"Κριστίν" του Stephen King

«…εξαρχής τα πράγματα δεν έδειχναν καλά. Και στην πορεία χειροτέρεψαν ραγδαία».
Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά όταν ο μαθητής λυκείου Άρνι Κάνινγκχαμ και ο καλύτερός του φίλος, ο Ντένις Γκίλντερ, βρίσκουν προς πώληση μια σαραβαλιασμένη κόκκινη και άσπρη Πλίμουθ Φιούρι –με το όνομα Κριστίν, όπως τη βάφτισε ο αρχικός δύστροπος ιδιοκτήτης της. Ο Άρνι δεν ήταν ποτέ από τους ωραίους ή τους δημοφιλείς του σχολείου, ούτε ενδιαφερόταν ποτέ να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά η Κριστίν γρήγορα αλλάζει τα πάντα και ξαφνικά, σαν ξαναγεννημένος, με αυτοπεποίθηση και θάρρος βγαίνει ραντεβού με το πιο όμορφο κορίτσι του λυκείου – τη Λι Κάμποτ.
Καθώς η μυστηριωδώς επισκευασμένη Κριστίν κατακυριεύει συστηματικά και τρομακτικά κάθε πτυχή της ζωής του Άρνι, ο Ντένις και η Λι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ανακαλύψουν τη ζοφερή αλήθεια που κρύβεται πίσω από το αμάξι με το δολοφονικό παρελθόν.
Η κόλαση ωχριά μπροστά στην οργή της περιφρονημένης γυναίκας, και ο Θεός να φυλάει όποιον μπει στον δρόμο της Κριστίν…

"Το βιβλίο της μορφής και του κενού" της Ruth Ozeki

Όταν ένα βιβλίο και ένας αναγνώστης είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, το γνωρίζουν και οι δύο…
Μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα του, ο δεκατριάχρονος Μπένι Ο αρχίζει να ακούει φωνές. Οι φωνές αυτές ανήκουν στα αντικείμενα του σπιτιού του και ακούγονται πότε ευχάριστες, πότε θυμωμένες και πότε θλιμμένες. Όταν όμως η μητέρα του αρχίζει να συσσωρεύει αντικείμενα σε παθολογικό βαθμό, οι φωνές γίνονται όλο και πιο έντονες. Έτσι ο Μπένι αναζητά καταφύγιο στην ησυχία μιας μεγάλης δημόσιας βιβλιοθήκης. Εκεί συναντά μια σαγηνευτική καλλιτέχνιδα του δρόμου με μια αλαζονική νυφίτσα για κατοικίδιο∙ έναν άστεγο φιλόσοφο-ποιητή∙ και το εντελώς δικό του Βιβλίο, αυτό που αφηγείται τη ζωή του και του μαθαίνει να ακούει τα πράγματα που όντως έχουν σημασία.
Συνδυάζοντας αξέχαστους χαρακτήρες με την τζαζ, την κλιματική αλλαγή και την προσκόλλησή μας στα υλικά αγαθά, η Ρουθ Οζέκι μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα τολμηρό, ανθρώπινο και βαθιά συγκινητικό.

"Το βασίλειο των διαβόητων" της Kerri Maniscalco

Δύο κατάρες.
Μία προφητεία.
Και μια αγάπη ισχυρότερη κι απ’ τη μοίρα…
Ζήτω ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Κόλασης.
Η Εμίλια είναι συγκλονισμένη ύστερα από την ανακάλυψη για την αδερφή της, τη Βιτόρια. Όμως προτού αντιμετωπίσει τους δαίμονες του παρελθόντος της, θέλει να διεκδικήσει τον βασιλιά της, τον γοητευτικό Πρίγκιπα της Οργής. Δεν επιθυμεί απλώς το κορμί του· θέλει την καρδιά και την ψυχή του – κάτι που ο αινιγματικός πρίγκιπας δεν μπορεί να της υποσχεθεί.
Όταν ένα υψηλόβαθμο μέλος του Οίκου της Απληστίας δολοφονείται, όλα τα στοιχεία δείχνουν προς τη Βιτόρια. Τώρα η Εμίλια θα κάνει τα πάντα για να εξιχνιάσει τις κατηγορίες ενάντια στην αδερφή που πίστευε πως γνώριζε.
Μαζί, η Εμίλια και ο Πρίγκιπας της Οργής θα παίξουν ένα αμαρτωλό παιχνίδι εξαπάτησης για να διαλευκάνουν τον φόνο και να σταματήσουν τις αναταραχές που ελλοχεύουν ανάμεσα στις μάγισσες, τους δαίμονες, τους αλλόμορφους, και τους πιο ύπουλους εχθρούς όλων: τις Διαβόητες. Κάποτε είχαν προειδοποιήσει την Εμίλια πως όταν επρόκειτο για τους Διαβολικούς, τα φαινόμενα απατούσαν. Μήπως, όμως, οι πραγματικοί κακοί βρίσκονταν εξαρχής πολύ πιο κοντά;
Η Kerri Maniscalco, η συγγραφέας μπεστ σέλερ των New York Times, μας χαρίζει μια ιστορία γεμάτη καυτό αισθησιασμό, αισθαντικά μυστικά και απρόσμενες ανατροπές στον αξέχαστο επίλογο της τριλογίας του Βασιλείου των Δαιμόνων.

"Χίλια φιλιά από σένα" της Tillie Cole

Ένα φιλί, μια στιγμή. Χίλια φιλιά, μια ολόκληρη ζωή.
Ένα αγόρι.
Ένα κορίτσι.
Ένας δεσμός που δημιουργείται σε μια στιγμή και κρατά μια δεκαετία.
Ένας δεσμός που ούτε ο χρόνος ούτε η απόσταση μπορούν να καταστρέψουν.
Ένας δεσμός που θα κρατήσει για πάντα.
Ή έτσι, τουλάχιστον, πιστεύουν.
Όταν ο δεκαεφτάχρονος Ρούνε Κρίστιανσεν επιστρέφει από τη γενέτειρά του, τη Νορβηγία, στην ανιαρή κωμόπολη Μπλόσομ Γκρόουβ της Τζόρτζια, έχει ένα και μόνο πράγμα στο μυαλό του. Γιατί η Πόπι Λίτσφιλντ, το κορίτσι που ήταν το άλλο του μισό και του είχε υποσχεθεί να τον περιμένει πιστά μέχρι να γυρίσει, έχει ξεκόψει χωρίς την παραμικρή εξήγηση;Πριν από δύο χρόνια, όταν η Πόπι είχε πάψει να δίνει σημεία ζωής, η καρδιά του Ρούνε είχε σπάσει. Όταν όμως ο Ρούνε μαθαίνει την αλήθεια, ανακαλύπτει ότι τον μεγαλύτερο πόνο δεν τον έχει νιώσει ακόμα.

"Η τέχνη της αποτυχίας" της Elisabeth Day

Το βιβλίο Η τέχνη της αποτυχίας, εμπνευσμένο από το βραβευμένο ομώνυμο podcast, είναι ένα βιβλίο για οποιονδήποτε έχει αποτυχίες στο ενεργητικό του.
Αυτό σημαίνει ένα βιβλίο για όλους.
Εν μέρει προσωπική αφήγηση, εν μέρει μανιφέστο, και γεμάτο ιστορίες από τη ζωή της συγγραφέα, το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει ότι δεν προσδιοριζόμαστε από την αποτυχία, αλλά μάλλον από τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε, ο οποίος στην πραγματικότητα μας διαμορφώνει.
Ένα βιβλίο αισιόδοξο, ειλικρινές, αστείο και καυστικό, που καταπιάνεται με ερωτικά ραντεβού, εργασία, παιδιά, θυμό, επιτυχία και φιλία. Bασίζεται στην απλή ιδέα ότι όταν κατανοούμε τα αίτια της αποτυχίας, τελικά γινόμαστε πιο δυνατοί.
Επειδή το να μαθαίνουμε πώς να αποτυγχάνουμε μας μαθαίνει στην πραγματικότητα πώς να πετυχαίνουμε. Και όλοι το χρειαζόμαστε αυτό.

"Κρίσιμες συζητήσεις. Εργαλεία και δεξιότητες για τις επικοινωνιακές προκλήσεις του σήμερα" των A. Switzler, E. Gregory, J. Grenny, K. Patterson & R. McMillan

Όταν διακυβεύονται πολλά και υπάρχει διάσταση απόψεων και συναισθηματική φόρτιση, έχετε τρεις επιλογές: είτε να αποφύγετε τη συζήτηση και να υποστείτε τις συνέπειες, είτε να διαχειριστείτε άσχημα τη συζήτηση και να υποστείτε τις συνέπειες, είτε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο και να ανακαλύψετε πώς να επικοινωνείτε με τον καλύτερο τρόπο όποτε αυτό είναι απαραίτητο.
Οι Κρίσιμες συζητήσεις κυκλοφόρησαν πριν από είκοσι χρόνια, φέρνοντας την επανάσταση στους τρόπους επικοινωνίας στον χώρο εργασίας και όχι μόνο, και παρέμειναν σταθερά έως σήμερα ένα ευπώλητο βιβλίο αναφοράς στον τομέα της επιχειρηματικότητας.
Εκατομμύρια ηγέτες έχουν εμπιστευτεί αυτόν τον δοκιμασμένο πλέον οδηγό για να βελτιώσουν δραστικά τα αποτελέσματα των ενεργειών τους προωθώντας την ειλικρινή, ατρόμητη στρατηγική επικοινωνίας στις επιχειρήσεις τους.
Η παρούσα ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει τις γνωστές, πλέον, μεθόδους και τα εργαλεία που έκαναν τις Κρίσιμες Συζητήσεις εξαιρετικά δημοφιλείς σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα καλύπτει σημαντικά θέματα και ζητήματα που κυριαρχούν στον χώρο εργασίας σήμερα, όπως:
  • Η αποτελεσματική επικοινωνία στα ψηφιακά μέσα – τι αποδίδει και τι όχι
  • Η όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη και ετερογενής κοινωνία μας, όπου έχουν εισαχθεί νέοι τρόποι απασχόλησης – και άρα νέες επικοινωνιακές προκλήσεις στον χώρο εργασίας
  • Η διάσταση απόψεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο – πώς αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια αλλά και σεβασμό
Όταν οι ηγέτες καλλιεργούν ένα κλίμα διανοητικής και συναισθηματικής ειλικρίνειας, τα αποτελέσματα που ακολουθούν είναι απόλυτα μετρήσιμα: Οι χώροι εργασίας γίνονται πιο συμπεριληπτικοί, οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εμπνέουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους πελάτες τους, τα νοσοκομεία σώζουν περισσότερες ζωές, οι κυβερνητικοί οργανισμοί παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, οι εταιρείες τεχνολογίας μαθαίνουν να λειτουργούν απρόσκοπτα σε διεθνές επίπεδο και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί εκτελούν καλύτερα τις αποστολές τους.
Οι Κρίσιμες Συζητήσεις παρέχουν τις πληροφορίες, τη γνώση, τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε ακόμα και τις πιο δύσκολες συζητήσεις με τρόπους που εγγυώνται ότι και οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν τον διάλογο με την αίσθηση ότι εισακούστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό.

"Νευρογλωσσικός προγραμματισμός για πρωτάρηδες" των Kate Burton & Romilla Ready

Κάντε τα πάντα πιο απλά!
Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός σας βοηθά να κατανοήσετε πώς σκέφτεστε, πώς αισθάνεστε και πώς αντιλαμβάνεστε την καθημερινή ζωή και τον κόσμο. Το βιβλίο παρουσιάζει πρακτικές, εύχρηστες ιδέες ώστε να λύνετε προβλήματα και να κατανοείτε καλύτερα τον εαυτό σας και τους άλλους.
Ανοίξτε νέους δρόμους – ανακαλύψτε τις βασικές παραδοχές του ΝΓΠ και εξετάστε νέες προσεγγίσεις για τη διαχείριση της ζωής σας.
Δείτε με άλλο μάτι την επικοινωνία – μάθετε να χρησιμοποιείτε όλες τις αισθήσεις σας όταν επικοινωνείτε, με στόχο τη συναισθηματική εναρμόνιση.
Κατανοήστε τα εμπόδια – ανακαλύψτε τι είναι οι άγκυρες, πώς να τις χρησιμοποιείτε και πώς να τις τροποποιείτε.
Γνωρίστε τα κίνητρά σας – αναπτύξτε στρατηγικές για να φτάσετε εκεί που θέλετε και «ξαναγράψτε» τις αρνητικές στιγμές της χρονογραμμής σας.
Εκτιμήστε την εκπληκτική δύναμη των λέξεων – δείτε πώς οι γενικεύσεις διαμορφώνουν την αυτοεικόνα, πώς οι ιστορίες και οι μύθοι αγγίζουν το ασυνείδητο, πώς να υπνωτίζετε το κοινό σας και γιατί η διατύπωση μιας ερώτησης είναι κρίσιμη.
Ανοίξτε το βιβλίο για να μάθετε:
  • Πώς να αναλάβετε τον έλεγχο της ζωής σας
  • Τι δύναμη έχει το ασυνείδητο
  • Πότε διακόπτουμε τη συναισθηματική εναρμόνιση
  • Τι κάνουν τα μεταπρογράμματα
  • Ποιο είναι το κατάλληλο μέσο πίεσης για μια αλλαγή
  • Πώς να απαλλαγείτε από συναισθήματα που σας περιορίζουν
  • Κόλπα για να συνεργάζονται τα διάφορα μέρη του νου
  • Συμβουλές για να διευκολύνετε την πραγματοποίηση αλλαγών
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον ΝΓΠ; Ανακαλύψτε πώς μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας!