκελλάριος «αλωνίζει», ο θρασύδειλος δικαστής θα φτάσει μέχρι τα άκρα, ο λαός ένοχα αδρανεί. Το κακό φαίνεται να κυριαρχεί. Το καλό όμως προχωρεί μυστικά και αθόρυβα. Έτσι, ενώ οι διαπλεκόμενοι κινούνται στα σκοτεινά συσσωρεύοντας άπληστα πλούτη στο θησαυροφυλάκιό τους, κάποιος άλλος καιροφυλακτεί και συσσωρεύει όχι για τον εαυτό του. Οι κακοί δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ. Εντωμεταξύ, ο γείτονας θείος βασιλιάς επιβουλεύεται, προσβάλλει και επιτίθεται.



Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές! - Until we meet again as winners!
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 52'

Η περίληψη:
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη δράση των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στον Γράμμο και το Βίτσι, τα έτη 1948 και 1949, μέσα απ` τις αφηγήσεις του λοχαγού του ΔΣΕ, Ηλία Μεταλλίδη. Ο Ηλίας Μεταλλίδης ανήκε στην ταξιαρχία της σχολή αξιωματικών του ΔΣΕ και συμμετείχε σε σημαντικές μάχες (Φλώρινα, Πατώματα, Λέσιτς κ.ά.) τις οποίες και εξιστορεί, όχι με τη μορφή μιας αυτοβιογραφίας, αλλά προσπαθώντας να φωτίσει πλευρές του κινήματος το οποίο υπηρέτησε. Αυτό τον χαρακτήρα έχει το ντοκιμαντέρ: της βιωμένης ιστορίας. Στο πρόσωπο του Ηλία Μεταλλίδη τιμούμε όλες τις αγωνίστριες και όλους τους αγωνιστές που έπεσαν στα πεδία των μαχών, στα ξερονήσια και στις φυλακές, παλεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο.