"Βλέμμα από γαλάζιο" του Louis Bayard

Στη Στρατιωτική Ακαδημία του Ουέστ Πόιντ, τη γαλήνη μιας βραδιάς του Οκτώβρη του 1830 έρχεται να διαταράξει η ανακάλυψη της σορού ενός νεαρού δοκίμου, η οποία κρέμεται από ένα σκοινί λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας δεν φαίνεται απίθανο, όμως το επόμενο πρωί ένα ακόμα αποτρόπαιο στοιχείο έρχεται στο φως: κάποιος έχει αφαιρέσει την καρδιά από το πτώμα.
Ανήμπορη να δώσει απαντήσεις και θέλοντας απεγνωσμένα να αποφύγει κάθε αρνητική δημοσιότητα, η Ακαδημία απευθύνεται στον Ογκάστους Λάντορ, έναν πρώην αστυνομικό, φημισμένο για τις αποτελεσματικές πρακτικές του τον καιρό που δούλευε στη Νέα Υόρκη. Καθώς ο Λάντορ αρχίζει να ανακρίνει τους σπουδαστές που γνώριζαν τον νεκρό, ανακαλύπτει έναν πρόθυμο βοηθό στο πρόσωπο ενός κυκλοθυμικού και ενδιαφέροντα νεαρού δοκίμου. Το όνομά του; Έντγκαρ Άλαν Πόε. Οι δύο άντρες, διαφορετικής ηλικίας αλλά παρόμοιας ευφυΐας, συνεργάζονται στενά και αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση, καθώς οι έρευνες τους οδηγούν σε έναν κρυφό κόσμο με μυστικές λέσχες, τελετουργικές θυσίες και ακόμα περισσότερα πτώματα.
H κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, σε σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ, με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Γκίλιαν Άντερσον, Σαρλότ Γκενσμπούργκ κ.ά., θα προβληθεί στο Netflix το 2022.

"Αιώνια πατρίδα" της Lisa Scottoline

Η Ελιζαμπέτα, ο Μάρκο και ο Σάντρο είναι, παρά τις διαφορές τους, οι καλύτεροι φίλοι από παιδιά. Η Ελιζαμπέτα είναι μια δυναμική, πανέμορφη κοπέλα που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, o Μάρκο, τύπος αποφασιστικός και αθλητικός, είναι γόνος οικογένειας που ασχολείται επαγγελματικά με την ποδηλασία, και ο Εβραίος Σάντρο, μαθηματική διάνοια και χαρακτήρας καλόκαρδος και συμπονετικός, είναι ο γιος ενός δικηγόρου και μιας γιατρού. Η φιλία τους γίνεται έρωτας και τόσο ο Σάντρο, όσο και ο Μάρκο, ελπίζουν να κερδίσουν την καρδιά της Ελιζαμπέτα.
Το φθινόπωρο του 1937, όμως, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Οι Εβραίοι της Ρώμης, ακόμα και εκείνοι που δηλώνουν φασίστες, αρχίζουν να χάνουν τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, την αξιοπρέπειά τους. Ο Μουσολίνι, σε μια επίδειξη ισχύος, ευθυγραμμίζεται με τους ναζιστές της Γερμανίας και αλλάζει τους νόμους.
Κι ενώ ο αντισημιτισμός αποκτά νομικό έρεισμα και ξεσπά ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, οι τρεις νέοι συνειδητοποιούν πως ο Μουσολίνι ήταν μόνο η αρχή. Οι ναζί εισβάλλουν στη Ρώμη και τότε εξαπολύονται νέες κτηνώδεις επιθέσεις κατά των Εβραίων της πόλης, με αποκορύφωμα μια φρικτή προδοσία…

"Ο Ποπολάρος και άλλα διηγήματα" του Γρηγόριου Ξενόπουλου

Ο Ζέππος ο Πεμπονάρης είναι ο ποπολάρος που ερωτεύεται την όμορφη κοντεσίνα Έλδα. Στον λόφο της μαγευτικής Μπόχαλης στη Ζάκυνθο ένα καλοκαίρι θα αναπτυχθεί το ειδύλλιό τους, το οποίο όμως θα τελειώσει πολύ σύντομα και απότομα, καθώς η αριστοκράτισσα Έλδα απορρίπτει τελικά τον γιο του σταφιδά, λόγω της αγεφύρωτης κοινωνικής διαφοράς τους. Τότε στην ψυχή του πληγωμένου ποπολάρου θα ξυπνήσει όλο το μίσος της τάξης του και ως γνήσιος επαναστάτης δεν θα υποταχθεί σε προλήψεις, προσβολές και καπρίτσια…
Ένα διήγημα αποκαλυπτικό των ταξικών διχασμών της επτανησιακής κοινωνίας του 19ου αιώνα και του χάσματος ανάμεσα στους αριστοκράτες και τους ποπολάρους.
Περιλαμβάνονται, επίσης, τα διηγήματα: Μανταλένα, Οι ερωτευμένοι, Νανότα, Το ζακυθινό μαντίλι, Η κούκλα της νύφης, Ερμίνα, το πουλημένο κορμί, Η Φανερωμένη, Ο τύπος και η ουσία και Η Σκουφάτη.

