"Η θέση 7Α" του Sebastian Fitzek

Σας κρατήσαμε την 7Α. Την πιο επικίνδυνη θέση στο αεροπλάνο.
Ο διαπρεπής ψυχίατρος Ματς Κρούγκερ αναγκάζεται να υπερβεί τη φοβία του για τα αεροπλάνα, όταν η ετοιμόγεννη κόρη του Νέλε του ζητά να ταξιδέψει από την Αργεντινή στη Γερμανία.
Έχοντας παρακολουθήσει ένα σεμινάριο αντιμετώπισης της αεροφοβίας, ο Ματς επιβιβάζεται στην υπερατλαντική πτήση Μπουένος Άιρες-Βερολίνο. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι προετοιμάστηκε για τους λάθος φόβους: Αυτό που τον περιμένει δεν είναι ούτε αναταράξεις, ούτε βλάβη στον κινητήρα, ούτε κάποια τρομοκρατική απειλή.
Ένα τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο του αποκαλύπτει ότι στην ίδια πτήση βρίσκεται ένας παλιός ασθενής του. Ένας ασθενής με βίαιες, δολοφονικές φαντασιώσεις τον οποίο καλείται τώρα να υποκινήσει να πράξει το αδιανόητο· να οδηγήσει στον θάνατο τους εξακόσιους επιβάτες της πτήσης καθώς και τον ίδιο, αλλιώς η Νέλε θα βρει τραγικό θάνατο…
Ανθρώπινος νους, ένα όπλο που δεν μπορεί να ανιχνευθεί από κανέναν έλεγχο στον κόσμο!

"Ο θρήνος του γκάνγκστερ" του Ray Celestin

Φθινόπωρο, 1947 – Νέα Υόρκη
Τέσσερα πτώματα σε ένα φτηνό πανδοχείο του Χάρλεμ και δύο ιδιωτικοί ντετέκτιβ που ψάχνουν απαντήσεις. Θα τις βρουν αρκετά γρήγορα ή μήπως ένας αθώος θα πληρώσει με τη ζωή του;
Ο Λούις Άρμστρονγκ που βλέπει το αστέρι του να σβήνει και προσπαθεί να κρατηθεί από προτάσεις αμφίβολων κινήτρων.
Ένα τσιράκι της Μαφίας πρέπει να διαλευκάνει μια πλεκτάνη που φτάνει μέχρι τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας και ο δρόμος του διασταυρώνεται με αυτόν των δύο ντετέκτιβ.
Η Νέα Υόρκη σε μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές της ιστορίας της –από τα σπίτια στα πολυτελή ξενοδοχεία της και τα μπίμποπ κλαμπ στις πολυσύχναστες προβλήτες του Μπρούκλιν–, με τη Μαφία να φτάνει στο απόγειο της δύναμής της…
"Κίρκη" της Madeline Miller

Πολύ συχνά, οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. είναι είτε δολοφονικές μέγαιρες με φριχτή κατάληξη είτε ενάρετα και τραγικά πιόνια με αμελητέα επίδραση.
Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη.
Η Κίρκη αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει. Είναι η γυναίκα που έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση η κοινωνία λέει ότι πρέπει να έχει.
Η Miller, με ιδιαίτερο λυρισμό και μαεστρία, υφαίνει τον χαρακτήρα της Κίρκης μεταφέροντας τα μυθικά τέρατα και τις περιπέτειές της στο σήμερα και αποδεικνύοντας πόσο επίκαιρη παραμένει η ιστορία της.
"Η στιγμή του ρόδου" της Agatha Christie

Η AGATHA CHRISTIE υπογράφει ως MARY WESTMACOTT σε έξι κοινωνικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά την περίοδο 1930-1956.
Η διάσημη μυθιστοριογράφος αποκαλύπτει μια διαφορετική όψη της συγγραφικής πένας της, δείχνοντας το αξεπέραστο ταλέντο της.
Όλοι περίμεναν ότι η Ιζαμπέλα Τσαρτέρις, όμορφη, καλομαθημένη και γόνος αριστοκρατικής οικογενείας, θα παντρευόταν τον εξάδελφό της Ρούπερτ, όταν εκείνος θα επέστρεφε από τον πόλεμο. Και, αναμφίβολα, θα ήταν ο ιδανικός γάμος. Τότε, όμως, εμφανίζεται στη ζωή της ο Τζον Γκάμπριελ, ένας φιλόδοξος και αδίστακτος άντρας, ήρωας πολέμου. Για την Ιζαμπέλα, το τίμημα της αγάπης θα είναι να εγκαταλείψει για πάντα το όνειρό της να αποκτήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια, ενώ ο Τζον θα κληθεί να θυσιάσει την καριέρα και τις φιλοδοξίες του.
Η Στιγμή του Ρόδου είναι ένα σύνθετο μυθιστόρημα που συνδυάζει μια ιστορία αγάπης με τη σκιαγράφηση ιδιαίτερων χαρακτήρων, προσφέροντας μια καταβύθιση στην ανθρώπινη φύση.

"Ο δεύτερος γάμος" της Agatha Christie

Η AGATHA CHRISTIE υπογράφει ως MARY WESTMACOTT σε έξι κοινωνικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά την περίοδο 1930-1956.
Η διάσημη μυθιστοριογράφος αποκαλύπτει μια διαφορετική όψη της συγγραφικής πένας της, δείχνοντας το αξεπέραστο ταλέντο της.
Η Ανν Πρέντις, μια μεσόκοπη χήρα, ερωτεύεται τον Ρίτσαρντ Κόφιλντ και οι ελπίδες της να ξαναβρεί την ευτυχία αναπτερώνονται. Όμως το μοναχοπαίδι της, η Σάρα, δεν μπορεί να δεχτεί το ενδεχόμενο η μητέρα της να ξαναπαντρευτεί και φροντίζει να εξαλείψει κάθε τέτοια πιθανότητα. H αγάπη μεταξύ μητέρας και κόρης μετατρέπεται σε πικρία και ζήλια που διαβρώνει τη σχέση τους και τις απομακρύνει, με την καθεμιά τους να αναζητά παρηγοριά σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Είναι το πεπρωμένο μητέρας και κόρης να παραμείνουν εχθροί για την υπόλοιπη ζωή τους ή μήπως η αγάπη της μιας για την άλλη θα επικρατήσει στο τέλος;
Η αγάπη μιας μητέρας για το παιδί της δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο. Δεν γνωρίζει νόμους, δεν έχει έλεος. Τολμά τα πάντα και συνθλίβει ανελέητα οτιδήποτε σταθεί στο διάβα της.
Agatha Christie

"Αριστοτέλης: Η αρχαία σοφία στη σύγχρονη ζωή" της Edith Hall

Ο Αριστοτέλης ήταν εξαίρετος στοχαστής, ίσως ο σπουδαιότερος στην ιστορία. Ωστόσο, τον βασάνιζε ένα συνηθισμένο ερώτημα: πώς να είμαστε ευτυχισμένοι. Η βαθύτατη πεποίθησή του ήταν πως όλοι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με έναν ουσιαστικό και βιώσιμο τρόπο – και ο ίδιος το δίδαξε με το παράδειγμά του. Η καθηγήτρια Edith Hall αποδεικνύει πως η αρχαία σκέψη είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε σήμερα. Μέσα από δέκα πρακτικά μαθήματα κατανοούμε περισσότερο τον ίδιο τον εαυτό μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνουμε καλές αποφάσεις.
Μαθαίνουμε πώς να επιτύχουμε σε μια συνέντευξη εργασίας, πώς να επιλέξουμε σύντροφο και παντοτινούς φίλους και πώς να διαχειριστούμε τον θάνατο ή την απώλεια.
Είτε πρόκειται για την αρχαία Ελλάδα είτε για τον σύγχρονο κόσμο, οι προκλήσεις της ζωής παραμένουν ίδιες. Ο Αριστοτέλης δεν περιγράφει μια απλή εφαρμογή κανόνων. Με τον πρακτικό, μετριο­παθή και διαχρονικό λογισμό του, μας καλεί να εντρυφήσουμε στην ουσία της ύπαρξης και να πορευτούμε συνειδητά προς μια ευτυχισμένη ζωή.
Οι συμβουλές του θα είναι πάντα διαχρονικές και επίκαιρες.

"Βρες το στοιχείο σου" των Ken Robinson & Lou Aronica

Γραμμένο από έναν εκ των κορυφαίων στοχαστών και ομιλητών στον κόσμο γύρω από τη δημιουργικότητα, την αυτοπραγμάτωση και την επιτυχία, το Βρες το Στοιχείο σου αναφέρεται στο σημείο όπου το φυσικό ταλέντο συναντά το προσωπικό πάθος. Όταν οι άνθρωποι φτάνουν στο στοιχείο τους, νιώθουν πως είναι πραγματικά ο εαυτός τους, έχουν κίνητρο και πετυχαίνουν την κορυφαία επίδοσή τους.
Διερευνά τα συστατικά ενός νέου πλαισίου ιδεών: τη διαφορετικότητα της ευφυΐας, τη δύναμη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, και τη σημασία της αφοσίωσης και της πίστης στις ικανότητές μας. Με καυστικό χιούμορ, ο Ken Robinson μελετά τις συνθήκες που μας επιτρέπουν να βρεθούμε στο Στοιχείο μας, αλλά και όσες δυσκολεύουν την πιθανότητα αυτή. Μας δείχνει ότι η ηλικία και το είδος του επαγγέλματος δεν αποτελούν εμπόδια και πως, από τη στιγμή που θα βρούμε τον δρόμο μας, μπορούμε να βοηθήσουμε κι άλλους να το κάνουν.
Το Βρες το Στοιχείο σου περιγράφει μια πραγματικά απαραίτητη στρατηγική για τη μεταμόρφωση της εκπαίδευσης, της εργασίας και της επικοινωνίας, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της ζωής και της επιτυχίας στον 21ο αιώνα.

"Οικογένεια Ιντρίγκ - No 1: Το αίνιγμα του μπλε ζαφειριού" των Pierdomenico Baccalario & Alessandro Gatti

ΕΔΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ.
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΙΝΤΡΙΓΚ!
Αν τύχει κάποτε να πάτε στο Άμστερνταμ και να κάνετε βόλτα στα κανάλια, μπορεί να τη δείτε… ή μάλλον όχι, ούτε καν που θα την προσέξετε. Η οικία Ιντρίγκ είναι πράγματι μια μονοκατοικία που μοιάζει εντελώς φυσιολογική.
Μόνο που δεν είναι καθόλου φυσιολογική η οικογένεια που μένει εκεί. Ε, ναι, γιατί οι Ιντρίγκ ασχολούνται με κάτι πολύ ξεχωριστό… Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε μια πραγματική οικογένεια κατασκόπων!
ΖΕΛΝΤΑ ΙΝΤΡΙΓΚ
Θα φταίνε ίσως τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά της που πέφτουν πάνω στη μικροσκοπική μύτη της, όμως στο σχολείο κάποιοι λένε ότι η Ζέλντα Ιντρίγκ είναι λίγο σπασίκλα. Μπορεί, αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι, είναι σίγουρα πολύ κουλ. Όχι μόνο βοηθάει τους συμμαθητές της στα μαθήματα, αλλά το κάνει τόσο γρήγορα και αθόρυβα που ούτε καν περνάει από το μυαλό των δασκάλων της. Ένα πραγματικό ιντριγκο-ταλέντο!

"Οικογένεια Ιντρίγκ - No 2: Επιχείρηση τριπλό διαμάντι" των Pierdomenico Baccalario & Alessandro Gatti

ΕΔΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ.
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΙΝΤΡΙΓΚ!
Αν τύχει κάποτε να πάτε στο Άμστερνταμ και να κάνετε βόλτα στα κανάλια, μπορεί να τη δείτε… ή μάλλον όχι, ούτε καν που θα την προσέξετε. Η οικία Ιντρίγκ είναι πράγματι μια μονοκατοικία που μοιάζει εντελώς φυσιολογική.
Μόνο που δεν είναι καθόλου φυσιολογική η οικογένεια που μένει εκεί. Ε, ναι, γιατί οι Ιντρίγκ ασχολούνται με κάτι πολύ ξεχωριστό… Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε μια πραγματική οικογένεια κατασκόπων!
ΜΑΡΚΟΥΣ ΙΝΤΡΙΓΚ
Μ’ αυτό το πρόσωπο του καλού παιδιού και το καταπληκτικό ταλέντο του στις ξένες γλώσσες, ο Μάρκους Ιντρίγκ μπορεί να γίνει μέσα σε δευτερόλεπτα το αγαπημένο παιδί όλων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μάρκους έχει το ίδιο οικογενειακό ταλέντο με τον πρόγονό του Ζαν Ζακ Ντ’ Ιντρίγκ, του λεγόμενου Σαμποτέρ. Δώστε του οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή και θα δείτε ότι… θα σταματήσει να λειτουργεί. Για πάντα!

"Ο μικρός πρίγκιπας" του Antoine de Saint-Exupery

Αν κάποιος αγαπάει ένα λουλούδι μοναδικό ανάμεσα στα εκατομμύρια αστέρια, αυτό αρκεί για να νιώθει ευτυχισμένος κάθε φορά που τα κοιτάζει.
Αν όμως το πρόβατο φάει το λουλούδι του, θα νιώσει σαν να σβήνουν ξαφνικά όλα τα αστέρια!
Όταν το αεροπλάνο του συγγραφέα έπαθε βλάβη και προσγειώθηκε στην έρημο της Σαχάρας, ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα ξεκινούσε ένα λογοτεχνικό ταξίδι σε μαγικούς πλανήτες με λουλούδια όπου θα συναντούσε ένα ασυνήθιστο αγόρι, έναν γεωγράφο, έναν βασιλιά, ένα φίδι, ακόμα και μια αλεπού εξημερωμένη...
Αναζητήστε τους ανθρώπους μαζί με τον Μικρό Πρίγκιπα και ζήστε την πιο μαγευτική ιστορία που έχει γραφτεί ποτέ…