"Η μυστική λέσχη" της Sarah Penner

Στα σκοτεινά σαλόνια του βικτοριανού Λονδίνου δύο τολμηρές γυναίκες αναζητούν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη μέσα από την επικίνδυνη τέχνη της επίκλησης των πνευμάτων.
1873. Σε έναν εγκαταλελειμμένο πύργο στα περίχωρα του Παρισιού, τελείται μια σκοτεινή σεάνς από τη διάσημη πνευματίστρια Βοντλίν Ντ’ Αλέρ. Γνωστή παγκοσμίως για το ταλέντο της να καλεί τα πνεύματα θυμάτων δολοφονίας προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητα των δολοφόνων, είναι περιζήτητη από χήρες και αστυνομικούς ερευνητές.
Η Λένα Γουίκς έχει έρθει στο Παρίσι με σκοπό να βρει απαντήσεις για τον θάνατο της αδερφής της, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει αποδεχτεί το άγνωστο και, κόντρα στην ορθή λογική, να ξεπεράσει την προκατάληψή της ενάντια στον αποκρυφισμό.
Όταν καλούν τη Βοντλίν στην Αγγλία για να διαλευκάνει μια σημαντική δολοφονία, η Λένα τη συνοδεύει ως μαθητευόμενη. Καθώς όμως συνασπίζονται με τους ισχυρούς άνδρες της Λέσχης Σεάνς Λονδίνου για την επίλυση του μυστηρίου, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι ίσως να βρίσκονται και οι ίδιες μπλεγμένες σε ένα έγκλημα.
Μια αξέχαστη ιστορία που εξερευνά τα θολά όρια μεταξύ αλήθειας και ψευδαίσθησης, αποκαλύπτοντας τα μεγάλα ρίσκα που είναι διατεθειμένες να αναλάβουν οι γυναίκες όταν θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τους ανθρώπους που αγαπούν.

"Κάθε χρόνο στο Μανχάταν" του Guillaume Musso

«Μην ξεχνάς πως έχουμε δύο ζωές. Η δεύτερη αρχίζει τη μέρα που συνειδητοποιείς πως έχεις μόνο μία».
Η Λίζα ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Δουλεύει σ’ ένα μπαρ στο Μανχάταν, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών της στη δραματική σχολή. Εκεί γνωρίζει τον Άρθουρ, έναν νεαρό γιατρό, και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.
Ο Άρθουρ δεν είναι σαν τους άλλους. Πριν από δύο χρόνια κληρονόμησε από τον παππού του έναν παλιό φάρο μ’ ένα σφραγισμένο δωμάτιο. Παρά την υπόσχεσή του, ο Άρθουρ άνοιξε την απαγορευμένη πόρτα και τότε ανακάλυψε ένα μυστικό που δεν του επέτρεψε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
Η γνωριμία του με τη Λίζα θα αλλάξει τα πάντα.
Στην απρόβλεπτη Νέα Υόρκη, η Λίζα και ο Άρθουρ συνδέουν τις ζωές τους, για να αποφύγουν τις παγίδες που τους στήνει ο πιο αδυσώπητος εχθρός: ο χρόνος.
 
"Ο χορός του αετού" της Νάγιας Δαλακούρα

Χαϊντού Ξάνθης, 1926
Τσελιγκάτα Σαρακατσάνων
Έφτασε στο κονάκι κρατώντας κάτω από τη μασχάλη την Οδύσσεια. Τους ανακοίνωσε πως είναι ο δάσκαλος και ζήτησε να δει το σχολείο. Δεν γνώριζε ακόμη πως εκείνοι οι ποιμένες είχαν υιοθετήσει τη βραδύτητα των δέντρων και η ηρεμία της φυλλωσιάς ήταν αποτυπωμένη στο βλέμμα τους. Πως ήταν φίλοι με τους αετούς. Και πως δίκαια τους θεωρούσαν ορεινούς βασιλιάδες.
Ελατιά Δράμας, 1941
Τσελιγκάτα Σαρακατσάνων
Η ζωή του δασκάλου ορίζεται από τον αγώνα για το ιδανικό της ελευθερίας. Η φλόγα που καίει μέσα του τον οδηγεί απροσδόκητα ξανά στους Σαρακατσάνους. Αυτή τη φορά ακολουθεί το αρχέγονο πνεύμα τους, τη μυρωδιά της οξιάς και τα κεντίδια στη φούστα μιας γυναίκας που γνωρίζει από παλιά. Τα βουνά, που μέχρι τότε φιλοξενούν τους άνισους αγώνες του ενάντια στον κατακτητή, θα κρύψουν στο εξής τα πάθη του και έναν απαγορευμένο έρωτα.
 
"Συνέβη ένα καλοκαίρι" της Tessa Bailey

Δύο άνθρωποι διαφορετικοί.
Μια έλξη έντονη και ξαφνική.
Και η αναζήτηση της ευτυχίας.
H Πάιπερ Μπέλινγκερ είναι ένα κορίτσι που τα έχει όλα.Όταν µετά από ένα ξέφρενο πάρτι καταλήγει στη φυλακή, ο πατριός της την στέλνει στο Γουέστπορτ της Ουάσιγκτον μαζί με την αδελφή της, για να αναλάβουν τη διαχείριση του κακόφημου µπαρ του αείµνηστου πατέρα τους. Εκεί, στην μικρή πόλη δίπλα στη θάλασσα, η Πάιπερ γνωρίζει τον Μπρένταν Τάγκαρτ, έναν όμορφο καπετάνιο που θεωρεί ότι η ίδια δεν θα αντέξει ούτε µια εβδοµάδα µακριά από το Μπέβερλι Χιλς. Τι κι αν η Πάιπερ δεν ξέρει τίποτα για τη ζωή στην επαρχία και ανατριχιάζει στην ιδέα να κοιµηθεί σε ένα άθλιο διαµέρισµα µε κουκέτες; Είναι αποφασισµένη να δείξει στον πατριό της –αλλά και στον Μπρένταν–ότι δεν είναι απλώς ένα όμορφο κορίτσι.
Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ερωτεύεσαι κάποιον που μοιάζει εντελώς λάθος;

"Σχολή κατασκόπων – Βρετανική εισβολή" του Stuart Gibbs

Στο έβδομο βιβλίο της σειράς «Σχολή κατασκόπων» ακολουθούμε τον Μπεν Ρίπλεϊ στη νέα του αποστολή στη Βρετανία, όπου πρέπει να ξεκλειδώσει τα μυστικά της σατανικής οργάνωσης Spyder, για να την καταστρέψει μια και καλή. Θα καταφέρει να ανακαλύψει πού μπαίνει το κλειδί που κρατά στα χέρια του, ενώ τον κυνηγούν ύπουλοι προδότες; Ίσως έφτασε η ώρα να εξασκήσει την αγγλική του προφορά.
 
"Τα τερατάκια – Πρώτη μέρα στο σχολείο" του Travis Nichols

Είναι οι ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ, τα ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, οι ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ΜΟΥΜΙΕΣ της γειτονιάς σου! Είναι φιλικά, πηγαίνουν στο σχολείο, κάνουν τα µαθήµατά τους, παίζουν ανατριχιαστικό κρυφτό, φτιάχνουν ένα συγκρότημα µε το ΕΞΩΓΗΙΝΟ πλάσμα που µας ήρθε νταν από το διάστημα, βουλώνουν ηφαίστεια και κάνουν καινούριους φίλους… από διάφορα αποσυναρμολογούμενα µέλη του σώματος. Κατάλαβες, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙ∆ΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, δηλαδή.
Τα Τερατάκια µπορεί να είναι διαφορετικά, αλλά είναι και παιδιά σαν κι εσένα! Καλά, περίπου σαν κι εσένα.

"Minecraft – Σπάσε τον κώδικα" του Nick Eliopulos

Ο Θίο είναι το καινούριο μέλος μιας λέσχης Minecraft. Ανακάλυψε ότι έχει την ικανότητα να δημιουργεί μοντ που ταίριαζαν απόλυτα με τον μυστηριώδη κόσμο του Minecraft. Όμως, έτσι όπως τα ανακάτευε, δημιουργήθηκε μια τερατώδης καινούρια απειλή. Τώρα οι φίλοι του δεν τον εμπιστεύονται πια, καθώς παρέβη τους κανόνες της λέσχης. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι μαζί, για να νικήσουν αυτό το εχθρικό πλάσμα και να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που θα φέρει μια ρωγμή στον κώδικα.
Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι τοποθέτησης κύβων και περιπέτειας. Χτίσε, παίξε και εξερεύνησε διατρέχοντας άπειρους κόσμους με βουνά, σπηλιές, ωκεανούς, ζούγκλες και ερήμους. Κέρδισε ορδές από ζόμπι, ψήσε το κέικ των ονείρων σου, εξόρμησε σε καινούριες διαστάσεις ή χτίσε έναν ουρανοξύστη. Το τι κάνεις στο Minecraft είναι δική σου υπόθεση.
 
"Minecraft – Κυνήγι θησαυρού – Περιπέτεια με αυτοκόλλητα" - Συλλογικό έργο

Η Άλεξ και ο Στιβ σε καλούν σε ένα κυνήγι θησαυρού. Όσο εξερευνούν τον Επάνω Κόσμο, βοήθησέ τους να βρουν χάρτες και θαμμένα σεντούκια συμπληρώνοντας με αυτοκόλλητα τις δραστηριότητες. Και μην ξεχνάς: Tο Χ δείχνει το σημείο του θησαυρού!
Ανακάλυψε απίστευτη λεία, πάλεψε με τρομερούς φρουρούς και άλλα υποθαλάσσια τέρατα και βρες τις λύσεις σε πολλούς γρίφους, παιχνίδια και λαβύρινθους. Με τόσες δραστηριότητες και περισσότερα από 200 αυτοκόλλητα, η περιπέτεια θα κρατήσει ατελείωτες ώρες.