Venom: Let there be carnage - Venom 2
Περιπέτεια
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Η καριέρα του ρεπόρτερ Eddie Brock, ο οποίος πασχίζει να προσαρμοστεί με τον εξωγήινο συμβιωτή του Venom, ανακάμπτει όταν εξασφαλίζει αποκλειστική συνέντευξη με τον serial killer και θανατοποινίτη Cletus Kasady. Τα πράγματα όμως γίνονται έκρυθμα όταν στο σώμα του τελευταίου εισχωρήσει ο πανίσχυρος, φονικός συμβιωτής Carnage.



Sheytan vojud nadarad - Δεν υπάρχει κακό
Δραματική
Διάρκεια: 150'

Η περίληψη:
Στο σύγχρονο Ιράν τέσσερις ιστορίες γύρω από τη θανατική ποινή φέρνουν μια χούφτα χαρακτήρες αντιμέτωπους με σκληρά ηθικά διλήμματα.



Memoria - Ανάμνηση
Σινεφίλ
Διάρκεια: 136'

Η περίληψη:
Η Jessica, η οποία στη Σκοτία ασχολείται με την ανθοκομία, επισκέπτεται την αδελφή της στη Μπογκοτά. Εκεί αρχίζει να ακούει παράξενους ήχους, τους οποίους κανείς άλλος δεν αντιλαμβάνεται, και αναζητά την προέλευσή τους.



Minamata
Δραματική
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Το 1971 ο Αμερικανός φωτογράφος W. Eugene Smith ταξιδεύει στην Ιαπωνία ως απεσταλμένος του περιοδικού Life. Το ρεπορτάζ του για τη μόλυνση της παραθαλάσσιας πόλης Μιναμάτα από υδράργυρο θα κάνει το γύρο του κόσμου και θα γράψει φωτογραφική ιστορία.



Quo vadis, Aida? - Κβο βάντις, Άιντα;
Δραματική
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Το καλοκαίρι του 1995 ο σερβικός στρατός καταλαμβάνει τη βοσνιακή Σρεμπρένιτσα. Η Aida εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών, στο στρατόπεδο των οποίων καταφθάνουν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης. Καθώς η τεταμένη κατάσταση γίνεται ασφυκτική, εκείνη θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον εαυτό της και την οικογένειά της.



Gagarine - Γκαγκάριν
Δραματική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ο έφηβος Youri αγωνίζεται να εμποδίσει την κατεδάφιση του οικιστικού συγκροτήματος Gagarine στα παρισινά προάστια. Ένα σύμπλεγμα πολυκατοικιών της δεκαετίας του ’60, το οποίο εγκαινίασε ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Youri Gagarine.



Picciridda: Con i piedi nella sabbia - Μόνη με τα όνειρά της
Δραματική
Διάρκεια: 95'

Η περίληψη:
Στη Σικελία της δεκαετίας του ’60 οι γονείς της 11χρονης Lucia μεταναστεύουν στη Γαλλία, αφήνοντάς την προσωρινά στα χέρια της γιαγιάς της. Η ανήσυχη μικρή επαναστατεί απέναντι στη σιωπηλή αυστηρότητα της ντόνα Maria, η οποία όμως προσπαθεί να την προστατέψει από τα επώδυνα μυστικά του αποκλεισμένου μικρόκοσμού τους.



Ron's gone wrong - Ο Ρον χάλασε
Animation
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Στο κοντινό μέλλον ένα αγόρι αποκτά ένα ρομπότ-φίλο, το οποίο με την προηγμένη τεχνολογία του μπορεί να του κρατά συντροφιά. Αποδεικνύεται όμως ελαττωματικό, προκαλώντας μια σειρά από αναποδιές.



Γεώργιος Καραϊσκάκης: Στα σύνορα του μύθου
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 79'

Η περίληψη:
Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο, αλλά και τις απεικονίσεις του στη λαογραφία και τα έργα συναγωνιστών, του πολεμιστή της Επανάστασης του '21 Γεωργίου Καραϊσκάκη.