Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε γιορτινή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κάθριν Ράντελ


το Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Είναι παραµονή Χριστουγέννων και ο Θίο –που έχει µείνει στο σπίτι µε µια µπέιµπι σίτερ– βλέπει από το παράθυρο ένα παράξενο αστέρι και αποφασίζει να κάνει µια ευχή: Εύχεται να είχε µερικούς φίλους να του κάνουν παρέα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αρχίζουν να ζωντανεύουν, έτοιµα να φέρουν τα πάνω κάτω…

Την παρουσίαση έχει σχεδιάσει η μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός Καλλιόπη Κουτρουμπή και εμψυχώνει η Κατερίνα Φωτοπούλου, εικαστικός-εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 4 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail:
___________________________________________________________________________________


Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου


το Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018, στη 13.00μ.μ., στο café του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο Άρης δεν είναι ένα συνηθισμένο τριτάκι στο δημοτικό. Είναι και ο Πρώτος, είναι Αρχηγός, είναι ο Άρης ο Λιοντάρης με τ’ όνομα! Όλα τα ξέρει, όλα τα καταφέρνει, όλα τα προλαβαίνει. Και καθόλου δεν μπορεί να περιμένει. Αν τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την αρχηγία του, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα των συμμαθητών του και τα άγχη των δασκάλων του… Έρχεται, όμως, η στιγμή που και οι αρχηγοί βρίσκουν τον δάσκαλό τους. Πώς; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί!

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Κούκνη, MA Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Ειδ. Εικαστική Θεραπεύτρια, και ο Απόστολος Πάππος, εκπαιδευτικός, αρχισυντάκτης του ιστότοπου Elniplex.com.

Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου της και θα αυτοσχεδιάσει δημιουργικά σε συνεργασία με τους...αρχιβοηθούς της, που μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης θα παραμείνουν μυστικοί!

Για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαρίας Νομικού


το Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγίων Αναργύρων 5), στους Αγίους Αναργύρους.

Η ζωή της Αριάδνης αλλάζει απότομα όταν μετακομίζουν με την οικογένειά της σε ένα μικρό νησί των Κυκλάδων. Η μεγάλη της αγάπη για τη ζωγραφική αλλά και κάποια αντικείμενα του προπάππου της, που ανακαλύπτει τυχαία, την οδηγούν σε ένα «κυνήγι θησαυρού» και σε αλήθειες που δεν περίμενε να ανακαλύψει.

Η Μαρία Νομικού θα σας περιμένει για να σας μιλήσει για το βιβλίο και η ηθοποιός Ευανθία Κουρμούλη θα διαβάσει αποσπάσματα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 10 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε γιορτινή εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της αγαπημένης σειράς «Ο μικρός δράκος Καρύδας» του Ίνγκο Ζίγκνερ


το Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Λ. Αγίου Δημητρίου 177), στον Άγιο Δημήτριο.

Με τον δράκο Καρύδα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος πού θα βρεθείς. Μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις εποχή, χώρα ή… πλανήτη. Αν είσαι γενναίος και σου αρέσει η περιπέτεια, έλα να ζήσουμε μαζί μία από τις παράξενες περιπέτειες του δράκου Καρύδα. Μπορεί να βρεθούμε Στην εποχή των δεινοσαύρων ή να κάνουμε ένα Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Φυσικά, μέρες που είναι, μπορεί να κάνουμε μια Επίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη!

Η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι θα σε περιμένει. Βάλε άνετα ρούχα, φόρα την καλύτερή σου διάθεση, οπλίσου με θάρρος και έλα!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!

Για παιδιά από 5 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο LITTLE BOOK και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε γιορτινή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο


το Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Χαϊμαντά 35), στο Χαλάνδρι.

Ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται ένα διάλειμμα. Έτσι φέτος αναθέτει στα ξωτικά του να μοιράσουν τα δώρα και ο ίδιος φεύγει για κρουαζιέρα. Όμως, αυτές οι διακοπές μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικές όσο ήλπιζε! Ακολούθησε τον Αϊ-Βασίλη σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικές φωτογραφίες.

Την παρουσίαση έχει σχεδιάσει η μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός Καλλιόπη Κουτρουμπή.

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο PICKABOOK και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη


το Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγίας Λαύρας 70), στην Πετρούπολη.

Μέχρι σήμερα μαθαίνατε για τα προκομμένα μυρμήγκια, εκείνα που δουλεύουν ασταμάτητα για να βάζουν στην άκρη τις προμήθειες για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα... Ξεχάστε ό,τι ξέρατε - ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον Ζήση, το πιο τεμπέλικο έντομο σ’ ολόκληρη τη φύση! Αυτό το μυρμήγκι δεν είναι σαν τα άλλα, αγαπάει την ξάπλα και την καλοπέραση. Μέχρι που..., δεν θα σας πούμε όμως άλλα. Ελάτε να γνωρίσουμε καλύτερα τον γοητευτικό αυτό ήρωα, αλλά και τους όμοιούς του, να παίξουμε μυρμηγκοπαιχνίδια και να διασκεδάσουμε! Σίγουρα ο Ζήσης θα μας δείξει τον τρόπο να περάσουμε κι εμείς τόσο καλά όσο κι εκείνος...

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

Για παιδιά από 3 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη


το Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Public της Τσιμισκή (Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη).

Γίνε για μια ακόμα φορά πρωταγωνιστής σε μια νέα απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο. Μαζί με τους μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη, Ιάσονα, Ανίτα, Μπεν και Μαρί-Λουίζ, πρέπει να σταματήσεις τον υπερ-κακό Ιβάν Φον Βαμπάρουερ που με την κόρη του Νέρα επιδιώκουν την εξαφάνιση όλων των ζώων του πλανήτη μέσα σε 24 ώρες.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Για παιδιά από 7 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