Οι εκδόσεις Ψυχογιός φέρνουν στα χέρια μας μια εξαιρετική και πρωτότυπη έκδοση ενός χάρτη αλλιώτικου από όλους τους άλλους που κυκλοφορούν εκεί έξω, ο οποίος μπορεί ν' απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά 9 ετών και άνω, αλλά είμαι σίγουρη πως θα καταφέρει να συναρπάσει και τους γονείς αυτών -και όχι μόνο-, με την καλοσχεδιασμένη αισθητική του και τις στοχευμένες γνώσεις που αυτός παρέχει, εστιάζοντας σε ουσιώδη δεδομένα, χωρίς να φλυαρεί ή να υπεραναλύει πράγματα, γεγονότα και καταστάσεις όπου δεν χρειάζεται, μένοντας όχι στην επιφάνεια αυτών, αλλά κεντράροντας επιτυχώς τον πυρήνα τους.

Στο βιβλίο αυτό αποτυπώνεται ολόκληρος ο κόσμος σε χάρτες, εστιάζοντας, όμως, σε κάθε ενότητα και σε ένα διαφορετικό κεφάλαιο που αφορά τη ζωή, ανθρώπων και ζώων, σε κάθε χώρα ή ήπειρο. Θα ανακαλύψετε που ζουν πολλά εντυπωσιακά ζώα και από προέρχονται πολλά μεταναστευτικά ζώα, που αναπτύσσονται διάφορα είδη φυτών, αλλά και τα θαύματα της φύσης και τη μορφολογία της γης σε κάθε γωνιά της. Επιπλέον, θα ανακαλύψετε αρχαίους πολιτισμούς, σπουδαία μνημεία, θα μάθετε πληροφορίες σχετικά με τον σχηματισμό της γης, ενώ θα λάβετε άπλετη γνώση σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους απ' άκρη σε άκρη της γης, σε ό,τι αφορά τη γλώσσα τους, τις συνήθειές τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, τα σπίτια τους, τα ρούχα και τις διατροφικές τους συνήθειες.

Η σκληρόδετη αυτή έκδοση, με την ενδιαφέρουσα εικονογράφηση και την πολύ ξεκάθαρη τοποθέτηση των εκάστοτε πληροφοριών, με το κείμενο να είναι άμεσα συνυφασμένο με τις εικόνες, είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε σε παιδιά σχολικής ηλικίας και όχι μόνο. Είναι σίγουρο πως θα αποκομίσουν γνώσεις, θα διασκεδάσουν, θα ψυχαγωγηθούν και θα θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία αυτή και με τους φίλους τους. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του αναγνωστικού αυτού ταξιδιού, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, αφού οι δύο τελευταίες σελίδες του βιβλίου είναι γεμάτες από εικόνες... άνω κάτω. Καλή σας διασκέδαση!