"Ο εξομολογητής" του Mark Allen Smith

ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΑΪΓΚΕΡ… ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ; Ψυχρός, επαγγελματίας βασανιστής, με έμφυτη ικανότητα να αναγνωρίζει το ψέμα, ο Γκάιγκερ ήταν ο καλύτερος όλων στον τομέα της «ανάκτησης πληροφοριών». Μέχρι που του ζήτησαν να παραβεί τον μοναδικό του κανόνα: να βασανίσει ένα παιδί… Τότε κάτι ράγισε στο μυαλό του και προκάλεσε μια πλημμυρίδα από φριχτές αναμνήσεις που απωθούσε χρόνια ολόκληρα. Τώρα ο Γκάιγκερ έχει εξαφανιστεί και θεωρείται νεκρός. Ωστόσο, καθώς δεν έχει βρεθεί το πτώμα του, πολλοί άνθρωποι έχουν βάλει σκοπό να ανακαλύψουν την αλήθεια: ο Χάρι, πρώην συνεργάτης και φίλος του Γκάιγκερ, ο Ντάλτον, ορκισμένος ανταγωνιστής του που θέλει να αποσπάσει μία τελευταία εξομολόγηση, και η Ζάνι, μια γυναίκα πιο επικίνδυνη απ’ όλους. Όταν ο Ντάλτον απάγει τον Χάρι και τον πατέρα του παιδιού που ο Γκάιγκερ είχε σώσει, με προφανή σκοπό να τους χρησιμοποιήσει ως δολώματα, ο Γκάιγκερ αναγκάζεται να αποκαλυφθεί και να παίξει το παιχνίδι του εχθρού του… Η καθηλωτική συνέχεια του συναρπαστικού Ιεροεξεταστή είναι ένα αριστοτεχνικά γραμμένο θρίλερ που θα σας παρασύρει από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και πίσω στη Νέα Υόρκη, και θα σας οδηγήσει στα σκοτεινότερα βάθη του μυαλού ενός μυστηριώδους ανθρώπου.

"Αναζητώντας τον Οδυσσέα" του Patrick Dillon

Η Οδύσσεια από τη σκοπιά του Τηλέμαχου…
Μέσα στη θύελλα που ακολούθησε τον Τρωικό Πόλεμο, ένας νεαρός άντρας δίνει τη δική του μάχη για να σώσει το σπίτι και την κληρονομιά του. Ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να βρει τον πατέρα του –και ίσως καταλήξει να βρει τον ίδιο του τον εαυτό.
Ο πατέρας του Τηλέμαχου, ο Οδυσσέας, έφυγε για την Τροία πριν γεννηθεί ο γιος του. Και δεν γύρισε ποτέ…
Στα δεκάξι του, ο Τηλέμαχος βρίσκεται χωρίς κανένα στήριγμα, ενώ το σπίτι του έχει καταληφθεί από άντρες που διεκδικούν την πανέμορφη μητέρα του και κατασπαταλούν την περιουσία του. Αποφασίζει να φύγει από το νησί του, την Ιθάκη, και να αναζητήσει την αλήθεια –να μάθει τι πραγματικά συνέβη στον πατέρα του. Άραγε ο Οδυσσέας σκοτώθηκε καθώς γύριζε στην πατρίδα του μετά τον πόλεμο; Ή μήπως, κάποια μέρα, θα επιστρέψει για να πάρει εκδίκηση;
Η αναζήτηση του Οδυσσέα ταξιδεύει τον Τηλέμαχο στην Ελλάδα της Εποχής του Χαλκού, στον απόηχο των γεγονότων του μεγάλου Τρωικού Πολέμου.
Με τολμηρή και διασκεδαστική γραφή ο P. Dillon περιγράφει με ζωντάνια το εντυπωσιακό ταξίδι του ήρωα από την Τροία μέχρι τις πύλες του Άδη, αλλά και το ταξίδι του Τηλέμαχου από την παιδικότητα στην ενηλικίωση και τον απελπισμένο αγώνα του με έπαθλο το σπίτι του και… τον πατέρα του.