"Τίποτα" της Janne Teller

«Ο Πιερ Άντον παράτησε το σχολείο τη μέρα που συνειδητοποίησε πως τίποτα δεν άξιζε τον κόπο, αφού έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν είχε σημασία. Οι υπόλοιποι μείναμε. Και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των δασκάλων μας να συμμαζέψουν την τάξη και τα μυαλά μας μετά τη φυγή του Πιερ Άντον, εμείς συνεχίσαμε να σκεφτόμαστε τον Πιερ Άντον. Ίσως γι’ αυτό να εξελίχθηκαν όλα έτσι όπως εξελίχθηκαν».
Η δανή συγγραφέας Janne Teller ανατέμνει με αλληγορική διάθεση και χειρουργική ακρίβεια την υπαρξιακή αγωνία της όχι και τόσο τρυφερής προεφηβικής ηλικίας σ’ ένα πολυβραβευμένο βιβλίο που δίχασε τη λογοτεχνική κοινότητα όταν κυκλοφόρησε το 2010 και ήταν για χρόνια απαγορευμένο στις βιβλιοθήκες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών.
Έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες και έχει τιμηθεί με 5 βραβεία (Michael L. Printz Honor, ΗΠΑ, Mildred. L. Batchelder Honor Award, ΗΠΑ, Die Zeit Luchs Preis, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Le Prix Libbylit, ΓΑΛΛΙΑ, Βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού, ΔΑΝΙΑ).

"Μολύνθηκες" του James Schannep

ΕΣΥ θα καταφέρεις να επιβιώσεις στην Αποκάλυψη των Ζόμπι;
Εσύ αγαπητέ Αναγνώστη, είσαι ο βασικός πρωταγωνιστής σε αυτό το βιβλίο. Θα ζήσεις, θα πεθάνεις, θ’ αναστηθείς σύμφωνα με τις ίδιες σου τις αποφάσεις. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα βρεθείς αντιμέτωπος με κάποιες επιλογές, και δεν υπάρχει επιστροφή, γι’ αυτό πρέπει να διαλέξεις σοφά.
Ο καθένας έχει το δικό του σχέδιο για το τι θα έκανε για να επιβιώσει, εάν και εφόσον έρθει ποτέ η Αποκάλυψη των Ζόμπι. Τώρα έχεις την ευκαιρία να δεις ποια στάση θα κρατούσες εσύ ενάντια στις λεγεώνες των απέθαντων – χωρίς να χρειαστεί να ειδοποιήσεις το Κέντρο Πρόληψης κι Ελέγχου Νόσων...
Τρεις διαφορετικές πλοκές. Πάνω από πενήντα διαφορετικά είδη τέλους.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς διαδραστικών βιβλίων Click your poison.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παιχνιδοβιβλία που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για ενήλικες!
Είσαι έτοιμος να μολυνθείς;

"Λέιλα Χάλεντ" της Sarah Irving

Η εικόνα της Λέιλα Χάλεντ έκανε τον γύρο του κόσμου μετά την αεροπειρατεία ενός επιβατικού αεροσκάφους το 1969. Το επονομαζόμενο «κορίτσι σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης», η νεαρή, αποφασιστική γυναίκα με την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα και το ΑΚ-47 ανά χείρας, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή.
Αυτή η προσωπική σκιαγράφηση της Χάλεντ, βασισμένη σε συνεντεύξεις με την ίδια, αλλά και με ανθρώπους που τη γνωρίζουν, προσφέρει μια διεισδυτική θεώρηση της ζωής της και της πορείας του παλαιστινιακού αγώνα. Η Σάρα Ίρβινγκ εξετάζει τα κύρια γεγονότα, από τις δραματικές αεροπειρατείες έως τη συμμετοχή της Χάλεντ στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τη διαφωνία της με την ειρηνευτική διαδικασία του Όσλο και την αδιάκοπη ακτιβιστική δράση της.
Η ιστορία της Χάλεντ αναδεικνύει ανάγλυφα τις εντάσεις ανάμεσα στον ένοπλο και τον ειρηνικό πολιτικό αγώνα, την παρακμή της κοσμικής αριστεράς και την άνοδο της Χαμάς. Μέσα από τις εμπειρίες της, φωτίζεται ο ρόλος που έπαιξαν οι γυναίκες σε ένα από τα πιο ανδροκρατούμενα κινήματα.