Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λάρισας, το βιβλιοπωλείο ΚΑΛΤΣΑΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θωμά Ψύρρα


την Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023, στις 19.00μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 59, Λάρισα).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης. Συντονίζει η θεατρολόγος Μαρία Παπουτσή. Ο Θωμάς Ψύρρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Μια νουβέλα υπό μορφή συνέντευξης. Μια υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης στη Θεσσαλία. Μια τεράστια δικαστική διαμάχη. Παθογένειες και ελληνική πραγματικότητα με γνήσιο λογοτεχνικό ενδιαφέρον.
____________________________________________________________________________________


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλιάς Μετσόβου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αγαθοκλή Αζέλη


την Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:30μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα, 2ος όροφος, Ιωάννινα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Νιτσιάκος, Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγγραφέας, και ο Ηλίας Πολύμερος, δικηγόρος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλιάς Μετσόβου. Ο Αγαθοκλής Αζέλης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ένα σπονδυλωτό αφήγημα, που παρουσιάζει τον μετασχηματισμό κατά τον 20ό αιώνα μέσω της εσωτερικής μετανάστευσης μιας ορεινής βλαχόφωνης κοινότητας σε μια κοινότητα με σύγχρονη αστική κουλτούρα, σε μεγάλο βαθμό ευρωπαϊκή.

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΧΑΡΤΕΞ