"Το Σύμπαν στα χέρια σας" του Kristof Gkalfar
Βραβείο Καλύτερου Επιστημονικού Βιβλίου του περιοδικού Lire
Ο διεθνούς φήμης αστροφυσικός Κριστόφ Γκαλφάρ μάς οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σύμπαντος − ένα ταξίδι στον πραγματικό κόσμο της επιστήμης.
Ένα εντυπωσιακό έργο εκλαϊκευμένης επιστήμης που εξηγεί την κβαντική μηχανική, τη γενική σχετικότητα και τη θεωρία χορδών όχι μέσα από αφηρημένα διαγράμματα και εξισώσεις, αλλά μέσα από την αφήγηση, σαν ένα παραμύθι. Διαβάζοντάς το, μεταφερόμαστε στην επιφάνεια του θνήσκοντος Ηλίου, ταξιδεύουμε σε μακρινούς γαλαξίες, δοκιμάζουμε τη θανάσιμα ασφυκτική αγκάλη μιας μαύρης τρύπας και ξεδιπλώνονται μπροστά μας τα μυστήρια της φυσικής.
Το βιβλίο Το σύμπαν στα χέρια σας βοηθά τον απλό αναγνώστη να κατανοήσει τις δυσκολονόητες αλήθειες που αποτελούν τη βάση της σύγχρονης επιστήμης, ενώ καθ’ οδόν θίγει και βαθύτερα ζητήματα όπως η ύπαρξη του Θεού, οι απαρχές του χρόνου και το μέλλον της ανθρωπότητας…
Ο Κριστόφ Γκαλφάρ, ως επιδέξιος αφηγητής, μας παίρνει από το χέρι σε ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, όπου θα εξερευνήσουμε τους δομικούς λίθους που βρίσκονται στη βάση του σύμπαντος κόσμου, φτάνοντας μέχρι τα αναπάντητα ερωτήματα που εξακολουθούν να μας απασχολούν. Όλα αυτά τα θαύματα παρουσιάζονται με γλώσσα άμεση και διαισθητική, η οποία πετυχαίνει αυτό που κανένα άλλο βιβλίο δεν κατάφερε σε τόσο μεγάλο βαθμό ως σήμερα: να καταστήσει απόλυτα προσιτό στους αναγνώστες τον δαιδαλώδη, φανταστικό, μυστηριώδη και θαυμαστό κόσμο της επιστήμης.
Το βιβλίο κυκλοφορεί επίσης στις χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Σουηδία, Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν, Κορέα, Βραζιλία.
"Ένα κορίτσι στο Άουσβιτς" του Frediano Sessi
Οκτώβριος 1940. Η μικρή Ελίζα ζει στη Βιέννη με την οικογένειά της, όταν αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και να μεταφερθεί στη Βαρσοβία, όπου οι Ναζί απομονώνουν τους Εβραίους σε γκέτο. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Από τις σελίδες του ημερολογίου της περνούν στιγμές και γεγονότα της θηριωδίας που στιγμάτισε την ιστορία της ανθρωπότητας, όμως εκείνη θα αγωνιστεί να κρατήσει για πάντα ζωντανή την ελπίδα...
Το ημερολόγιο ενός κοριτσιού που επέζησε από το Άουσβιτς είναι η ιστορία του Ολοκαυτώματος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μια χρήσιμη ανάγνωση της Ιστορίας και των τραγικών στιγμών της με την ελπίδα να μην επαναληφθούν.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει επίμετρο του Ιταλού συγγραφέα Φρεντιάνο Σέσι –γνωστός για τις έρευνές του και τα βιβλία του, ενηλίκων και παιδικά, με θέμα το ναζισμό, τους Εβραίους και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης–, όπου δίνονται με απλό και κατανοητό τρόπο για τους νεαρούς αναγνώστες ιστορικά στοιχεία και χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία των γκέτο και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά 10 ετών και άνω.
"Πώς να προλάβετε τον καρκίνο" του Δρ. David Khayat
Ο δρ Νταβίντ Καγιάτ, μετά τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία Η σωστή αντικαρκινική διατροφή, επανέρχεται με το νέο του βιβλίο «Πώς να προλάβετε τον καρκίνο – Είναι στο χέρι σας!» όπου συγκεντρώνει όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τον καρκίνο: τους μηχανισμούς εμφάνισης, τα αίτια και κυρίως τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη νόσο.
Με την αξιοπιστία δεκάδων πρόσφατων μελετών και ερευνών, ο συγγραφέας συγκροτεί μία επιτομή αντικαρκινικών συμβουλών, που όλοι μας μπορούμε να εφαρμόσουμε∙ απλές κινήσεις και μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, που έχουν τη δυνατότητα να δράσουν ευνοϊκά στην υγεία μας. Στοχεύοντας σε συνήθειές μας που επιβάλλεται να αλλάξουν, άλλες που πρέπει να ενισχυθούν, ορισμένα προϊόντα που είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε και κάποιες τροφές που καλό είναι να προτιμάμε, ο Νταβίντ Καγιάτ παραθέτει απλές, πρακτικές, χρήσιμες συμβουλές οι οποίες μας θωρακίζουν από τον κίνδυνο του καρκίνου.
Ένθερμος υποστηρικτής της «ιατρικής αλήθειας και ηθικής» και ουμανιστής, ο διακεκριμένος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ εργάζεται άκοπα και με αφοσίωση για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, για τις συνθήκες νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, καθώς και για την αναζήτηση καινούργιων αποτελεσματικών θεραπειών της ασθένειας.
0 Σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου