"Το άλλο κορίτσι" της Ειρήνης Βαρδάκη

H Χαρά είχε τα πάντα. Η Μία δεν είχε τίποτα.
Δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες θα εμπιστευτούν το λάθος άτομο. Και θα βιώσουν τον ίδιο εφιάλτη.
Το μοναδικό όπλο που μπορεί να τις σώσει βρίσκεται… στα χέρια τους. Με έναν και μόνο όρο.
Να μην το στρέψουν στον εαυτό τους. Ένα σεξουαλικό έγκλημα ζητά απαντήσεις σε ένα άκρως ανατρεπτικό και ευφυέστατο παιχνίδι αντικατοπτρισμών.
Σε μια τόσο σκοτεινή ιστορία διάλεξε προσεκτικά την πλευρά που θα φωτίσεις.

"Ο δολοφόνος στις σελίδες" του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Μια σειρά φρικτών δολοφονιών συνταράσσει την Αθήνα. Ο τρόπος, ο τόπος και η σκηνοθεσία των εγκλημάτων είναι εμπνευσμένα από τους μεγαλύτερους συγγραφείς αστυνομικής και νουάρ λογοτεχνίας: Άγκαθα Κρίστι, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Φρεντ Βαργκάς, Πέτρο Μάρκαρη.
Η αλληλουχία των δολοφονιών δεν είναι τυχαία. Ακολουθεί τη σειρά με την οποία είναι τοποθετημένα τα βιβλία στη βιβλιοθήκη του επιφορτισμένου με τις υποθέσεις αστυνόμου Χριστόφορου Μάρκου.
Κινούμενος ανάμεσα στα μέλη μιας αναγνωστικής λέσχης, έναν νέο συνάδελφο που μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός και μια αποτυχημένη σύντομη σχέση του που ψάχνει για εκδίκηση, ο Μάρκου αναζητά τον αόρατο δολοφόνο μεταξύ της πραγματικότητας και των σελίδων αγαπημένων του βιβλίων.
Και με κάθε μυθιστόρημα οι νεκροί πολλαπλασιάζονται…
 
"Κλυταιμνήστρα" της Costanza Casati

Είναι κόρη βασιλιά αλλά παντρεύεται τύραννο.
Τον παρακολουθεί ανίσχυρη να θυσιάζειτο παιδί της στους θεούς.
Περιμένει καρτερικά. Καταστρώνει την εκδίκησή της.
Την έχουν αποκαλέσει «υπερήφανη», «βάναυση», «μονόφρουρη», «τρελή από φιλοδοξία», «δολοφόνο».
Την έχουν αποκαλέσει πολλά, τίποτα από αυτά, όμως, δεν έχει σημασία.
Ξέρει πώς να παίξει το παιχνίδι.
Αν δεν της δοθεί η εξουσία, θα την πάρει μόνη της.
Είναι η Κλυταιμνήστρα.

"Η κόρη του διοικητή" της Catherine Hokin

Βερολίνο, 1933: Η δεκάχρονη Χάνι Φος στέκεται δίπλα στον πατέρα της Ράινερ, παρακολουθώντας τους εορτασμούς που σηματοδοτούν την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία. Καθώς οι αναμμένοι πυρσοί χάνονται στο βάθος του δρόμου, τα ευτυχισμένα παιδικά της χρόνια αλλάζουν για πάντα. Ο πολυαγαπημένος της πατέρας διαφθείρεται μέσα από τη νέα του θέση ως διοικητής ενός διαβόητου στρατοπέδου συγκέντρωσης.
1945: Η Χάνι, με νέα ταυτότητα πλέον, κρύβεται από τον πατέρα της στα προάστια του Βερολίνου. Μυστικά εμφανίζει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει για να δημοσιοποιήσει τα εγκλήματά του και τη φρίκη που επικρατούσε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όμως, το σχέδιό της απειλείται όταν ανακαλύπτει ένα πτώμα κρυμμένο σε κάποιο βομβαρδισμένο κτίριο και γνωρίζει τον Φρέντι, τον νεαρό ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Θα μπορέσει η ένταση στα μάτια του να αποσπάσει τη Χάνι από τον αγώνα της για εξιλέωση; Ή θα τη σταματήσει ο πατέρας της την ημέρα που σχεδιάζει να παραδώσει τις ενοχοποιητικές φωτογραφίες στους Συμμάχους;
Ο Ράινερ Φος έχει υιοθετήσει πλέον μια καινούρια, πανίσχυρη ταυτότητα και την απειλεί πως η ζωή της κινδυνεύει αν αποκαλύψει ποιος στ’ αλήθεια είναι. Η Χάνι βρίσκεται μπροστά σε ένα τρομερό δίλημμα, ανάμεσα στο παρελθόν που την κατατρύχει και σε μια καινούρια ζωή δίπλα στον Φρέντι…

"Το αλφάβητο της σιωπής" της Delphine Minoui

Ο Γκιοκτάι είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Ιδεαλιστής, με τους φοιτητές του να τον λατρεύουν, σαγήνευσε την Αϊλά, καθηγήτρια γαλλικών, με ένα ποίημα. Η ζωή είναι γλυκιά όταν είναι κανείς νέος, ερωτευμένος και ευτυχισμένος γονέας ενός μικρού κοριτσιού. Αλλά ο Γκιοκτάι αρνείται να ζήσει σε έναν γυάλινο πύργο. Έχοντας υπογράψει ένα κείμενο διαμαρτυρίας παραπάνω, τον συνέλαβαν και τον έριξαν στη φυλακή. Η καταστολή που επιβάλλει ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ανελέητη και βίαιη. Χιλιάδες ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι και πανεπιστημιακοί φιμώνονται από μια κυνική εξουσία, επιδέξια στο να χειραγωγεί την κοινή γνώμη.
Η Αϊλά ήταν πάντα επιφυλακτική ως προς τη στράτευση: η άνεση στην καθημερινότητα και η οικογένειά της μετρούσαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τώρα όμως πρέπει να φροντίζει μόνη της την κόρη τους, η οποία έχει όλες τις επιθυμίες ενός μικρού κοριτσιού και μια ερώτηση: «Πότε θα γυρίσει ο μπαμπάς;». Συγκλονισμένη που βλέπει τον Γκιοκτάι να βουλιάζει στην απελπισία, τη ζωή της να διαλύεται και εξοργισμένη από την αδικία, η Αϊλά αποφασίζει να πάρει τη σκυτάλη.
Το αλφάβητο της σιωπής της Delphine Minoui, της συγγραφέως του μπεστ σέλερ Δέκα ετών, διαζευγμένη είναι ένας ύμνος στην ελευθερία που θεωρούμε δεδομένη και ένας φόρος τιμής στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

"Μοιραίες χάριτες" της Louise Penny

–ΘΡΙ ΠΑΪΝΣ–
Ένα όμορφο μέρος, ένας άγριος φόνος…
Καλωσήλθατε στο γραφικό χωριό Θρι Πάινς, νότια του Μόντρεαλ. Οι κάτοικοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και κάποιος ετοιμάζεται για φόνο…
Κανείς δεν συμπαθούσε τη Σι Σι ντε Πουατιέ. Ούτε ο ήσυχος άντρας της ούτε ο άβουλος εραστής της ούτε η αξιολύπητη κόρη της. Η Σι Σι ντε Πουατιέ είχε καταφέρει ν’ απομακρύνει τους πάντες, κανείς δεν λυπήθηκε για τον θάνατό της.
Όταν ο χαρισματικός επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Αρμάν Γκαμάς, καλείται να διερευνήσει τον θάνατό της, συνειδητοποιεί πολύ γρήγορα πως έχει ν’ αντιμετωπίσει έναν ασυνήθιστο και πανέξυπνο δολοφόνο. Η Σι Σι ντε Πουατιέ πέθανε από ηλεκτροπληξία στη μέση μιας παγωμένης λίμνης, μπροστά σε ολόκληρο το χωριό, ενόσω παρακολουθούσε το ετήσιο τουρνουά κέρλινγκ. Κι ωστόσο κανείς δεν είδε τίποτα. Ή μήπως προσπαθούν να καλύψουν τον δολοφόνο;
Με τη συμπόνια και το θάρρος που τον χαρακτηρίζουν, ο Γκαμάς διερευνά την ειδυλλιακή ζωή στο χωριό και ανακαλύπτει παλιά θαμμένα μυστικά. Διότι ο χειμώνας στο Θρι Πάινς δεν είναι μόνο απίστευτα όμορφος, είναι και θανάσιμος…

"Τα χρόνια της αθωότητας" της Edith Wharton

Ο Νιούλαντ Άρτσερ, ένας νεαρός φέρελπις δικηγόρος της υψηλής κοινωνίας, ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον αρραβώνα του με την όμορφη και αθώα Μέι Γουέλαντ, όταν εμφανίζεται η ξαδέλφη της Μέι, κόμησσα Έλεν Ολένσκα, μια γοητευτική γυναίκα που επιστρέφει στην πατρίδα της μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει και να χωρίσει με τον Ευρωπαίο σύζυγό της.
Η ομορφιά της, η αντισυμβατική προσωπικότητά της και ο ευρωπαϊκός της αέρας παρασύρουν τον Νιούλαντ Άρτσερ σε έναν παθιασμένο έρωτα κόντρα στους κανόνες και τους ηθικούς φραγμούς της συντηρητικής κοινωνίας της Νέας Υόρκης.
Όμως, η ευτυχία του υπονομεύει το μέλλον της Μέι και την κοινωνική του θέση. Κι ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα στο καθήκον και στην αληθινή αγάπη…
Η Edith Wharton στα Χρόνια της αθωότητας, το πρώτο βιβλίο χάρη στο οποίο απονεμήθηκε βραβείο Πούλιτζερ σε γυναίκα, δημιουργεί μια συγκινητική ερωτική ιστορία ασκώντας αυστηρή κριτική στα υποκριτικά κοινωνικά ήθη της εποχής. Ένας ύμνος στη γυναικεία δύναμη και στο μεγαλείο της αγάπης. Από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.

"Εφηβεία, μια αλλόκοτη περίοδος" την Cara Natterson MD. & Vanessa Kroll Bennett

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα στην εφηβεία έχουν αλλάξει. Ξεκινάει κατά μέσο όρο δύο χρόνια νωρίτερα και διαρκεί μέχρι το τέλος του λυκείου… και για κάποιους περισσότερο. Οι νέες γενιές αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα που οι γονείς δεν είχαν ζήσει στη δική τους νιότη, τα οποία όμως οφείλουν να κατανοήσουν: από την απόλυτη επιβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις διατροφικές διαταραχές. Οι συζητήσεις για όλα αυτά είναι σαν την εφηβεία: Αλλόκοτες! Είναι, όμως, σημαντικές για την υγεία, την ευτυχία και την ασφάλεια των σημερινών εφήβων. Οι σαστισμένοι γονείς χρειάζονται αξιόπιστες πληροφορίες για τη σύγχρονη εφηβεία.
Το βιβλίο αυτό, αποκαλυπτικό και πρωτοπόρο, περιλαμβάνει:
Συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς να μιλάμε στους εφήβους σχεδόν για τα πάντα: την ακμή, τη σωματική οσμή, τις εναλλαγές διάθεσης, τη σεξουαλικότητα και πολλά άλλα.
Επιστημονικές εξηγήσεις για όλες τις σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές που φέρνει η εφηβεία.
Όσα χρειάζεται να ξέρουν οι γονείς για τη σημερινή κουλτούρα των εφήβων και τους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική τους υγεία.

"Στην κορυφή της ευτυχίας" του Ferran Cases

ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας που θέλουμε να τα παρατήσουμε. Νιώθουμε γεμάτοι άγχος, αποπροσανατολισμένοι, χωρίς κίνητρο και ελπίδα. Οι φρενήρεις ρυθμοί κατακλύζουν τη ζωή μας. Ο Μιγκέλ έχει μια ανάλογη καθημερινότητα, όταν αποδέχεται την πρόσκληση του παλιού του φίλου και ξεκινά ένα ταξίδι ζωής στην Ελλάδα, στο βουνό των Ολύμπιων θεών. Μαζί με τους συνταξιδιώτες του θα ανακαλύψουν τη μαγεία της φυσικής ομορφιάς, θα διδαχθούν από τις ιστορίες του Δία και των Ολύμπιων θεών στην κοιτίδα του πολιτισμού και θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν.
Ο Ferran Cases, συγγραφέας του βιβλίου Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος, έχει γράψει μια ιστορία που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι σου συμβαίνει, ώστε να μπορέσεις να ζήσεις με ηρεμία, να συνδεθείς με τον σκοπό της ζωής σου και να φτάσεις στην ευτυχία. Ακολουθώντας την εμπειρία του πρωταγωνιστή και τις πληροφορίες που σου παρέχουν οι σύντροφοί του σ’ αυτό το ταξίδι, θα μάθεις πώς λειτουργεί το άγχος, μεθόδους αναπνοής και διαλογισμού, τεχνικές σωματικής χαλάρωσης και πολλά άλλα απαραίτητα εφόδια για να απολαύσεις μια γαλήνια ζωή.

"Οι τρεις σωματοφύλακες" του Αλέξανδρου Δουμά

Στη Γαλλία του δέκατου έβδομου αιώνα, την εποχή που βασιλιάς είναι ο Λουδοβίκος ΙΓ΄, ο νεαρός ντ’ Αρτανιάν φτάνει στο Παρίσι με ένα μεγάλο όνειρο: να μπει στην υπηρεσία του παλατιού και να γίνει σωματοφύλακας.
Παράλληλα, ο καρδινάλιος Ρισελιέ θέλει να διαβάλει τη βασίλισσα Άννα στα μάτια του βασιλιά Λουδοβίκου. Ο νεαρός σωματοφύλακας ντ’ Αρτανιάν μαζί με τους τρεις φίλους του –τον Άθο, τον Πόρθο και τον Άραμη–, τους πιο γενναίους και ατρόμητους σωματοφύλακες του βασιλείου, θα εμπλακούν σε απίστευτες περιπέτειες για να υπερασπιστούν τη βασίλισσά τους.
Οι τρεις σωματοφύλακες είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μυθιστορήματα όλων των εποχών. Έχει διαβαστεί από εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συγκινεί με τις περιπέτειες του θαρραλέου ντ’ Αρτανιάν και των αφοσιωμένων φίλων του. «Όλοι για έναν κι ο καθένας για όλους!»

"Ο τελευταίος των Μοϊκανών" του James Fenimore Cooper

Στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1757 που έκαναν οι Γάλλοι και οι Άγγλοι για να διατηρήσουν τις αποικίες τους στη Βόρεια Αμερική, ορισμένες ινδιάνικες φυλές συμμάχησαν με τους Γάλλους και άλλες με τους Άγγλους. Υπήρχαν όμως και φυλές που συνέχισαν να μάχονται τους λευκούς αποίκους, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Σ’ αυτή την ταραχώδη περίοδο, δύο αδελφές προσπαθούν να ξαναβρούν τον πατέρα τους, που είναι διοικητής σε ένα φρούριο το οποίο πολιορκούν Γάλλοι και Ινδιάνοι. Τις δύο κοπέλες συνοδεύουν ένας νεαρός αξιωματικός και ένας Ιροκέζος ανιχνευτής. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και το ερώτημα αν θα τα καταφέρουν θα σημαδέψει το βασανιστικό οδοιπορικό τους.
Ο Τελευταίος των Μοϊκανών θεωρείται το αριστούργημα του Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, βραβεύτηκε με Όσκαρ και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία.

"Κολέγιο Σεν Κλερ 9: Η Κίτι στο Σεν Κλερ" της Enid Blyton

«Φοβάμαι πως η αγαπητή, νέα αρχηγός μας απλώνει το χέρι της πιο μακριά από εκεί που φτάνει!»
Η νέα αρχηγός του Σεν Κλερ, η Μάργκαρετ, προκαλεί συνεχώς προβλήματα στις μαθήτριες της Τρίτης τάξης. Δεν έχει συναντήσει, όμως, ακόμη το αντίπαλο δέος, την Κίτι και την κατσίκα της, τη ΜακΓκίντι!
Έρχονται ακόμα περισσότεροι μπελάδες στο Σεν Κλερ!

"Τα 5 λαγωνικά: Το μυστήριο της έπαυλης" της Enid Blyton

Ένας πολύτιμος πίνακας λείπει από την πινακοθήκη, ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκεται όλη η καλή κοινωνία. Ένα μυστήριο για τα αχτύπητα 5 Λαγωνικά, μία από τις πιο επιτυχημένες διαχρονικές σειρές της κορυφαίας Ένιντ Μπλάιτον!

"Σέρλοκ Χολμς: Ο αντίχειρας του μηχανικού" του Arthur Conan Doyle

Κάθε μικρός ερευνητής έχει για πρότυπο τον Σέρλοκ Χολμς και τις περιπέτειές του!
Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ενισχύσουν οι μικροί αναγνώστες την παρατηρητικότητά τους και τη σύνθετη σκέψη προκειμένου να λύσουν κάθε μυστήριο.

"Οι Μυστικοί Επτά: Το αίνιγμα του σκοτεινού δωματίου" της Enid Blyton

Η ομάδα των θαρραλέων παιδιών έχει πολλά αινίγματα να λύσει. Ένα αεροπλανάκι που δεν επέστρεψε ποτέ, ένας εξαγριωμένος κηπουρός και φυσικά αυτό που μπορεί να κρύβεται πίσω από το σκοτεινό δωμάτιο!

"O Μούργος (12): Ο Μούργος στο αγρόκτημα" του Colas Gutman

Μια ξεκαρδιστική σειρά βιβλίων με ήρωα έναν καλοκάγαθο αδέσποτο σκύλο που αποδεικνύεται χίλιες φορές καλύτερος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο του. Αυτή τη φορά ανακαλύπτει πώς είναι η ζωή για τα ζώα στο αγρόκτημα!
 
"Μόγλης. Το βιβλίο της ζούγκλας" του Rudyard Kipling

Ο Μόγλης, το αγόρι που μεγάλωνε μαζί με τους λύκους, κάποια στιγμή ήρθε αντιμέτωπο με την πραγματικότητα. Ήταν άνθρωπος και όχι ένας από αυτούς. Αν και η Λύκαινα που τον μεγάλωσε, ο Ακέλας, ο αρχηγός της αγέλης, ο Μπαλού, η μεγάλη καφετιά αρκούδα, και ο Μπαγκίρα, ο μαύρος πάνθηρας, ήταν με το μέρος του, ο Σιρχάν, ο φοβερός τίγρης της ζούγκλας, μαζί με τους νεαρούς λύκους δε θα τον αποδέχονταν ποτέ. Έτσι, το αγόρι αποφάσισε να αφήσει πίσω του όλα όσα ήξερε ως τότε και να πάει να ζήσει με τους ανθρώπους. Μα κι εκείνοι –αν και ήταν η φυλή του– δεν μπόρεσαν να τον αποδεχτούν. Και κάπου εκεί ο Μόγλης αναρωτήθηκε: ήταν παιδί ανθρώπων ή λύκων;
Το βιβλίο της ζούγκλας γράφτηκε το 1894 από τον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ράντγιαρντ Κίπλινγκ. Μέχρι και σήμερα αποτελεί αγαπημένο ανάγνωσμα μικρών και μεγάλων.

"Το άτακτο καπέλο" της Χριστίνας Αποστολίδη

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μάγος που είχε ένα ψηλό μαύρο καπέλο για να βγάζει κουνελάκια και περιστέρια. Μόνο που στο συγκεκριμένο καπέλο άρεσε να μπερδεύει τα μαγικά στον πάτο του κι έτσι ο μάγος δεν ήξερε ποτέ τι θα τραβήξει από μέσα.
Τι θα συμβεί όταν ο μάγος, θυμωμένος από τις αταξίες του καπέλου, το πετάξει στα σκουπίδια; Πόση αναστάτωση θα προκαλέσει σε όποιον το φορέσει στο κεφάλι του;
Μήπως, τελικά, μέσα από τις ανατροπές θα βρουν όλοι αυτό που ψάχνουν;

"Ζικ & Ζακ. Μια μαγική βόλτα στο πάρκο" του Κυριάκου Αθανασιάδη

Η Τοσοδούπολη είναι λίγο έξω από την πόλη. Έχει ένα μικρό ποτάμι, ένα δικό της δάσος και ένα πάρκο πέρα στο λοφάκι. Έχει πολλά όμορφα σπίτια με αυλή, σχολείο, παντοπωλείο, φούρνο, γήπεδο, παιδική χαρά, μουσείο, θέατρο, σινεμά – δηλαδή απ’ όλα. Μαζί έχει και τα πιο καταπληκτικά παιδιά του κόσμου, που ζουν εκεί σπουδαίες περιπέτειες.
Η Ζικ και ο Ζακ μετακομίζουν στην Τοσοδούπολη και αποφασίζουν να την εξερευνήσουν από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Σκέφτονται να αρχίσουν από το πάρκο στο λοφάκι, όμως φοβούνται μην τυχόν και χάσουν τον δρόμο τους στον γυρισμό… Θα βρουν μια πολύ έξυπνη λύση με τη βοήθεια των απίθανων καινούριων τους φίλων!

"O Τίμος μαθαίνει κολύμπι" του Emaniel Masono

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ!
Σκουφάκι, γυαλάκια και ο Τίμος είναι έτοιμος για το μάθημα κολύμβησης!
 
"Μικρές ιστορίες για παιδιά 4 ετών" του Stefano Bordiglioni

Τα χρώματα της φαντασίας ντύνουν την καθημερινή ζωή των παιδιών και κάνουν το πρωινό ξύπνημα, το φαγητό, το παιχνίδι μπάνιο και τον ύπνο τους… πιο συναρπαστικά!

"Ο Αστέρης στην παραλία" της Charlotte Moundlic

Ο Αστέρης μοιράζεται μαζί σου τις μικρές και τις μεγάλες περιπέτειες της ζωής!
Ο Αστέρης πηγαίνει στην παραλία με τη φίλη του την Πετρούλα.
Ζήτω ο ήλιος, ζήτω η θάλασσα, ζήτω οι διακοπές!

"Ο Αστέρης στον γιατρό" της Charlotte Moundlic

Ο Αστέρης μοιράζεται μαζί σου τις μικρές και τις μεγάλες περιπέτειες της ζωής!
Ο Αστέρης πηγαίνει στον γιατρό για να κάνει ένα εμβόλιο. «Έχεις μεγαλώσει πολύ, φαίνεται πως έχεις φάει… πολλά εκατοστά!» του λέει ο γιατρός.

"Η μικρή μου εγκυκλοπαίδεια: Τα σπορ"

Μια ξεχωριστή εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο των σπορ.
Η κάθε σελίδα, εξ ολοκλήρου εικονογραφηµένη, περιέχει ένα εύρος πληροφοριών που έχουν προσαρµοστεί τέλεια για τους µικρούς αναγνώστες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα οφέλη της κίνησης και της σωματικής δραστηριότητας, καθώς και τα διάφορα αθλήματα και τον τρόπο που αυτά εξασκούνται. Ένας ιδανικός τρόπος για να τους εμφυσήσουμε τη χαρά της μάθησης.

"Δες τι κρύβεται: Στην άγρια φύση"

Μέσα από δέκα σελίδες με πολλές εκπλήξεις, τα μικρά παιδιά θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα πάντα για την άγρια φύση.

"Δες τι κρύβεται: Στη φάρμα"

Μέσα από δέκα σελίδες με πολλές εκπλήξεις, τα μικρά παιδιά θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα πάντα για τη φάρμα.