"Μαύρο γκλίτερ" της Βίκυς Μωραγιάννη

Η Σιμόνη, πρώην ραδιοφωνική παραγωγός, νυν μακιγιέζ στο γραφείο τελετών των γονιών της, δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Από μικρή αγαπούσε να μοιράζει χρώμα και ομορφιά στους ανθρώπους γύρω της και να κρατάει το μαύρο για τον εαυτό της. Είναι προικισμένη με ένα ιδιαίτερο χάρισμα: ακούει τους νεκρούς να της μιλάνε και να μοιράζονται μαζί της τις ιστορίες τους.
Έτσι, όταν ο Λεωνίδας, ο οποίος έχει μόλις εγκαταλείψει τα εγκόσμια, ζητάει τη βοήθειά της για να αποδείξει ποιος πραγματικά τον σκότωσε, ένα παράδοξο ταξίδι ξεκινάει για τη Σιμόνη… Καλείται να αναθεωρήσει όλα όσα θεωρούσε δεδομένα, να βγει από τα σκοτάδια όπου κρυβόταν και να κυνηγήσει για πρώτη φορά το φως, χωρίς να τη νοιάζει αν θα καεί.
Ένα μυθιστόρημα με πολύ χιούμορ για τη ζωή, τις οικογενειακές, τις ερωτικές σχέσεις και τον θάνατο, που ακροβατεί ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στο κοινωνικό δράμα.

"Η κόρη της λήθης" της Ελευθερίας Μεταξά

Με πρόφαση τη συμμετοχή της στη διά νοιξη του Σπηλαίου των Λιμνών, η Αναστασία Στεφάνου επιστρέφει στην Κλειτορία ως Νατάσα Βάλβη. Πραγματικός σκοπός της είναι να ανακαλύψει τον άνθρωπο που δολοφόνησε πριν από χρόνια τη νεαρή Ιωάννα και να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα της, που καταδικάστηκε άδικα για τον φόνο και αυτοκτόνησε στη φυλακή.
Όταν διαπράττεται ένα νέο έγκλημα και στο χέρι του θύματος ο αστυνόμος Ρήγας βρίσκει το τσαλακωμένο σημείωμα «Η κόρη του φονιά είναι εδώ», η Νατάσα αντιλαμβάνεται με τρόμο ότι το παρελθόν εξακολουθεί να την καταδιώκει… Ακολουθεί και δεύτερη δολοφονία και εκείνη, κατηγορούμενη πλέον, προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά της. Όμως, η μυστηριώδης Μόιρα είναι αποφασισμένη να την καταστρέψει, υφαίνοντας γύρω της περίτεχνα έναν θανατηφόρο ιστό…
Θα καταφέρει να φτάσει η Νατάσα στην αλήθεια και να αποδώσει δικαιοσύνη ή το μυστικό θα μείνει για πάντα θαμμένο στο Σπήλαιο των Λιμνών;

"Η Πάπισσα Ιωάννα" του Εμμανουήλ Ροΐδη

Τον Φεβρουάριο του 1866 κυκλοφορεί για πρώτη φορά το μυθιστόρημα Η Πάπισσα Ιωάννα που αποτελεί κορυφαίο έργο της πεζογραφίας. Οφείλει την τεράστια απήχησή του στην ίδια την υπόθεση, καθώς και στην αναταραχή που ακολούθησε από την πρώτη κιόλας έκδοση.
Η μεσαιωνική ιστορία για τον θηλυκό Πάπα που γέννησε στη μέση του δρόμου προκάλεσε πράγματι σκάνδαλο θρησκευτικό, που οδήγησε στον αφορισμό του συγγραφέα, αλλά και κοινωνικό που είχε όμως ως αποτέλεσμα να εξάψει τη φαντασία του αναγνωστικού κοινού και να κάνει το κείμενο εμπορική επιτυχία.
Μέχρι σήμερα η επιστήμη της ιστορίας δεν μπόρεσε να απαντήσει αν η Πάπισσα Ιωάννα είναι πραγματικό ή φανταστικό πρόσωπο, αν τα γεγονότα είναι αληθινά ή πρόκειται απλώς για έναν μύθο. Όπως και να έχει, όμως, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για ένα «σκάνδαλο» που δεν έπαψε ποτέ να έχει απήχηση στην κοινωνία, αλλά και να προκαλεί το ενδιαφέρον ιστορικών, λογοτεχνών, θεολόγων και καλλιτεχνών.

