"Το γυάλινο ξενοδοχείο" της Emily St. John Mandel

Η Βίνσεντ εργάζεται στο Ξενοδοχείο Κάιετ, ένα παλάτι πέντε αστέρων από γυαλί και κέδρο, στη Νήσο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας. Το βράδυ που γνωρίζει τον Τζόναθαν Αλκάιτις, στην τζαμαρία του ξενοδοχείου εμφανίζεται ένα απειλητικό μήνυμα: Πρόσεχε μην καταπιείς κανένα σπασμένο γυαλί.
Την ίδια εποχή στο Μανχάταν ο Αλκάιτις απολαμβάνει τα κέρδη μιας καλοστημένης επενδυτικής απάτης, μεταφέροντας ανύπαρκτα χρηματικά ποσά μεταξύ των λογαριασμών των πελατών του. Όταν η επιχείρηση καταρρέει, αφανίζοντας περιουσίες και καταστρέφοντας ανθρώπινες ζωές, η Βίνσεντ ‒που παρίστανε τη σύζυγό του‒ εξαφανίζεται μέσα στη νύχτα. Χρόνια μετά ένα από τα θύματα της απάτης του Αλκάιτις προσλαμβάνεται για να διερευνήσει την παράξενη εξαφάνιση μιας γυναίκας από το κατάστρωμα ενός πλοίου.
Σε αυτή τη συναρπαστική ιστορία κρίσεων και επιβίωσης, η Emily St. John Mandel φωτίζει αθέατες πλευρές ενός μωσαϊκού που το συνθέτουν τα παραπήγματα των αστέγων, τα υπόγεια κλαμπ, η διεθνής ναυτιλία, οι παροχές των πολυτελών ξενοδοχείων, η ζωή σε μια ομοσπονδιακή φυλακή.
Πίσω από την απρόσμενη ομορφιά του, το Γυάλινο ξενοδοχείο κρύβει την απληστία και την ενοχή, την αγάπη και την αυταπάτη, φαντάσματα και ανεξέλεγκτες συνέπειες· τους αμέτρητους τρόπους που μπορεί κανείς να αναζητήσει το νόημα της ζωής.

"Σταθμός Έντεκα" της Emily St. John Mandel

Μια χιονισμένη νύχτα, ο Άρθουρ Λιάντερ, διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, παθαίνει καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας παράστασης του Βασιλιά Ληρ. Ο Τζιβαν Σόντρι, ένας νεαρός παπαράτσι που σπουδάζει νοσηλευτική, βρίσκεται στο κοινό και σπεύδει να βοηθήσει, υπό το βλέμμα μιας οχτάχρονης ηθοποιού, της Κίρστεν Ρεϊμόντ. Όμως παρά τις προσπάθειές του, ο Άρθουρ καταλήγει νεκρός. Καθώς ο Τζίβαν γυρίζει σπίτι διασχίζοντας το χιονισμένο Τορόντο, πληροφορείται ότι έχει ξεσπάσει μια θανατηφόρα γρίπη που εξαπλώνεται ραγδαία. Αποφασίζει να οχυρωθεί στο διαμέρισμα του αδερφού του, σε ένα ουρανοξύστη, απ’ όπου παρατηρεί τον κόσμο, όπως τον ήξερε, να καταρρέει.
Είκοσι χρόνια αργότερα, η Κίρστεν είναι ηθοποιός στην Περιπλανώμενη Συμφωνία, μια ομάδα ηθοποιών και μουσικών που ταξιδεύει στους οικισμούς του αλλαγμένου πια κόσμου, ανεβάζοντας Σαίξπηρ και παίζοντας μουσική. Η ζωή τους είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης, καθώς οι αναμνήσεις τους μπλέκονται επώδυνα με τη νέα τους πραγματικότητα, ενώ το κακό μπορεί να καραδοκεί παντού.
Ο Σταθμός Έντεκα είναι ένα υποβλητικό δυστοπικό μυθιστόρημα, σκοτεινό και ελεγειακό μα συνάμα λαμπερό και αισιόδοξο. Ένα μυθιστόρημα για την τέχνη, τη νοσταλγία, τους ανθρώπους που μας σημαδεύουν και την ομορφιά του κόσμου που μας περιβάλλει.

"Για να ενωθούμε θ’ ανακατευτούμε: Μια ιστορία για κότες" του Laurent Cardon

Σήμερα το πρωί επικρατεί πανικός στο κοτέτσι. Ο Μαρσέλ, ο λευκός κόκορας, εξαφανίστηκε. Οι κότες είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για ένα βρώμικο κόλπο της αλεπούς. Οι αδιάκοπες επιθέσεις της έχουν γίνει αφόρητες, τελευταία.
Οι κότες αποφασίζουν να αντισταθούν. Οι μαύρες, οι κόκκινες και οι λευκές ενώνονται για να αναλάβουν δράση. Αλλά, πώς θα οργανωθούν; Σε τάγματα; Ανά χρώμα; Ανά μέγεθος; Ποιος θα είναι στην πρώτη γραμμή του νέου στρατού; Οι μαύρες; Ο κόκοράς τους έχει υπέροχο λόγο. Οι λευκές θέλουν να εκδικηθούν την εξαφάνιση του αγαπημένου τους Μαρσέλ. Γιατί, όμως, ένα αρσενικό να ηγείται του τάγματος;
Μια έξυπνη και αστεία ιστορία για την εξουσία, τη δημοκρατία και τη θέση του ατόμου στην κοινωνία, που ολοκληρώνεται με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο!

"Κούνελος και Αρκούδα: Ιπτάμενος μεζές" του Julian Gough

ΣΠΛΑΣ! Τι είναι αυτό το Μυστηριώδες Πράγμα που σκάει στην ήρεμη λιμνούλα μια καλοκαιριάτικη μέρα; Είναι κάτι συναρπαστικό ή μήπως κάτι πολύ τρομακτικό; Είναι μια χνουδωτή κουκουβάγια ή ένα πεινασμένο τέρας; Υπάρχει ζώο με χειρότερες συνήθειες από του Κούνελου; Ο κούνελος είναι σίγουρος ότι μπορεί να λύσει το μυστήριο. Όταν, όμως, η ωραιότερη μέρα της ζωής του αρχίζει να μεταμορφώνεται στη χειρότερη μέρα της ζωής του, θα χρειαστεί τη βοήθεια της Αρκούδας!
Ένα παραμύθι για τη φιλία, για την αποδοχή και για τη χρησιμότητα που έχουν τα κακά μύρτιλο.

"Κούνελος και Αρκούδα: Παράξενα φράγματα συμβαίνουν" του Julian Gough

Ο Κούνελος δεν μπορεί να το πιστέψει: Μερικά από τα δέντρα στην κοιλάδα πέταξαν προς τον Νότο για να περάσουν τον χειμώνα! Η Αρκούδα είναι σίγουρη ότι τα δέντρα δεν μπορούν να πετάξουν. Ξαφνικά ακούγεται ένα δυνατό ΚΡΑΤΣ, σαν το πιο μεγάλο κουνέλι στον κόσμο να είχε μόλις δαγκώσει το πιο μεγάλο καρότο στον κόσμο! Ένα νέο πλάσμα εμφανίζεται στην κοιλάδα και προσπαθεί να τα Αλλάξει Όλα.
Μια ιστορία για τη Φιλία και την Πρόοδο, γεμάτη μυστήριο και… λάσπες!