"Άτλας παράδοξο" της Olivie Blake

 
Έξι μάγοι είχαν την ευκαιρία της ζωής τους.
Πέντε είναι πλέον μέλη της Λέσχης.
Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά τους.
Όλοι πρέπει να διαλέξουν πλευρά.
Ενόψει του τελευταίου έτους της ειδικότητάς τους, οι εναπομείναντες νεοσύλλεκτοι της Λέσχης βρίσκονται σε σύγχυση. Συμφωνίες που νόμιζαν ότι κατανοούσαν αποδεικνύονται τελικά απατηλές. Συμμαχίες που κάποτε ήταν σταθερές καταρρέουν, ενώ απίθανες –και ίσως επικίνδυνες– σχέσεις δημιουργούνται στη θέση τους.
Στο Άτλας Παράδοξο, το τίμημα της εξουσίας απαιτεί από κάθε χαρακτήρα να διαλέξει πλευρά. Τι άλλο θα αναγκαστούν να θυσιάσουν οι μυημένοι στη Λέσχη για χάρη της γνώσης; Και σε ποιον τόπο –ή ποιο χρόνο– βρίσκεται η Λίμπι Ρόουντς;
Τι είναι στ’ αλήθεια η Λέσχη των Αλεξανδρινών και ποιος κινεί τα νήματα για να αλλάξει η ζωή όπως την γνωρίζουμε;

"Το άστρο της ερήμου" του Michael Connelly

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Ρενέ Μπάλαρντ παραιτήθηκε από το Σώμα. Τώρα όμως επιστρέφει στη δράση ως επικεφαλής της ανασυγκροτημένης Μονάδας Ανοιχτών-Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων.
Ο Χάρι Μπος, από την άλλη, δουλεύει εδώ και χρόνια πάνω σε μια υπόθεση που τον στοιχειώνει. Πρόκειται για τη δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας από έναν ψυχοπαθή που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.
Η Μπάλαρντ του ζητά να τη βοηθήσει: ένας κατά συρροή δολοφόνος καραδοκεί στην πόλη εδώ και χρόνια σκορπίζοντας τον θάνατο, έτσι προτρέπει τον Μπος να αφήσει τη δική του έρευνα, την υπόθεση που έχει βάλει σκοπό να εξιχνιάσει.
Οι δυο τους πρέπει τώρα να βρουν δύο επικίνδυνους δολοφόνους που παραμένουν ατιμώρητοι.

"Από τον βασιλιά Θάνατο στον βασιλιά Ήλιο" του The Trivialist

Ποια είναι η ήπειρος που ονομάζουμε Ευρώπη;
Πότε και πώς θεμελιώθηκε ο νεότερος πολιτισμός της;
Ποια φωτεινά μυαλά και ποιες μοχθηρές προσωπικότητες έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες και τα πιο αιματοβαμμένα της κεφάλαια;
Σε τούτο το βιβλίο θα απαντήσουμε σε όλα τα παραπάνω και θα δούμε την ευρωπαϊκή ιστορία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Θα συναντήσουμε εξτραβαγκάν εστεμμένους, πανούργους κληρικούς και διεστραμμένους καλόγερους. Θα μιλήσουμε για επιτήδειους εμπόρους, συνωμότες τραπεζίτες, άπληστους θαλασσοπόρους και ναυτάκια ζουμπουρλούδικα.
Θα δούμε μειονότητες καταπιεσμένες, γυναίκες κακοποιημένες, επιστήμονες βασανισμένους και καλλιτέχνες εμπνευσμένους, ενώ θα διαβάσουμε για αντιλήψεις παράδοξες, πικάντικα μυστήρια, γκουρμέ συνταγές, σεξοσκάνδαλα και θανατηφόρες ραδιουργίες. Μα, κυρίως, θα αναρωτηθούμε για την ανθρώπινη φύση, μια φύση ικανή για τα μεγαλύτερα επιτεύγματα και τις χειρότερες καταστροφές…
Η Ευρώπη σε 11+1 ιστορίες. Από το ξέσπασμα της μεσαιωνικής πανούκλας, στη Φλωρεντινή Αναγέννηση.
Από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, στην κατάκτηση της Αμερικής και της Ινδίας. Από τα ερωτικά ήθη των Ευρωπαίων, στους μεγάλους καλλιτέχνες της Ώριμης Αναγέννησης.
Από τη Μεταρρύθμιση, στο Κυνήγι των Μαγισσών και στην Επιστημονική Επανάσταση.
Από το μεγαλειώδες Μπαρόκ, στον χρυσό αιώνα της γαλλικής απολυταρχίας και σε έναν σεισμό που συντάραξε τους Ευρωπαίους.
Κοινωνία, οικονομία, τέχνη, επιστήμη, πολιτική και όλα τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, δοσμένα με χιούμορ, και ταυτόχρονα με ουσιαστική σοβαρότητα και με αγάπη για τον άνθρωπο.