"Θα σε περιμένω στο Σέντραλ Παρκ" της Felicia Kingsley

Η Βικτόρια Γουέντερ έχει μόλις προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη από το Τέξας και είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου Pageturner, προκειμένου να σταθεροποιήσει τα κλονισμένα έσοδά του. Αλλά όχι με τη βοήθεια του Νάιτ Άντεργουντ, του υπεύθυνου έκδοσης που περιμένει την προαγωγή του! Δεν του αρέσει να έρχεται δεύτερος, μισεί τα ρομαντικά μυθιστορήματα και είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω τη θέση που του αξίζει με κάθε τρόπο, θεμιτό ή μη. Η Βικτόρια, όμως, δεν είναι από αυτές που τα παρατάνε στην πρώτη αναποδιά, έχει πλήρη ανοσία στη γοητεία του και είναι έτοιμη να τον κάνει να μουσκέψει στον ιδρώτα όλα τα ακριβά πουκάμισά του.
Ανάμεσα σε σαμποτάζ και αψιμαχίες, ο Νάιτ και η Βικτόρια μαθαίνουν ένα μυστικό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα τους. Και ως ορκισμένοι αντίπαλοι ίσως χρειαστεί να συμμαχήσουν για να σώσουν τον εκδοτικό οίκο. Θα μπορέσουν να ανεχτούν ο ένας τον άλλο για λίγο… ή μήπως όχι;

"Το χάρτινο παλάτι" της Miranda Cowley Heller

Ένα τέλειο αυγουστιάτικο πρωινό, η Έλι Μπίσοπ, πενήντα χρονών, σύζυγος του Πίτερ και μητέρα τριών παιδιών, ξυπνά στο «Χάρτινο Παλάτι» – το εξοχικό στο Κέιπ Κοντ όπου περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές από τότε που ήταν παιδί. Τη στιγμή που βουτά στη λίμνη, θυμάται την παθιασμένη συνεύρεση που είχε την προηγούμενη νύχτα με τον παιδικό της φίλο, τον Τζόνας, στην πίσω πλευρά του σπιτιού, το οποίο γνωρίζει ακόμα και τα σκοτεινότερα μυστικά της…
Με αφορμή την ερωτική εξομολόγηση του Τζόνας ότι εκείνη είναι η πραγματική γυναίκα της ζωής του, τα οικογενειακά μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια και τα σιωπηλά τραύματα που τώρα ηχούν εκκωφαντικά, η Έλι θα πρέπει να πάρει μια απόφαση για τον δρόμο που πρέπει να διαλέξει.

"Η κόρη του Παρισιού" της Kristin Harmel

Παρίσι, 1939.
Οι νεαρές μητέρες Ελίζ και Ζουλιέτ γίνονται γρήγορα φίλες την ημέρα που συναντιούνται στο όμορφο δάσος της Βουλώνης. Αν και πάνω από την Ευρώπη απλώνεται η σκιά του πολέμου, καμία δεν υποψιάζεται το μέλλον που τις περιμένει.
Η Ελίζ γίνεται σύντομα στόχος των γερμανικών δυνάμεων κατοχής και εμπιστεύεται στη Ζουλιέτ ό,τι πιο πολύτιμο έχει – τη μικρή της κόρη. Η ίδια θα αναγκαστεί να διαφύγει με πλαστά χαρτιά, για να μη συλληφθεί. Το 1943, όμως, πέφτει μια βόμβα στην περιοχή τους και το μικρό βιβλιοπωλείο της Ζουλιέτ μετατρέπεται σε ερείπια. Ο κόσμος των δύο γυναικών καταρρέει, αγαπημένα πρόσωπα χάνονται για πάντα και ο αγώνας για επιβίωση γίνεται πιο επιτακτικός από ποτέ.
Έναν χρόνο αργότερα, με τον πόλεμο να οδηγείται προς το τέλος του, η Ελίζ επιστρέφει για να ξανασμίξει με την κόρη της, αλλά η Ζουλιέτ έχει εξαφανιστεί…

"Εμμηνόπαυση, Καλώς ήρθατε στο καλύτερο μισό της ζωής σας" της Louann Brizendine

Η δρ Louann Brizendine είναι από τους πρώτους που εξήγησαν γιατί οι γυναίκες σκέπτονται, επικοινωνούν και αισθάνονται διαφορετικά από τους άντρες. Αντλώντας έμπνευση από τις δικές της εμπειρίες αλλά και από αυτές των χιλιάδων γυναικών που επισκέφτηκαν την κλινική της, μεταφέρει ένα μήνυμα που θεωρείται τουλάχιστον επαναστατικό: κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης ο εγκέφαλος των γυναικών αναμορφώνεται προς το καλύτερο, με έναν τρόπο που δημιουργεί νέα δύναμη και καινούριους στόχους.
Με εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές και επιστημονικά τεκμηριωμένα βήματα και στρατηγικές, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει σε θέματα όπως οι ορμόνες, η άσκηση, ο ύπνος, η πνευματική και ψυχική υγεία σας. Οι γυναίκες μπορούν και παίρνουν πλέον τη ζωή στα χέρια τους και αποκτούν μια εντελώς νέα ―και απολύτως θετική― αντίληψη της εμμηνόπαυσης.

"Κολέγιο Σεν Κλερ 8: Έκτος χρόνος στο Σεν Κλερ" της Enid Blyton

Τα κορίτσια, τελειόφοιτες πια, έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα αυτό το τρίμηνο. Η κακότροπη Μόραγκ, που αποδεικνύεται δύσκολος χαρακτήρας, και η μοχθηρή και εκδικητική Πρισίλα αναστατώνουν την ήρεμη ζωή του σχολείου. Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, όταν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα κάνουν φτερά! Για πρώτη φορά στα χρονικά του Σεν Κλερ, η τελευταία τάξη τιμωρείται και η διευθύντρια αναγκάζεται να αποβάλει μαθήτρια από το κολέγιο!

"Μυστικά και χαμένοι θησαυροί - Σέρλοκ Χολμς: Οι έξι Ναπολέοντες" του Arthur Conan Doyle

«Τόσο ο πεπειραμένος αστυνομικός επιθεωρητής κύριος Λεστράντ όσο και ο ειδικός σύμβουλος κύριος Σέρλοκ Χολμς έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Η φριχτή αλληλουχία αυτών των γεγονότων είναι έργο ενός ΤΡΕΛΟΥ και όχι ενός κοινού εγκληματία. Καμία άλλη θεωρία δεν μπορεί να εξηγήσει όσα συνέβησαν».
Κάποιος καταστρέφει αγάλματα του Ναπολέοντα σπάζοντάς τα και η αστυνομία δεν έχει ιδέα γιατί. Ευτυχώς ο Χολμς και ο Γουάτσον είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Δεν μπορούν όμως ούτε κι εκείνοι να φανταστούν ότι αυτά τα μικροεγκλήματα θα τους οδηγήσουν σε μια μεγάλη περιπέτεια!
 
"Διαβάζω τους αρχαίους: Η Ειρήνη του Αριστοφάνη" της Ιωάννας Μπαμπέτα

Ο Τρυγαίος έχει μια καινούρια τρέλα. Θέλει να ταξιδέψει στους ουρανούς και να φτάσει στους θεούς, πάνω σε ένα σκαθάρι. Γεμάτος ανησυχία αναρωτιέται πού να είναι η Ειρήνη. Όταν φτάνει στο παλάτι των θεών, τον υποδέχεται ο Ερμής και τα νέα που του λέει είναι απογοητευτικά…
Ο Αριστοφάνης είναι ένας από τους σπουδαιότερους αρχαίους κωμωδιογράφους. Είχε ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ και έγραψε πολλές κωμωδίες και σάτιρες. Η «Ειρήνη» είναι ένα αντιπολεμικό έργο με διαχρονική αξία.

"Οχ, κιτρίνισα!" της Χριστίνας Αποστολίδη

Ο Φόβος ήρθε και κρεμάστηκε στους ώμους της Σοφίας σαν τα μαϊμουδάκια που γαντζώνονται στην πλάτη των μαμάδων τους. Κι η αλήθεια είναι ότι ο Φόβος έμοιαζε με μαϊμουδάκι. Με κίτρινο μαϊμουδάκι. Κρεμάστηκε, λοιπόν, στους ώμους της Σοφίας και δεν έλεγε να φύγει…

"Ο Τίμος θέλει πολύ ένα ζωάκι" του Emaniel Masono

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ!
Ο Τίμος ζητάει ένα ζωάκι.
Θα συμφωνήσουν οι γονείς του;

"Ο Αστέρης δανείζει το γιογιό του" της Charlotte Moundlic

Ο Αστέρης μοιράζεται μαζί σου τις μικρές και τις μεγάλες περιπέτειες της ζωής!
Ο Μίμης δε θέλει να ξαναφορέσει πάνα και ο Αστέρης αποφασίζει να του δανείσει το κόκκινο γιογιό του.

"Ο Αστέρης είναι ζαβολιάρης" της Charlotte Moundlic

Ο Αστέρης μοιράζεται μαζί σου τις μικρές και τις μεγάλες περιπέτειες της ζωής!
Ο Αστέρης είναι μόνος στο δωμάτιό του και βαριέται. Ξαφνικά έχει μια ιδέα: θα χρωματίσει το πόνι του με μαρκαδόρους!

"Είμαι… Όλα όσα με κάνουν μοναδικό!" της Jennifer Moore-Mallinos

Τα χαρακτηριστικά μας μας κάνουν αυτό που είμαστε, αυτό που σκεφτόμαστε και διαμορφώνουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε είτε πρόκειται για αγόρια είτε για κορίτσια. Σε όλους μας, ανεξαιρέτως, συνυπάρχουν τόσο καλά χαρακτηριστικά όπως το να είμαστε δίκαιοι, τολμηροί και ειλικρινείς, όσο και κάποια άλλα που μπορεί να μην είναι τόσο καλά, όπως το να είμαστε αδέξιοι, εγωιστές ή ανυπόμονοι. Ας γνωρίσουμε κάποια από τα ανθρώπινα γνωρίσματα για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό που είμαστε… μοναδικοί!

"Το χρώμα του δέρματός μας. Mια πρώτη συζήτηση για τον ρατσισμό" των Megan Madison & Jessica Ralli

Αυτό το βιβλίο, σχεδιασμένο από ειδικούς, θα βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στα παιδιά για τον ρατσισμό, τις προκαταλήψεις και το πώς όλοι είμαστε ίδιοι, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός μας.
Με σαφή και απλή γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν τα παιδιά, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο και αφορμή να ξεκινήσουν σημαντικές συζητήσεις για δύσκολα και ευαίσθητα θέματα, με τρόπο ενημερωμένο και ασφαλή. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς, καθώς η πρώιμη συζήτηση μπορεί να καταρρίψει τον ρατσισμό και τα στερεότυπα!
 
"Μιλάμε για την απώλεια" της Catherine Dolto

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».
Όταν πεθαίνει ένα πρόσωπο που αγαπάµε, όλα όσα ζήσαμε μαζί του μας γεμίζουν δύναμη και μας δείχνουν τον δρόμο για την αγάπη, βοηθώντας μας να προχωρήσουμε χαρούμενοι ξανά.
Τόσο απλά!

"25 πράξεις καλοσύνης για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο!" της Erica Harrison

Όταν φροντίζουμε τους εαυτούς μας, βοηθάμε ταυτόχρονα και τους γύρω μας, γι΄ αυτό νιώθουμε όμορφα. Μάθε πώς μπορείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις!