Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάριου Μάζαρη


το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 16.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής (9ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης).

Ο Μάριος Μάζαρης σας περιμένει σε μια συζήτηση προτάσεων και δράσεων για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού και τη σύνδεσή του με τους συνομήλικούς του, αλλά και την οικογένεια, σε μια προσπάθεια ανακάλυψης της καλύτερης εκδοχής του εαυτού του.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μάκη Καραγιάννη
το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 12.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 15, Αίθουσα «Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης»).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Δελιόπουλος, διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας, συν-διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Καρυοθραύστις και υπεύθυνος ύλης στο περιοδικό Σταφυλή, ο Επίκουρος Καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ Μιχάλης Μπακογιάννης και ο Άρης Στυλιανού, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ο Μάκης Καραγιάννης αφηγείται τη βίαιη ενηλικίωση ενός νεαρού αντάρτη που ονειρευόταν την αλλαγή του κόσμου. Ένα παιχνίδι χωρίς όρια ανάμεσα στη δύναμη της θέλησης και τις παγίδες της Ιστορίας που μετατρέπουν τους πρωταγωνιστές του δράματος σε μια ασήμαντη χαρακιά στο άγριο σκηνικό της βορειοελλαδικής ενδοχώρας.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος του Τάσου Παπαναστασίου


το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 16.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 14, Αίθουσα «Βαβέλ»).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Γιάννης Κοτσιφός, ο ποιητής και πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Τασιόπουλος και η διευθύντρια της ΜΚΟ Α21 Μαρίνα Ντονοπούλου.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μια αστυνομική περιπέτεια με θέμα την εμπορία ανθρώπων, το τράφικινγκ. Ο αστυνόμος Απτόσογλου, μετά την περιπέτειά του στο Καρπενήσι (Η σιωπή δεν σε κρατά ζωντανό), έρχεται αντιμέτωπος με ένα δίκτυο που απλώνεται από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Οδησσό.
__________________________________________________________________

 
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023 στο περίπτερο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 15, αριθμός 40 ).

Η Μαίρη Κόντζογλου σας περιμένει από τις 19.00μ.μ. για να συνομιλήσει μαζί σας και να σας υπογράψει τα βιβλία της.
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο Ετσι κάνουν οι μπαλαρίνες και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ομάδας Άγγιγμα και Όρια
το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 18:30μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Στεργίου Πολυδώρου 61, Θεσσαλονίκη).

Η Λίνα Λυκομήτρου, BA Psychology – MSc School Psychology, μέλος της Ομάδας Άγγιγμα και Όρια και της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου, θα μιλήσει για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Ένα παραμύθι για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.
____________________________________________________________________________________


«Τι έχει ο Γιάννης;»
«Γιατί δε μιλάει;»
«Με ακούει όταν του μιλάω;»
«Έτσι γεννήθηκε;»
Δεν είναι εύκολο να εξηγήσουμε στα παιδιά τη συμπεριφορά ενός αυτιστικού ατόμου.
Μπορούμε, όμως, παρακολουθώντας τον Γιάννη, ένα μικρό αγόρι με αυτισμό, σε διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς του (στο πρωινό ξύπνημα, στο σχολείο, στον δρόμο, στην παιδική χαρά, στο εστιατόριο…) να τους μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα, για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες των ανθρώπων στο φάσμα του αυτισμού.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η Άδα Σταματάτου σας προσκαλούν να γνωρίσετε τους ανθρώπους με νευροδιαφορετικότητα και να κατανοήσετε τις ανάγκες τους. Μια συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς γύρω από τη διαχείριση της αναπηρίας, της διαφορετικότητας και την ανατροπή των στερεότυπων με αφορμή το βιβλίο


Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 15.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παιδική Γωνιά (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 3).

Ας μυήσουμε τα παιδιά στις αξίες της αποδοχής, της συμπερίληψης και του αλληλοσεβασμού, ας τα βοηθήσουμε να ζήσουν σε μια κοινωνία που η διαφορετικότητα δεν είναι αδυναμία.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάριου Μάζαρη


το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 19.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παιδική Γωνιά (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 2).

Ο Μάριος Μάζαρης σας περιμένει σε μια συζήτηση προτάσεων και δράσεων για την ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών και τη σύνδεσή τους με τους συνομήλικούς τους, αλλά και την οικογένεια, σε μια προσπάθεια ανακάλυψης της καλύτερης εκδοχής του εαυτού τους.
____________________________________________________________________________________


Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ο «πατέρας» του αγαπημένου μας ήρωα ντετέκτιβ Κλουζ, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη.

Σας περιμένουμε όλους και όλες το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 12.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παιδική Γωνιά (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 1), για να τον γνωρίσετε από κοντά!

Πόσο καλά γνωρίζεις τον ντετέκτιβ Κλουζ και τον δημιουργό του; Έλα να το ανακαλύψουμε παρέα! Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και ανοικτών ερωτήσεων θα γνωρίσουμε τον συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους και τον διάσημο ήρωά του, τον ντετέκτιβ Κλουζ, μαθαίνοντας παράλληλα πληροφορίες για αυτόν, τους φίλους αλλά και τους εχθρούς του.

Με αφετηρία την τελευταία του υπόθεση Οι απαγωγείς στέλνουν χαιρετίσματα θα ακολουθήσουμε τα ίχνη του Κλουζ, κι έτσι θα καταλήξουμε σε υπόπτους και θα εξιχνιάσουμε το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο». Φέρτε μαζί σας: αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω απ’ όλα διάθεση για παιχνίδι.

Την εκδήλωση εμψυχώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Dulcinea. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας θα υπογράψει τα βιβλία των μικρών αναγνωστών στο stand των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (περίπτερο 15, αριθμός 40).

Για παιδιά από 8 ετών
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γερμανικά με διαδοχική διερμηνεία.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε επετειακή εκδήλωση με αφορμή το εικονογραφημένο βιβλίο της Άλκης Ζέη


το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 14.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παιδική Γωνιά (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 2).

Στις «Γατοκουβέντες» διαβάζουμε για τη ζωή ενός ρομαντικού γάτου, του Μήτσου, που αναγκάζεται να μείνει πίσω στην Αθήνα με τη γιαγιά ενόψει ενός φοβερού και τρομερού καύσωνα. Τι θα γινόταν όμως αν άλλαζε η ιστορία; Αν τις αποφάσεις τις έπαιρναν τα παιδιά, η γιαγιά ή ακόμα και ο ίδιος ο γάτος; Τι θα λέγατε να μας βοηθήσετε να δώσουμε φωνή στον Μήτσο και να πάρει την κατάσταση… στις πατούσες του;

Την εκδήλωση εμψυχώνει η μουσειολόγος-παιδαγωγός Δέσποινα Τσιπτσέ.

Για παιδιά από 4 ετών

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε επετειακή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Άλκης Ζέη


το Σάββατο, 06 Μαΐου 2023, στις 12.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Μέσα από τα μάτια του γάτου Μίσα, η θεατρο-παιδαγωγός Μαρία Τερζάκη αφηγείται την ξεκαρδιστική αλλά και ευαίσθητη ιστορία της Άλκης Ζέη, σταματώντας σε κομβικά σημεία για να εξερευνήσει μαζί με τα παιδιά όσα σπουδαία έχει να μας πει για το διαζύγιο, τη μοναξιά, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που καμιά φορά τους ξεχνάμε, αλλά και τη δύναμη της αγάπης.

Για παιδιά από 4 ετών
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο 211-3003500 (εσωτ. 580) και στο polychoros@metaixmio.gr