Η Περιφέρεια Κρήτης, το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε εκδήλωση με θέμα «Η διδασκαλία της Ιστορίας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο μέσα από την επεξεργασία λογοτεχνικών κειμένων» και εισηγήτρια την κορυφαία συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν Αγγελική Δαρλάση την Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024, στις 19.00μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 74).

Οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, θα παρουσιάσουν δραστηριότητες και εργασίες σχετικές με το θέμα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΣΠΟΡΑΚΙ.
____________________________________________________________________________________


Το GOETHE-ZENTRUM CHANIA και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες δημοτικών σχολείων και τους δασκάλους τους σε μια μοναδική συνάντηση γνωριμίας με τη Γερμανίδα συγγραφέα Ουλρίκε Ράιλανς την Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024, στις 09.00π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 74).

Αν η μαγεία και τα μαγικά κόλπα είναι το φόρτε σου και εύχεσαι στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές να διανυκτερεύσεις σε ένα Ξενοδοχείο για μάγισσες ή αν θέλεις να εξασκηθείς στις ιστορίες μυστηρίων και να μάθεις πώς… να παίρνεις δακτυλικά αποτυπώματα, για να γίνεις αχτύπητος/η ντετέκτιβ, όπως η Πένι Πέπερ και η ντετεκτιβοσυμμορία της, δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη συνάντηση!

Η Ουλρίκε Ράιλανς σε περιμένει για να σου αποκαλύψει όλα όσα πρέπει να ξέρεις για μια πετυχημένη καριέρα στη μαγεία, στην εξιχνίαση μυστηρίων και στην αληθινή φιλία.

Με διερμηνεία από τα γερμανικά στα ελληνικά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ. Κάθε σχολείο έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει μόνο με ένα τμήμα στην εκδήλωση.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.