Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Μάριος Μάζαρης ταξιδεύει στην Κύπρο για να συναντήσει γονείς και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest 2023).

Την Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023, στις 11:30π.μ., στον χώρο του Φεστιβάλ, με αφορμή το βιβλίο του


O Μάριος Μάζαρης σας περιμένει για να συζητήσετε προτάσεις και δράσεις για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού και τη σύνδεσή του με τους συνομήλικούς του, αλλά και την οικογένεια, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει το παιδί την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.
Οι δράσεις που θα συζητηθούν είναι δομημένες με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται. Με χρηστικά και καθημερινά υλικά και με εύκολες οδηγίες, είναι χωρισμένες σε τρία μέρη: τη δράση όπως θα μπορούσε να εξελιχθεί/δουλευτεί στο Νηπιαγωγείο ή στις μικρές τάξεις του Δημοτικού (Α΄, Β΄ και Γ΄), πώς θα μπορούσε να δώσει μια έξτρα δόση στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄) και πώς θα μπορούσε να γίνει μέρος και της καθημερινότητας ενός παιδιού στο σπίτι. Γιατί αν κάτι έχει σημασία είναι η σύνδεση του χρόνου που περνάμε στο σπίτι και του χρόνου που περνάμε στο σχολείο.
Τέλος, μέσα από προσωπικά του βιώματα και περιστατικά στην τάξη, ο Μάριος Μάζαρης θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι η γνωριμία με τον εαυτό μας δεν μπορεί να περιμένει να μεγαλώσουμε ή να δώσουμε ραντεβού για να γίνει. Είναι μια διαρκής αναζήτηση, ένα συνεχές παιχνίδι, ένας ασταμάτητος τρόπος να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