Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πρώτου μέρους της νέας διλογίας «Από ήλιο σε ήλιο» της Μαίρης Κόντζογλου


την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, στις 19.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (5ος όροφος).

Η Μαίρη Κόντζογλου θα μιλήσει για το σύμπαν της νέας διλογίας της, τους ήρωες, τον τόπο και το ιστορικό σκηνικό, και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Καζάκου.

Η ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γίνεται μια συγκλονιστική ιστορία για έναν έρωτα, έναν αγώνα και έναν τόπο που γέννησε θεούς και ήρωες.
____________________________________________________________________________________
 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε ένα βιωματικό εργαστήριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με αφορμή το νέο βιβλίο της Εύης Γεροκώστα


την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, στις 18.00μ.μ., στη Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη» (Κουντουριώτου 173, Πειραιάς).

Άλλα φαίνονται, άλλα είναι αόρατα. Άλλα είναι περαστικά, άλλα δεν φεύγουν. Άλλα ξέρουν να παίζουν, άλλα δεν έχουν παίξει ποτέ. Χνάρια στο δέρμα. Αναμνήσεις. Φυλαχτά. Τα σημάδια μας. Ελάτε να τα γνωρίσουμε!

Πόσες ιστορίες έχει να πει κάποιος για τα σημάδια του; Με οδηγό το βιβλίο ερχόμαστε σε επαφή με ιστορίες και εικόνες. Μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες. Μιλάμε για τα ανείπωτα που, όταν γίνουν ειπωμένα, όλα μοιάζουν πιο εύκολα. Χρησιμοποιώντας μικρές και μεγάλες αφορμές μέσα από κείμενα της λογοτεχνίας και της προφορικής παράδοσης αλλά και πραγματικά γεγονότα, ψάχνουμε και βρίσκουμε τα σημάδια μας, αποδεχόμαστε τις μοναδικές, πολύτιμες διαφορές στο δέρμα και την ψυχή μας, και φτιάχνουμε ο καθένας τον δικό του «χάρτη» σημαδιών.

Διάρκεια: 90'

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε ΕΔΩ.

Στον χώρο της εκδήλωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου το βιβλίο θα διατίθεται προς πώληση από το βιβλιοπωλείο Matura.