Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Σταμάτα να αμφισβητείς το μεγαλείο σου και ζήσε μια καταπληκτική ζωή.
Ένας διασκεδαστικός και εύχρηστος οδηγός που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τον εαυτό σου, να αγαπήσεις αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις, να αλλάξεις αυτά που δεν αγαπάς και να είσαι γ*μάτος και γαμ*τη όλη την ώρα.
27 κεφάλαια σε μέγεθος... μπουκιάς από τη διάσημη συγγραφέα και εκπαιδεύτρια Τζεν Σινσίρο, που θα σε βοηθήσουν:
  • Να εντοπίσεις και να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές που σε απομακρύνουν από το να αποκτήσεις αυτό που θέλεις.
  • Να δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις. Και να το κάνεις ΤΩΡΑ!
  • Να βγάλεις, διάολε, μερικά λεφτά –ίσως περισσότερα απ’ όσα έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου.

Προσωπική άποψη:
Τα βιβλία αυτοβελτίωσης και συμβουλευτικής με σκοπό μια καλύτερη ζωή, δεν θα έλεγα πως βρίσκονται στην κορυφή των αναγνωστικών μου προτιμήσεων. Το θεωρώ λιγάκι αφελές το να βασίζω τη ζωή μου πάνω σε συμβουλές που δεν με αφορούν σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, άρα δεν μου έχουν δοθεί σύμφωνα με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μου, ώστε να τις υπηρετήσω σωστά και να τις κάνω κομμάτι της ζωής μου, μα σε συμβουλές "κονσέρβα" που αφορούν μια κοινωνία ολάκερη, κι ας μην κάναμε ποτέ τίποτα απολύτως όλοι μαζί. Βέβαια, κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, και βιβλία όπως το "Είσαι Γ@μάτος - Είσαι Γαμ@τη" της Jen Sincero υπάγονται σε αυτές, όχι μόνο για έναν, αλλά για πολλούς, διαφορετικούς λόγους.

Η Sincero, που όλη της η ζωή περιστρέφεται γύρω από το να μιλάει σε άλλους ανθρώπους δίνοντάς τους συμβουλές που θα μπορέσουν να τους κάνουν ν' αντιμετωπίσουν πιο θετικά τον εαυτό τους, μα και να δουν τη ζωή τους με ένα λίγο πιο αισιόδοξο και χαρούμενο βλέμμα, έχει γράψει ένα βιβλίο συμβουλευτικής που από τον τίτλο του και μόνο αντιλαμβάνεστε πως ξεπερνάει κάθε στερεοτυπικό όριο, δεν έχει ακαδημαϊκή ταυτότητα, μα προσδιορίζει πραγματικά ουσιαστικά και πολύ σημαντικά θέματα με έναν τρόπο εναλλακτικό, όχι όμως δήθεν, και με μια διάθεση πιο ανάλαφρη και διασκεδαστική, γεγονός που δεν σε στρεσάρει στην ιδέα και μόνο πως έχεις πρόβλημα και πρέπει να το λύσεις. Γιατί, στην πραγματικότητα, όχι δεν είσαι προβληματικός, απλά βρίσκεσαι στο σημείο εκείνο της ζωής σου που χρειάζεσαι μία ώθηση, ή μια άλλη οπτική των πραγμάτων.

Μέσα από 27 σύντομα, ευέλικτα, μα και άκρως περιεκτικά κεφάλαια, η Sincero μάς... "εκπαιδεύει" για το πως να αλλάξουμε όλα εκείνα που μας αποπροσανατολίζουν, μας αποσυντονίζουν και, τελικά, μας απομακρύνουν από τους στόχους μας και την ζωή που θέλουμε να ζήσουμε, ακόμα κι αν αυτά δεν είναι πράγματα πραγματικά άπιαστα και ονειρικά. Η προσέγγισή της άμεση και διασκεδαστική, η γλώσσα της απλή και σύγχρονη, αυτό που χρειάζεται για να "μιλήσει" στην καρδιά μας και να μας κάνει να την ανοίξουμε απέναντι στα συναισθήματά μας, όπως και το μυαλό μας απέναντι στις ευκαιρίες που καθημερινά συναντάμε αλλά ίσως έχουμε μάθει να προσπερνάμε. Ένα βιβλίο που θα σας κάνει να γελάσετε, που μέσα σε πολλές σελίδες του θα βρείτε τον εαυτό σας, ένα βιβλίο που στο τέλος της ανάγνωσής του θα σας έχει αφήσει αυτό το "κάτι" που θα σας κάνει να χαμογελάτε λίγο πιο συχνά και να σκέφτεστε λίγο πιο θετικά.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Jen Sincero
Μεταφραστής: Δεληγιάννη Αναστασία
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Ψυχολογία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 320
ISBN: 978-960-461-877-4