"Σε κάποιους αξίζει ο θάνατος" του Peter Swanson

Ο τρόπος να διαπράξεις φόνο και να μη σε πιάσουν είναι να κρύψεις το πτώμα τόσο καλά, ώστε να μη βρεθεί ποτέ· χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει φόνος ούτε δολοφόνος…
Έβλεπα από την κορυφή του λόφου διάσπαρτες τις ταφόπετρες. Είχα τα μαλλιά μου πιασμένα ψηλά, κάτω από τον ίδιο σκούρο σκούφο που φορούσα εκείνη τη νύχτα που… όπλισα τη σκανδάλη.
Αναρωτήθηκα, για πολλοστή φορά, τι θα γινόταν ανάμεσα στον Τεντ και σ’ εμένα αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί σύμφωνα με το σχέδιο που είχαμε καταστρώσει στη νυχτερινή πτήση από το Λονδίνο για Βοστόνη.
Αρχίζοντας εκείνο το παιχνίδι αλήθειας μαζί του, μου αποκάλυψε ότι η γυναίκα του τον απατούσε και αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα τη σκότωνε γι’ αυτό που έκανε. Στο κάτω κάτω, σε κάποιους ανθρώπους αξίζει ο θάνατος…
Ήμουν σίγουρη ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τον έπειθα να διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Νέα και όμορφη σύζυγος δολοφονήθηκε από τον βάναυσο εραστή της, θα έγραφαν οι εφημερίδες, ενώ ο Τεντ θα είχε ένα ακλόνητο άλλοθι.
Το σχέδιό μας θα πετύχαινε κι εγώ θα ήμουν μαζί του. Το κίνητρο αυτό φαινόταν απολύτως λογικό...

"Η εποχή των καφέδων" του Γιάννη Ξανθούλη

Δε γνώριζα γι’ αυτή την εποχή κι ούτε είχα ακουστά πως υπήρχε. Δεν ήξερα να αναγνωρίζω τα ίχνη και τις επιπτώσεις της. Μόνο όταν την άγγιξα, τον περασμένο Ιούλιο, ένιωσα φόβο για την ανάπλαση, όσων ευαισθησιών ήμουν αναγκασμένος να ανασύρω από μια σκοτεινή ανάμνηση.
Ανάμνηση εφιάλτης κι αγάπη μαζί. Κάτι είχε απωθήσει απ’ τη μνήμη τον παλιό μου φίλο Ερμή κι άλλα πρόσωπα κι άλλες πτυχές δικές μου, επικίνδυνες. Κι αυτό το «κάτι» ξαναγύρισε έντονα και καταλυτικά τον Ιούλιο των διακοπών. Αυτό το κάτι ήταν που με παρέσυρε στην Εποχή των Καφέδων, μέσα στη βελουδένια βραδινή υφή ενός αρχαίου πόνου. Πόνος παραμορφωμένος απ’ το διεγερτικό εξωτισμό του καφέ και τις διαδρομές που επιβάλλει αυτή η νόθα εποχή, σφήνα στις άλλες.
Η Εποχή των Καφέδων πρωτοκυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1992, έχοντας στο εξώφυλλο έργο του Τσέχου φωτογράφου Josef Koudelka. Αργότερα αντικαταστάθηκε από φωτογραφία του Κώστα Ορδόλη.
Ο συγγραφέας θεωρεί το μυθιστόρημα ως το πλέον αυτοβιογραφικό του.

"Η δύναμη του ποτέ" του Michael Breus

Κάνετε το τεστ του χρονότυπου και μάθετε για τη δύναμη του πότε…
Αποκτήστε από σήμερα μια ζωή γεμάτη ενέργεια, υγεία και παραγωγικότητα!
Οι περισσότερες συμβουλές εστιάζουν στο τι να κάνετε ή πώς και αγνοούν το πότε της επιτυχίας. Νέες εμπεριστατωμένες έρευνες, όμως, αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια σωστή ώρα να κάνουμε τα πάντα, βάσει της βιολογίας και των ορμονών μας.
Όπως αποδεικνύει ο δρ Michael Breus, αν ακολουθείτε το εσωτερικό σας ρολόι για να μεγιστοποιήσετε την υγεία, την ευτυχία και την παραγωγικότητά σας είναι εύκολο, συναρπαστικό και διασκεδαστικό.
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει ένα νέο επαναστατικό πρόγραμμα για να επανασυντονιστείτε με τον φυσικό βιορυθμό σας, κάνοντας μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες.
Αφού απαντήσετε στο αναλυτικό Ερωτηματολόγιο Βιοχρόνου και μάθετε τον Χρονότυπό σας, θα ανακαλύψετε ποια είναι η καλύτερη ώρα να κάνετε πενήντα και πλέον διαφορετικές δραστηριότητες.
Μέσα από συναρπαστικά δεδομένα, διασκεδαστικά τεστ προσωπικότητας και οδηγίες που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε, αυτό το βιβλίο αποτελεί το απόλυτο εγχειρίδιο που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.

"Κόκκινα φύλλα" της Paullina Simons

Φόρεσε τα δερμάτινα γάντια του κι άρχισε να σκάβει το χιόνι. Πρώτα αργά, έπειτα όλο και πιο γρήγορα. Δεν ένιωθε τίποτα εκτός από το σκληρό πολυκαιρισμένο χιόνι και σκεφτόταν ότι κάποιος έκανε ένα κακόγουστο αστείο… Έκλεισε τα μάτια κι ένιωσε στο βάθος να ακουμπά ένα ανθρώπινο χέρι.
Ο πόνος πάγωσε την καρδιά του. Το σώμα της, γυμνό και άκαμπτο, βρισκόταν εκεί εννέα μέρες. Κανένας δεν την είχε αναζητήσει…
Ο ντετέκτιβ Σπένσερ Ο’Μάλεϊ είχε γνωρίσει την όμορφη φοιτήτρια μόλις μία μέρα πριν από τον θάνατό της. Δεν ήξερε τίποτε γι’ αυτή, όμως ένιωθε ερωτευμένος και τώρα έπρεπε να διαλευκάνει αυτόν τον οδυνηρό φόνο.
Η Κριστίνα και οι τρεις φίλοι της, όλοι πλουσιόπαιδα, ήταν πολύ δεμένοι και περνούσαν μαζί ατελείωτες ώρες. Μπορούσε όμως να τους εμπιστευτεί; Τα ερωτήματα για τη δολοφονία έμεναν μετέωρα, αλλά όσο έψαχνε ο ντετέκτιβ τόσο περισσότερο γινόταν φανερό ότι ο καθένας από τους τρεις φίλους της είχε κίνητρο να τη δολοφονήσει. Η αλήθεια βυθιζόταν μες στα κόκκινα φύλλα που έκρυβαν δόλο και προδοσία. Κάθε αποκάλυψη θα αποδεικνυόταν πιο δραματική από την προηγούμενη και… πιο επικίνδυνη.

"Assassin's Creed: Στον τάφο του Τζένγκις Χαν" του Matthew J. Kirby

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
Μια ολοκαίνουρια σειρά με νέους πρωταγωνιστές.
Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, Οι τελευταίοι απόγονοι, ο Όουεν και μια ομάδα άλλων εφήβων εντόπισαν το πρώτο κομμάτι ενός ισχυρού αρχαίου αντικειμένου που θεωρούνταν θρύλος, της Τρίαινας της Εδέμ.
Το δεύτερο αυτό βιβλίο ξεκινά λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα του πρώτου. Απομένουν δύο κομμάτια της Τρίαινας της Εδέμ που πρέπει να βρεθούν και τόσο οι Ναΐτες όσο και οι Ασασίνοι είναι αποφασισμένοι να μην επαναλάβουν τα λάθη τους.
Το επόμενο κομμάτι λέγεται πως θάφτηκε μαζί με τον Μογγόλο πολέμαρχο Τζένγκις Χαν, του οποίου ο τάφος δεν βρέθηκε ποτέ.
Οι έφηβοι και των δύο ομάδων που αντιπαρατίθενται θα χρειαστεί να βυθιστούν σε προσομοιώσεις της τσακισμένης - από τον πόλεμο με τους Μογγόλους- Κίνας, σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, προκειμένου να ανακαλύψουν το κομμάτι που διεκδικούν και να το αποκτήσουν πριν από τους άλλους.

"Απίθανα σφραγιδάκια"

Ένα υπέροχο βιβλίο δραστηριοτήτων με σφραγιδάκια.
Στις σελίδες του θα βρείτε παιχνίδια και γρίφους που διασκεδάζουν, ενώ ταυτόχρονα ακονίζουν το μυαλό, την αντίληψη και την παρατηρητικότητα.
Το τέλειο ξεκίνημα για κάθε μικρό καλλιτέχνη!



"Το βιβλιοπυργάκι – πυροσβεστική"

Ένα σούπερ διασκεδαστικό βιβλίο γεμάτο αριθμούς, χρώματα και ζωάκια!
Μάθετε το παιδί σας να μετράει από το 1 έως το 10, να αναγνωρίζει τα χρώματα και τα ζωάκια παίζοντας με τα χάρτινα τουβλάκια! Ένα ευφάνταστο βιβλιοπυργάκι με πολύχρωμες εικόνες που θα εντυπωσιάσει το παιδί σας και θα αναπτύξει τις κινητικές και μαθησιακές δεξιότητές του!
Τοποθετήστε τα χάρτινα τουβλάκια οριζόντια και δημιουργήστε μια μαγική πόλη με υπέροχα σπιτάκια και έναν πυροσβεστικό σταθμό! Παίξτε μαζί με το παιδί σας και βοηθήστε το να αναπτύξει τη φαντασία του!