"Το κορεάτικο βιβλίο της ευτυχίας" της Barbara J. Zitwer

Το Κορεάτικο βιβλίο της ευτυχίας σας προσκαλεί να εξερευνήσετε μια γοητευτική κουλτούρα και να μάθετε τον κορεάτικο τρόπο για να έχετε μια πιο γεμάτη και χαρούμενη ζωή.
Σε αυτό το έξυπνο και σαγηνευτικό βιβλίο, η Zitwer μοιράζεται όσα έχει μάθει από αυτή τη συναρπαστική χώρα: έναν ποικιλόμορφο και παγκόσμιο πολιτιστικό και βιομηχανικό κολοσσό με ιδιαίτερη αφοσίωση στις αρχαίες φιλοσοφίες του han, του heung και του jeong (αντοχή, χαρά και η τέχνη του να δίνεις).
Ακολουθούμε τη Zitwer ενώ ταξιδεύει από την πολύβουη πρωτεύουσα Σεούλ σε μια συνάντηση με βουδίστριες μοναχές στα βουνά, από το παράξενο θεματικό πάρκο στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη στο τροπικό νησί Τζέτζου, τη γενέτειρα των haenyeo, των υπέργηρων δυτριών, που εμπνέουν τον σεβασμό όλων. Μοιράζεται μαζί μας αστείες ιστορίες από τις πολιτισμικές γκάφες της, ταξιδιωτικές προτάσεις και τοπικές συνταγές, όπως και μαγικές στιγμές κατανόησης και σύνδεσης.
«Ένας μοναχός με προσκάλεσε να πιούμε τσάι, μαζί με έναν διερμηνέα. Του εκμυστηρεύτηκα πόσο αγχωτική ήταν η ζωή μου τον περασμένο χρόνο, καθώς ο σύζυγός μου είχε περάσει από ένα περίπλοκο χειρουργείο. Άρχισα να κλαίω. Ο μοναχός δεν έχασε καιρό. Προτού ακούσει τα μεταφρασμένα λόγια μου, άλλαξε θέμα. “Τώρα είμαστε χαρούμενοι”, είπε μειλίχια. Με άλλα λόγια: Σπαταλούσα πολύτιμες στιγμές του παρόντος κουβαλώντας το άγχος του παρελθόντος. Το παν ήταν η οπτική».