"Αλέξ (pocket)" του Pierre Lemaitre

Ποιος γνωρίζει πραγματικά την Αλέξ;
Για ποιο λόγο την απήγαγαν, την κράτησαν έγκλειστη και μετέτρεψαν τη ζωή της σε κόλαση;
Όταν ο αστυνόμος Βεροβέν ανακαλύπτει επιτέλους τη φυλακή της, η Αλέξ έχει εξαφανιστεί. Η Αλέξ είναι πιο έξυπνη από τον απαγωγέα της. Η Αλέξ, που δεν συγχωρεί τίποτα, που δεν ξεχνά τίποτα, και κανέναν. Ποια είναι η πραγματική της ιστορία; Θύτης ή θύμα;
Ο Πιερ Λεμέτρ, βραβευμένος με Goncourt, ξετυλίγει με μαεστρία το αδράχτι της ατμοσφαιρικής αγωνίας και χειρίζεται επιδέξια τους κώδικες του νουάρ μυθιστορήματος: κλιμάκωση της έντασης σε κάθε σελίδα, ανατροπή των βεβαιοτήτων, καταιγιστική πλοκή και απρόβλεπτο φινάλε.

"Ανν (pocket)" του Pierre Lemaitre

Η Ανν Φορεστιέ, σύντροφος του αστυνόμου Βεροβέν, είναι ο μοναδικός μάρτυρας μιας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο των Ηλυσίων Πεδίων έχοντας γλιτώσει ως εκ θαύματος από την αγριότητα του ληστή. Συγκλονισμένος από την επίθεση, ο αστυνόμος Βεροβέν ρίχνεται ψυχή τε και σώματι σε αυτή την έρευνα, η οποία μετατρέπεται σε προσωπική υπόθεση, καθώς ο ληστής, σεσημασμένος εγκληματίας σπάνιας βιαιότητας, αναζητά την Ανν για να την εξοντώσει…
Οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε ένα ξέφρενο κυνηγητό του οποίου το διακύβευμα είναι η Ανν. Ο Βεροβέν, που αισθάνεται να απειλείται η προσωπική του ζωή, γίνεται κι αυτός με τη σειρά του βίαιος, αμείλικτος, φτάνοντας στο σημείο να απαρνηθεί όλες του τις αρχές… Οι ρόλοι μεταξύ τους αρχίζουν να μπλέκονται αριστοτεχνικά· ποιος είναι τελικά ο κυνηγός και ποιος η λεία;

"Ιρέν (pocket)" του Pierre Lemaitre

Από την πρώτη κιόλας δολοφονία, αποτρόπαια και φριχτή, ο ντετέκτιβ Καμίγ Βεροβέν ξαφνιάζεται από τη βιαιότητα του εγκλήματος και αντιλαμβάνεται ότι αυτή η υπόθεση δεν θα είναι ίδια με καμία άλλη. Η αστυνομία ανακαλύπτει τα σώματα δύο γυναικών άγρια τεμαχισμένα και τελετουργικά τοποθετημένα σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού. Στον τοίχο καρφωμένο το κεφάλι του ενός θύματος και δίπλα ένα αποτύπωμα. Σταδιακά αποκαλύπτονται και άλλα εγκλήματα, εξίσου φρικιαστικά, όσο και αναίτια.
Ο ντετέκτιβ, ιδιόρρυθμος και αντισυμβατικός, αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με έναν κατά συρροήν μανιακό δολοφόνο, που σχεδιάζει αριστοτεχνικά κάθε έγκλημα. O Βεροβέν, έντρομος, συνειδητοποιεί ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα όταν και η προσωπική ζωή του θα αποτελέσει μέρος του ανατριχιαστικού σεναρίου που έχει επινοήσει ο δολοφόνος.
 
"Το ταξίδι της γραμμής" των Μαρίας Δασκαλάκη & Μάνου Ταμιωλάκη


Όταν ένα ακίνητο σημείο αποφασίζει να κινηθεί, τεντώνεται, γίνεται γραμμή κι έτσι ξεκινά να ταξιδεύει. Προσπαθώντας να βρει πού ανήκει και να κάνει φίλους, περνάει μέσα από χαρές αλλά και απογοητεύσεις. Κι όταν η Γραμμή μας φτάνει στο πιο δύσκολο σημείο του ταξιδιού, εκεί που νιώθει εντελώς μόνη, κοιτά ψηλά και αντικρίζει τον ήλιο. Και τότε κάτι αλλάζει μέσα της και γύρω της…

"Ο Σαλάχ τα σπάει" του Simon Mugford

Ανακάλυψε τα πάντα για την πορεία του Μο Σαλάχ, από το ποδόσφαιρο που έπαιζε στους δρόμους με τους φίλους του μέχρι τα κύπελλα και τις διακρίσεις με τη Λίβερπουλ και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο είδωλο του αθλητισμού.
Εντυπωσίασε τους φίλους σου με ΟΛΑ τα ρεκόρ του Σαλάχ και δες γιατί τελικά…

"Ένα παράξενο κορίτσι στο Σεν Κλερ 3" της Enid Blyton

Στο τρίτο βιβλίο η Πατ και η Ίζαμπελ ανυπομονούν για τη νέα χρονιά στο Σεν Κλερ. Εκεί γνωρίζονται με την Καρλότα, ένα κορίτσι απότομο, μα καλοσυνάτο, σαν αληθινό αγρίμι, που ξέρει να περπατάει με τα χέρια, να κάνει τροχό, να σκαρφαλώνει στο σκοινί και να ιππεύει χωρίς σέλα. Η Καρλότα έχει ένα μυστικό παρελθόν που θέλει να αποκρύψει. Όμως η Προύντενς το ανακαλύπτει και το μοιράζεται με όλους. Πώς θα αντιδράσει η τάξη;

"Η υπέροχη Όστεν: Το αβαείο του Νορθάνγκερ" της Jaune Austen

Η Κάθριν Μόρλαντ ονειρευόταν από μικρή να πηγαίνει σε χορούς, θέατρα και παρόμοιες κοινωνικές εκδηλώσεις. Έτσι, όταν οι πλούσιοι γείτονές της την προσκαλούν στο κοσμικό Μπαθ, αρπάζει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό της.
Εκεί δημιουργεί νέες φιλίες και νιώθει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι η ζωή της υψηλής κοινωνίας είναι γεμάτη δοκιμασίες και προκλήσεις. Άραγε θα μπορέσει η Κάθριν να ξεπεράσει έχθρες και κουτσομπολιά, για να βρει την ευτυχία;

"Φόνος στο Σαφάρι Σταρ" των M.G. Leonard & Sam Sedgman

Ο Χάρισον Μπεκ και ο θείος του, Νατ, ετοιμάζονται για μια εμπειρία ζωής με το Σαφάρι Σταρ, το πολυτελές ατμοκίνητο τρένο που θα τους μεταφέρει από την Πρετόρια στους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Βικτόρια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικά ζώα και το μαγευτικό τοπίο της Νότιας Αφρικής. Πολύ σύντομα, ωστόσο, θα κληθούν να εξιχνιάσουν το πιο σκοτεινό μυστήριο από όσα έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα. Ένας επιβάτης εντοπίζεται χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σ’ ένα κλειδωμένο κουπέ του τρένου. Πρόκειται για τραγικό δυστύχημα ή για εγκληματική ενέργεια;
Ο Χάρισον έχει λίγο χρόνο για ν’ ανακαλύψει την αλήθεια. Με τη βοήθεια του νέου φίλου του, Γουίνστον, ο νεαρός ντετέκτιβ τρένων θα βάλει τα δυνατά του για να φτάσει στη λύση του μυστηρίου πριν από το τέλος της διαδρομής.
ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΪΛΑΝΤ ΦΑΛΚΟΝ & ΑΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΟΜΕΤ.

"Νεαρός Ιούλιος Βερν: Η πράσινη ακτίνα" των Cuca Canals & Paco Porres

Σπάνια και μοναδική, η πράσινη ακτίνα θα εμφανιστεί σύντομα στον ορίζοντα. Η Καρολίνα και η Μαρί ανυπομονούν να δουν αυτό το μοναδικό φαινόμενο μαζί με τον Ιούλιο, καθώς λέγεται ότι κάνει αυτόν (ή αυτήν) που θα επιλέξεις να σε ερωτευτεί. Όμως ο Ιούλιος διστάζει, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, η ακτίνα θα είναι επικίνδυνη… Δυστυχώς, οι χειρότεροι φόβοι του Ιούλιου επιβεβαιώνονται όταν οι δύο φίλες του χάνουν την όρασή τους αντικρίζοντας τη θρυλική ακτίνα. Το μυστήριο της προέλευσής της πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί, αφού είναι ο μόνος τρόπος να τις βοηθήσει!