"Σχέδια του χάους" του Μίνωα Ευσταθιάδη

Αυτή την ιστορία δεν ήταν εύκολο να την πω. Φόνοι γίνονται κάθε μέρα. Άλλοι λύνονται, άλλοι πάλι όχι. Ελάχιστοι όμως καταλήγουν να σε στοιχειώνουν.
Ένα κουβάρι χωρίς άκρη. Ίσως φταίει που, όταν συνέβησαν όλα αυτά, ήμουν ακόμα παιδί. Πέρασαν χρόνια για να δω ξεκάθαρα τα πρόσωπα– κυρίως των φίλων μου. Ο πιο περίεργος μαθητής του σχολείου, ένας δάσκαλος που μιλούσε μια άλλη γλώσσα, μια μάνα που εξαφανίστηκε, ένας σιωπηλός δικηγόρος και ο γιος κάποιου Ρώσου μαφιόζου.
Το όπλο, ένα κουζινομάχαιρο, βρέθηκε στον βυθό του υδροβιότοπου πουλιών. Και το πτώμα χαμογελούσε, σκεπασμένο όμορφα με το σεντόνι του. Πώς διάολο κάνεις έναν ετοιμοθάνατο να χαμογελά, μου λες;

"Υπάρχουν φαντάσματα σε αυτό το σπίτι" του Oliver Jeffers

Ένα νεαρό κορίτσι ζει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι, μόνο που δεν έχει δει ποτέ της φαντάσματα. Είναι, αλήθεια, λευκά με τρύπες στα μάτια; Πόσο δύσκολο είναι να τα δεις; Ας βοηθήσουμε το κορίτσι να τα εντοπίσει, καθώς ψάχνει κάτω από τις σκάλες, πίσω στον καναπέ και στη σοφίτα.
Ένα γοητευτικό βιβλίο με διαδραστικές, διαφανείς σελίδες, που ξετρυπώνουν τα φαντάσματα σε κάθε σημείο του σπιτιού, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό εικονογραφημένων βιβλίων και εικαστικό καλλιτέχνη, Oliver Jeffers.

"Η θάλασσα της ηρεμίας" της Emily St. John Mandel

Το 1912 ο Έντουιν Σεντ Άντριου είναι δεκαοχτώ χρονών, όταν διασχίζει τον Ατλαντικό ωκεανό με ατμόπλοιο. Καθώς εισέρχεται στο δάσος, στην άγρια ερημιά της Βρετανικής Κολομβίας, μένει έκθαμβος... Σε μια στιγμή απόλυτου σκότους σαν έκλειψη, ακούει νότες βιολιού να αντηχούν σε έναν σταθμό αερόπλοιων – μια εμπειρία που τον συγκλονίζει βαθιά.
Δύο αιώνες αργότερα, το 2203, η διάσημη συγγραφέας Όλιβ Λουέλιν βρίσκεται σε περιοδεία για την προώθηση του βιβλίου της. Ταξιδεύει σε όλη τη Γη, μακριά από το σπίτι της στη δεύτερη σεληνιακή αποικία – ανυποψίαστη για μια πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο της εμφανίζεται μια παράξενη σκηνή: ένας άντρας παίζει βιολί με τον ήχο του να αντηχεί στον διάδρομο ενός σταθμού αερόπλοιων, ενώ τα δέντρα του δάσους υψώνονται ολόγυρά του.
Σχεδόν διακόσια χρόνια αργότερα, το 2401, ο Γκάσπερι Ρόμπερτς, φύλακας ξενοδοχείου στην Πόλη της Νύχτας, καλείται να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο για να ερευνήσει την παράξενη σύμπτωση των δύο γεγονότων, ικανή να διαταράξει το χρονοδιάγραμμα του Σύμπαντος.
Με φόντο μια καινούρια πανδημία, η Emily St. John Mandel δημιουργεί μια επιβλητική δυστοπία σε παράλληλα σύμπαντα, που ισορροπεί ανάμεσα στο βαθιά ανθρώπινο και το σκοτεινό. Ένα μυθιστόρημα που διερευνά την αγωνία της ανθρωπότητας μπροστά στο άγνωστο μέλλον που ξεπροβάλλει.

"Ο Aρκουδάκος στο λούνα παρκ" του Benji Davies

Σήμερα ο Αρκουδάκος θα πάει στο λούνα παρκ! Τι θα πρωτοδούμε εκεί μαζί του;
Ένα βιβλιαράκι με υπέροχες εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη που θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να ανακαλύψουν κάθε αξιοθέατο του πάρκου μαζί με τον Αρκουδάκο και τους φίλους του.
Η σειρά προσχολικών βιβλίων με ήρωα τον Αρκουδάκο αποτελείται από βιβλία μικρού σχήματος, από ανθεκτικό χαρτόνι, με κινούμενα μέρη για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης!