Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Εκείνος είναι κληρονόμος μιας εταιρείας που κατασκευάζει… παραμύθια.
Εκείνη καλείται να δουλέψει για το πιο απαιτητικό αφεντικό που γνώρισε ποτέ.
Αν θέλουν και το δικό τους παραμύθι να έχει ευτυχισμένο τέλος, τότε πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο τα… ψιλά γράμματα!
Ο Ρόουαν Κέιν και τα δύο αδέλφια του κληρονομούν από τον παππού τους μια τεράστια εταιρεία και μια αμύθητη περιουσία. Για να περάσουν όλα αυτά και επίσημα στα χέρια του, ο Ρόουαν πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να ανανεώσει την Ντρίμλαντ, το θεματικό πάρκο της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, δε θέλει να έχει καμία σχέση μ ’ αυτά, αλλά, από σεβασμό στη μνήμη του παππού του, αποφασίζει να δουλέψει σκληρά και είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει. Η Ζάρα είναι απλώς μία από το πλήθος των υπαλλήλων του Ρόουαν Κέιν. Όταν όμως, μεθυσμένη, στέλνει μια επικριτική πρόταση για το πάρκο, τρέμει ότι θα απολυθεί. Αντ’ αυτού, εκείνος της προσφέρει τη δουλειά των ονείρων της. Αλλά υπάρχει μια παγίδα: ο Ρόουαν είναι το πιο απαιτητικό και το πιο σκληρό αφεντικό που υπάρχει. Η καρδιά της Ζάρα δε δίνει καμία σημασία σ’ αυτό. Ήρθε η ώρα να μάθει ο δισεκατομμυριούχος ότι τα χρήματα δεν μπορούν να διορθώσουν ή να αγοράσουν τα πάντα. Και ειδικά τους ανθρώπους!
Το πρώτο βιβλίο της σειράς μπεστ σέλερ, όπου πρωταγωνιστούν οι τρεις δισεκατομμυριούχοι αδελφοί της Ντρίμλαντ και οι γυναίκες που θα τους κάνουν να γονατίσουν.

Προσωπική άποψη:
Έχει τύχει ποτέ ν' αποκτήσετε ένα βιβλίο έχοντας την εντύπωση πως είναι κάτι άλλο απ' αυτό που είναι στην πραγματικότητα, είτε γιατί παρανοήσατε την περίληψή του, είτε γιατί δεν μπήκατε καν στον κόπο να την διαβάσετε, αλλά παρασυρθήκατε από το εξώφυλλό του; Ακόμα κι αν δεν το παραδέχεστε, είμαι σίγουρη πως σας έχει συμβεί και ίσως ντρέπεστε γι' αυτό -κι επιπλέον δεν μπορώ να φανταστώ ούτε για μια στιγμή πως είμαι η μοναδική στον κόσμο που έχει πέσει σε αυτή την "παγίδα". Μια παγίδα που μπορεί να οδηγήσει σε δύο πιθανά αποτελέσματα: Να διαβάσετε κάτι για το οποίο θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή, ή να διαβάσετε κάτι πολύ καλύτερο, αν και διαφορετικό, απ' αυτό που αρχικά περιμένατε. Ευτυχώς, το "Ψιλά γράμματα", για μένα τουλάχιστον, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Τα αδέρφια Κέιν κληρονομούν από τον παππού τους μια τεράστια επιχείρηση και κατ' επέκτασιν μια τεράστια περιουσία. Όμως, για να περάσουν όλα αυτά στα χέρια τους, υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι όροι, και ο καθένας απ' αυτούς πρέπει να ολοκληρώσει τον σκοπό που του έχει ανατεθεί, διαφορετικά όλα θα καταλήξουν στα χέρια του πατέρα τους κι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουν, αφού έχουν κάκιστες σχέσεις μαζί του. Ο Ρόουαν, για αρχή, πρέπει να ανανεώσει την Ντρίμλαντ, το θεματικό πάρκο της εταιρείας, και παρά που δεν το θέλει, σεβόμενος τη μνήμη του παππού του, είναι αποφασισμένος να πετύχει. Στο δρόμο του θα βρεθεί η Ζάρα, μια υπάλληλος του πάρκου η οποία, σε κατάσταση μέθης, του στέλνει μια πολύ επικριτική επιστολή, όσον αφορά το πάρκο, αλλά αντί να χάσει τη δουλειά της, της προσφέρεται η θέση των ονείρων της, χωρίς όμως να είναι έτοιμη ν' αντιμετωπίσει το πιο απαιτητικό αφεντικό που είχε ποτέ. Παρ' όλα ταύτα, είναι αποφασισμένη να πετύχει, αποδεικνύοντας στον Ρόουαν πως τις επιχειρήσεις δεν τις φτιάχνουν τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτές, με τη σχέση τους να παίρνει μια τροπή που κανείς απ' τους δυο του δεν φανταζόταν.

Η υπόθεση του βιβλίου δεν είναι κάτι το εξαιρετικά περίπλοκο ή το ιδιαίτερα πρωτότυπο. Βασίζεται περισσότερο στην κλασσική συνταγή, όπου μια χαρούμενη και γεμάτη ενθουσιασμό και θετική στάση ζωής κοπέλα, ερωτεύεται έναν κατσούφη και γκρινιάρη, αλλά πολύ γοητευτικό την ίδια στιγμή, άντρα, ο οποίος καταλήγει να κεραυνοβοληθεί μαζί της ακόμα περισσότερο απ' ότι εκείνη μαζί του, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε μια αλληλεπίδραση που θα τους κάνει ν' αλλάξουν, χωρίς η μεν πρώτη ν' αλλοιώσει τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα της, και με το δε δεύτερο να "σπάει" σιγά σιγά το σκληρό του προσωπείο, ν' αρχίσει να γίνεται πιο διαλλακτικός, πιο ανοιχτός απέναντι στις πιθανότητες και κυρίως απέναντι στους ανθρώπους. Κι αν οι Ζάρα και Ρόουαν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτού του μοντέλου, τότε δεν ξέρω σε ποιο άλλο θα μπορούσαν να ταιριάξουν.

Η Lauren Asher, συνολικά, έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά σε ό,τι αφορά το κομμάτι της αφήγησης, που έχει όσες δόσεις ρομαντισμού, smutt, δράματος και χιούμορ απαιτείται προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, αν και υπάρχουν κάποιες στιγμές που το τέμπο της κινείται σε λίγο πιο αργούς ρυθμούς απ' αυτό που θα θέλαμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σε ορισμένα σημεία να πέφτει η αφηγηματική ταχύτητα και η ροή να μην είναι τόσο σταθερή όσο θα έπρεπε, αλλά ευτυχώς δεν χαμηλώνει τόσο πολύ ώστε να μας βγάλει εκτός κλίματος και κυρίως, δεν το κάνει σε στιγμές όπου υπάρχουν εντάσεις, που αν διαλύονταν θα χανόταν όλη η δυναμική της και μαζί με αυτήν και η μαγεία που προσπαθούσε τόση ώρα να δημιουργήσει -και που είχε πετύχει, συνδυαστικά, πάντα, με την μαγική αποτύπωση του χώρου όπου εξελίσσονται τα γεγονότα αυτής.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς "Dreamland Billionaires" είναι αυτό που λέμε... αργής καύσης, αλλά παρ' όλα ταύτα αποδεικνύεται καλύτερο απ' αυτό που θα περίμενες. Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα rom-com, ιδιαίτερα απολαυστικό, τόσο στο ερωτικό όσο και στο πιο fun κομμάτι του, διαθέτοντας δραματικά στοιχεία χωρίς να γίνεται μελό, ρομαντικά χωρίς να γίνεται γλυκανάλατο, μα και χιουμοριστικά χωρίς να χάνει το μέτρο. Αν μη τι άλλο, θα περάσετε καλά διαβάζοντάς το, ενώ θα περιμένετε με ενδιαφέρον να διαβάσετε στο προσεχές μέλλον και τις ιστορίες των δύο άλλων αδερφών αυτής της πολλά υποσχόμενης οικογένειας, που το ένστικτό μου μού λέει πως θα αποδειχθούν ακόμα πιο απολαυστικές και ιντριγκαδόρικες.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lauren Asher
Μεταφραστής: Νικήτα Κατερίνα
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 456
ISBN: 978-618-01-4917-3