"Το λούνα παρκ" του Volker Kutscher

Βερολίνο, 1931.
Κάτω από μια σιδηροδρομική γέφυρα εντοπίζεται νεκρός ένας άντρας, ενώ δίπλα του είναι γραμμένο ένα κομμουνιστικό σύνθημα. Στον τόπο του εγκλήματος, ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ συναντά τον πρώην συνάδελφό του Ράινχολντ Γκρεφ, ο οποίος εργάζεται πλέον για την Γκεστάπο.
Ενώ ο Γκρεφ θεωρεί δεδομένο ότι πρόκειται για δολοφονία με πολιτικά κίνητρα, οι έρευνες του Ρατ κινούνται προς άλλη κατεύθυνση. Έτσι, ανακαλύπτει ότι το έγκλημα συνδέεται με ένα εξαρθρωμένο συνδικάτο του εγκλήματος, το οποίο συνεχίζει τη δράση του καμουφλαρισμένο σε τάγμα της γερμανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης SA.
Όταν βρίσκεται και δεύτερος φαιοχίτωνας ξυλοδαρμένος μέχρι θανάτου, όλα παραπέμπουν σε φόνους κατά συρροή. Στη διάρκεια των ερευνών, το πολιτικό σκηνικό γίνεται όλο και πιο εκρηκτικό: Η σύζυγος του Γκέρεον Ρατ καταλήγει στα κρατητήρια των SA, και ο αστυνόμος εγκλωβίζεται σε μια δίνη καταιγιστικών εξελίξεων, που τον οδηγεί σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης: Πρέπει να διαπράξει ο ίδιος μια δολοφονία. Θα υποκύψει στον εκβιασμό;
Ο Γερμανός συγγραφέας Volker Kutscher αποτυπώνει με δεξιοτεχνία το έγκλημα και τη διαφθορά στο Βερολίνο του 1930, που παρακμάζει στη σκιά του ναζισμού.

"Έρωτες θερίζουν" του Λευτέρη Ζαμπετάκη

Επιρρεπής
Καθότι επιρρεπής
στους έρωτες,
παρακαλώ, κρατάτε μακριά
μάτια και βλέμματα
που θα ταράξουν
πεταλούδες στο στομάχι,
από χρόνια βαλσαμωμένες,
αλλά επικίνδυνα έτοιμες
για δεύτερη ζωή
και μετενσάρκωση
κάποιου ταριχευμένου έρωτα.

"Σπουδή στην υποταγή" της Sarah Bernstein

Μια νεαρή γυναίκα μετακομίζει σε μια απομακρυσμένη χώρα του Βορρά, που ήταν κάποτε η χώρα των προγόνων της. Εδώ ζει τώρα ο πλούσιος αδελφός της, πρόσφατα χωρισμένος, κι εκείνη έρχεται να κάνει αυτό που έχει μάθει καλύτερα στη ζωή της: να τον υπηρετεί.
Απομονωμένη στο τεράστιο σπίτι του μέσα στο δάσος, ολομόναχη καθώς εκείνος λείπει για δουλειές, μέσα σε μια φύση σιωπηλή και επιβλητική, κοιτάζει από μακριά τη μικρή πόλη στην κοιλάδα. Οι ντόπιοι τη βλέπουν με καχυποψία. Είναι ξένη. Παρείσακτη. Επικίνδυνη.
Κάθε της προσπάθεια να είναι καλή μέσα στον τρομερό κόσμο αποτυγχάνει. Κάθε της κίνηση παρερμηνεύεται. Όταν παράξενα και μακάβρια γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν -μια προβατίνα γεννάει το αρνάκι της νεκρό, οι αγελάδες τρελαίνονται και πρέπει να θανατωθούν όλες-, η ευθύνη αποδίδεται σ’ εκείνη.
Ένα μυθιστόρημα για θύτες και θύματα, για τη στοχοποίηση και την ενοχή, την εξουσία και την υποταγή. Και, εντέλει, την επιβίωση.

"Τιτιβίσματα στα μαλλιά" της Monika Filipina

Η Σοφία περνάει πολύ χρόνο μόνη της. Ένα πρωί πετάγεται από τον ύπνο της, ενοχλημένη από διαπεραστικά τιτιβίσματα. Κοιτάζεται στον καθρέφτη και ανάμεσα στα μαλλιά της αντικρίζει ένα σωρό σπουργίτια. Κάνουν τόση φασαρία που δεν μπορεί να ακούσει τίποτα, ούτε καν τις σκέψεις της… Τότε ένα κορίτσι με καπέλο και πολλά σπουργίτια έρχεται κοντά της...
Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και πόσο σημαντικό είναι να μην κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας.
 
"Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε" του Toon Tellegen

Μια μέρα, ο σκαντζόχοιρος, που συχνά νιώθει μόνος στο σπίτι του, αποφασίζει να προσκαλέσει όλους τους φίλους του. Την ίδια στιγμή όμως τρομάζει ακόμα και στην ιδέα, καθώς πιστεύει πως κάτι θα πάει λάθος.
Αν, για παράδειγμα, εμφανιζόταν ο ελέφαντας και τα έσπαγε όλα;
Και αν ο βάτραχος άρχιζε να κοάζει δυνατά, πώς θα μπορούσαν να ακούσουν με τόση φασαρία τι έχει να πει ο σκαντζόχοιρος;
Τελικά τι είναι πραγματικά χειρότερο; Οι απρόσκλητοι επισκέπτες στο σαλόνι σου ή να χάνεις τον ύπνο σου στην ιδέα της απόρριψης;
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε είναι ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά.

"Ολίβια – Μυστικό τετράδιο No 13: Το πιο μαγικό σόου" της Meredith Costain

Το πάρτι γενεθλίων της Μπέθανι ήταν ΣΟΥΠΕΡ! Είχε απ’ όλα! Τούρτα, δώρα, ακόμα και έναν ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟ!
Τώρα θέλω να μάθω να κάνω κι εγώ ΜΑΓΙΚΑ ΚΟΛΠΑ.
Ο μπαμπάς λέει ότι ίσως μπορεί να με βοηθήσει η προγιαγιά Πέγκι. Παλιά ήταν ΒΟΗΘΟΣ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΥ.
Και η κολλητή μου, η Ματίλντα, ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ να μάθει μαγικά τρικ. Έτσι αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το δικό μας σόου!
Ελπίζω να σκίσουμε! 
 
"Oι Μικροί Φιλόσοφοι - No 1: Ένας κόσμος γεμάτος μυστήρια" της Sophie Furlaud

Μα τι ακριβώς είναι οι μεγάλοι; Γιατί δεν θυμώνουμε με τα ίδια πράγματα; Μήπως έχουν κι άλλοι τον δικό μου εαυτό; Πού τελειώνει ο ουρανός;
Η Μίνα, ο Λουκ, ο Πόρκι και ο Σαΐτας είναι Οι Μικροί Φιλόσοφοι!
Έχουν πολλές απορίες, αλλά και άποψη… Τους αρέσει να συζητούν, να μαλώνουν, να παίζουν, να φαντάζονται... και μέσα από τις αστείες περιπέτειές τους αμφισβητούν με εξυπνάδα και χιούμορ τα μικρά και μεγάλα μυστήρια της ζωής!
Ένα πρωτότυπο κόμικ άλμπουμ με 15 μικρές ιστορίες που παρακινούν τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη. 
 
"Oι Μικροί Φιλόσοφοι - No 2: Σσς... Σκεφτόμαστε!" της Sophie Furlaud

Πού ήμουν πριν γεννηθώ... Περίμενα κάπου; Ποιος αποφασίζει τι απαγορεύεται; Αφού μιλάμε διαφορετικές γλώσσες σκεφτόμαστε διαφορετικά; Έχουν κι άλλοι τον δικό μου εαυτό;
Η Μίνα, ο Λουκ, ο Πόρκι και ο Σαΐτας είναι Οι Μικροί Φιλόσοφοι!
Έχουν πολλές απορίες, αλλά και άποψη… Τους αρέσει να συζητούν, να μαλώνουν, να παίζουν, να φαντάζονται... και μέσα από τις αστείες περιπέτειές τους αμφισβητούν με εξυπνάδα και χιούμορ τα μικρά και μεγάλα μυστήρια της ζωής! Ένα πρωτότυπο κόμικ άλμπουμ με 15 μικρές ιστορίες που παρακινούν τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη.