"Καλά να πάθεις" του Δημήτριου Σουρβίνου

H βασική αιτία των περισσοτέρων ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το φαγητό που τρώνε σαπίζει στο έντερό τους. Οι κατάλληλες τροφές, ο συνδυασμός τροφών, η χρήση του νερού, η σημασία της άθλησης, στην απαραίτητη συχνότητα και ένταση, συνηγορούν στην φυσική κατάσταση των ανθρώπων. Το γέλιο στη ζωή μας, η διαχείριση του άγχους, η σημασία της αυτοπεποίθησης, καθώς και η θεωρία του Ιπποκράτη αποτελούν το τρίπτυχο του fitness: διατροφή, γυμναστική, ψυχολογία.
Στο βιβλίο αυτό θα βρεις αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνεις ώστε να αποκτήσεις το κατάλληλο σωματικό βάρος και στη συνέχεια να το διατηρήσεις. Θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι ώστε να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, να αρχίσεις να βελτιώνεις τη ζωή σου άμεσα και δραστικά σε όλους τους τομείς, αποφεύγοντας τα λάθη που θα σε οδηγήσουν (αν δεν σε έχουν οδηγήσει ήδη) σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως: Υπερβολικό βάρος, δυσκοιλιότητα, αλλεργική ρινίτιδα, υψηλή αρτηριακή πίεση, σωματική και ψυχική κόπωση και άλλα υποκείμενα νοσήματα.
Το τι θα κάνεις τελικά, είναι δικό σου θέμα. Εξάλλου είσαι και ο μοναδικός υπεύθυνος για τις πράξεις στο σώμα σου. Ό,τι και να αποφασίσεις λοιπόν, θυμήσου: Καλά να πάθεις!

"Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου" της Isabelle Filliozat


Ποιός δεν έχει προφέρει ποτέ τα λόγια: «Δεν έχω αυτοπεποίθηση»; Η Μαρτίν αισθάνεται άνετα μέσα στη σχέση της, αλλά πανικοβάλλεται στην ιδέα της αποτυχίας, κι έτσι απέχει από κάθε επαγγελματικό σχέδιο που είναι κάπως φιλόδοξο. Με την Καπυσίν, συμβαίνει το αντίθετο: επιτυχημένη γυναίκα στο επάγγελμά της, αποφεύγει τις στενές σχέσεις, πεπεισμένη ότι δεν μπορεί να αγαπηθεί. Ο Σαρλ μιλά εύκολα μπροστά σε κοινό, ενώ ο Κέβιν παραλύει. Ο Τιμπώ, από την άλλη, σημειώνει επιτυχία σε οτιδήποτε αναλαμβάνει. Παρ’ όλα αυτά, όλοι ομολογούν ότι τους λείπει η αυτοπεποίθηση…
Ανικανότητα επιλογής ή προσωπικής έκφρασης, φόβος απόρριψης ή αμάθειας, φόβος για το μέλλον ή τους άλλους, αμφιβολίες όσον αφορά στις γνώσεις ή στη δημοτικότητά μας – τί είναι ακριβώς η αυτοπεποίθηση;
Η Ιζαμπέλ Φιλιοζά διαλύει κάποιες αποδεκτές ιδέες και μαςοδηγεί προς μια καλύτερη κατανόηση των αντιδράσεών μας.Με τη συνήθη σαφήνειά της, προτείνει επίσης ασκήσεις γιανα αισθανθούμε άνετα με τον εαυτόν μας και τους άλλουςκαι να διεισδύσουμε στα μυστικά εκείνων, την αυτοπεποίθηση των οποίων ζηλεύουμε. Εσείς, που σας λείπει η εσωτερική σιγουριά ή η εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, θα μάθετε να αγαπάτε τον εαυτόν σας λίγο περισσότερο κάθε μέρα.