Deadpool 2
Φαντασίας
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
Ο βοθρόστομος μισθοφόρος της Marvel επέστρεψε! Μεγαλειώδης, καλύτερος και πιο τσίτσιδος από ποτέ. Όταν ένας σούπερ-στρατιώτης αναλαμβάνει μια αποστολή δολοφονίας, ο Deadpool αναγκάζεται να αναθεωρήσει τις αξίες του για τη φιλία, την οικογένεια και αυτό που πραγματικά σημαίνει να είσαι ήρωας – κι όλα αυτά ρίχνοντας 50 αποχρώσεις βρωμόξυλου. Γιατί, μερικές φορές, για να κάνεις το σωστό πρέπει να πολεμήσεις βρώμικα. Ο Wade αυτή τη φορά, εκτός από τον Cable, θα παλέψει με Νίντζα, την ιαπωνική μαφία Γιακούζα, ένα τσούρμο ερεθισμένα σκυλιά, και όποιον του σταθεί εμπόδιο στον δρόμο για τον τίτλο του καλύτερου εραστή στον κόσμο. Και όλα αυτά, δεν θα τα κάνει μόνος.



L' embarras du choix - Εσύ διαλέγεις
Κομεντί
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε 35.000 επιλογές για διάφορα πράγματα. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Η Juliette όμως αδυνατεί να αποφασίσει για οτιδήποτε . Έχει μάθει να αποφασίζουν άλλοι για αυτήν, συνήθως ο πατέρας ή ο αδερφός της. Μέχρι που γνωρίζει δύο γοητευτικούς άνδρες και αυτή την φορά θα πρέπει μόνη να επιλέξει ποιος είναι αυτός που αγαπάει πραγματικά.



Aurore - 50 φορές άνοιξη
Κομεντί
Διάρκεια: 89'

Η περίληψη:
Η Aurore έχει χωρίσει από τον άντρα της, έχει μόλις χάσει τη δουλειά της, και ανακαλύπτει πως πρόκειται να γίνει γιαγιά. Μοιάζει σαν η κοινωνία να της δείχνει την έξοδο, αλλά όταν από ατύχημα έρχεται ξανά σε επαφή με τον έρωτα των νιάτων της, ξεκινάει την αντίσταση ενάντια στη «χωματερή» που έμοιαζε ως πεπρωμένο της. Και γιατί όχι μια νέα ζωή της να ξεκινούσε από αυτό ακριβώς το σημείο;



Last flag flying - Η τελευταία σημαία
Δραμεντί
Διάρκεια: 124'

Η περίληψη:
Το 2003, και έπειτα από 30 χρόνια όπου υπηρέτησαν μαζί στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Larry `Doc` Shepherd ενώνει ξανά δυνάμεις με τον Sal Nealon και τον αιδεσιμότατο Richard Mueller για ενός νέου είδους αποστολή: για να θάψουν τον γιο του Doc, έναν νεαρό πεζοναύτη που σκοτώθηκε στον πόλεμο του Ιράκ. Ο Ντοκ αποφασίζει να μη γίνει η κηδεία στο στρατιωτικό νεκροταφείο Άρλινγκτον, και με τη βοήθεια από τα παλιά του φιλαράκια, παίρνει τη σωρό για ένα ταξίδι ως τις ανατολικές ακτές, στο σπίτι του στα προάστια του Νιου Χαμσάιρ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι τρεις άντρες αναπολούν τα παλιά και ξεκαθαρίζουν μέσα τους αυτές τις ομαδικές μνήμες ενός πολέμου που συνεχίζει να καθορίζει τις ζωές τους.



Le brio - Το ταλέντο
Κομεντί
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Η Neila έχει μεγαλώσει σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο των Παρισίων και ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Την πρώτη της μέρα στο Πανεπιστήμιο έρχεται σε σύγκρουση με τον καθηγητή Pierre Mazard γνωστό για τον προκλητικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα του. Ο καθηγητής προκειμένου να επανορθώσει για την επιθετική και ίσως ρατσιστική συμπεριφορά του αναλαμβάνει να προετοιμάσει την Neila ώστε να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό Ρητορικής. Κυνικός και ιδιαιτέρως απαιτητικός γίνεται ένας μέντορας για την νεαρή κοπέλα, όμως για να πετύχει η προσπάθεια τους θα πρέπει και οι δύο να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους.



L' echange des princesses - Βασιλικοί γάμοι
Ιστορική
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
1721. Ο Φίλιππος της Ορλεάνης, Αντιβασιλέας της Γαλλίας, έχει μια τολμηρή ιδέα... Ο εντεκάχρονος Λουδοβίκος ΙΕ` πρόκειται να στεφθεί βασιλιάς και μια «πριγκιπική ανταλλαγή» θα επέτρεπε στη χώρα να διασφαλίσει την ειρήνη με την Ισπανία μετά από μακροχρόνιο πόλεμο, ο οποίος έπληξε οικονομικά και τα δύο βασίλεια. Ο Αντιβασιλέας προτείνει να παντρευτεί ο διάδοχος του Ισπανικού θρόνου την κόρη του, Δεσποινίδα του Μονπενσιέ, και σε αντάλλαγμα να παντρευτεί ο Λουδοβίκος ΙΕ` την τετράχρονη πριγκίπισσα της Ισπανίας. Έτσι, οι μικροί μελλόνυμφοι θα γίνουν, παρά τη θέλησή τους, πιόνια στα παιχνίδια εξουσίας των ενηλίκων.



Too much info clouding over my head
Δραμεντί
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Ο Βασίλης, ένας σκηνοθέτης στα 35 γεμάτος ψυχαναγκασμούς και σε καθοδική επαγγελματική πορεία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μαζέψει χρήματα για μια ταινία που δεν θέλει να κάνει, ένα έπος εποχής με ερωτικό τρίγωνο. Πρέπει μέσα σε μια εβδομάδα να παίξει σε μια διαφήμιση κινέζικης μπύρας, να κινηματογραφήσει ένα φιλανθρωπικό γκαλά στα βόρεια προάστια και να σκηνοθετήσει μια ξεπεσμένη πρώην ηθοποιό σταρ της τηλεόρασης που θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο ερμηνεύοντάς τις Τρεις Αδελφές του Τσέχωφ σε μονόλογο. Παράλληλα ο Βασίλης πρέπει να διαχειριστεί την εξουσιαστική παραγωγό του, την παθητικά επιθετική μητέρα του, τις ανασφάλειες της κοπέλας του, τον καρκίνο που του χτυπά την πόρτα, την τεράστια συλλογή από έργα τέχνης που άφησε πίσω ο συλλέκτης πατέρας του και κυρίως τον κακό (πολύ κακό) του εαυτό.