Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει την Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 την νέα ατομική έκθεση του Νίκου Λεοντόπουλου με τίτλο «XΑΡΧΕΙΑ».

«Η νέα ενότητα έργων του Νίκου Λεοντόπουλου, πέρα από την έκπαγλη παραβατική ομορφιά που μαεστρικά αποκαλύπτει, πυροδοτεί ταυτόχρονα έναν καινούριο τρόπο θέασης στα γενναία λουλούδια και τα επίτοιχα πυροτεχνήματα της πόλης», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης και Ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.
«Φωτογραφίζοντας με πάθος, παραδίδοντας μια άρτια ιστορική καταγραφή και αισθητική αναζήτηση, ο Λεοντόπουλος, σε συνέχεια των αξέχαστων «Λιπασμάτων» του, ιχνηλατεί και επανασυστήνει ένα οικείο αστικό αθηναϊκό τοπίο που υφαίνεται και ξηλώνεται σιωπηλά, που άλλοτε ξεψυχά και άλλοτε πάλλεται, που ακροβατεί ανάμεσα στη δυστοπία και τη φαντασμαγορία. Ετοιμόρροπα και ανακαινισμένα βανδαλισμένα νεοκλασικά, πολυκατοικίες μεσοπολέμου με ευγενείς εισόδους και από καιρό χαμένα κοσμητικά γλυπτά μέλη, δαντελωτά εμπορικά σκέπαστρα και στριφογυριστές σκάλες υπηρεσίας, αποχρωματίζονται σταδιακά μπροστά στον φακό, αφήνοντας τόπο, υφή και ήχο στις ζοφερές εκρήξεις και τις μικρές πυρκαγιές των χρωμάτων, στους περιπετειώδεις ελισσόμενους λαβυρίνθους και τις συναρπαστικές μονοκονδυλιές των σχημάτων που σαν οργιώδεις κισσοί αγκαλιάζουν επίμονα την ιστορία των δρόμων και των κτηρίων, ακυρώνοντας χωρίς κρότο τη νενομισμένη της μνήμη. Επανεκκινώντας την με έναν λυγμό.»

Βιογραφικό σημείωμα:
Ο Νίκος Λεοντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι πτυχιούχος της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας με μεταπτυχιακά σε Computer Graphics και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε μεγάλες Διαφημιστικές Εταιρείες και Ατελιέ Γραφικών Τεχνών. Υπήρξε καθηγητής εφαρμογών στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθήνας και εισηγητής σεμιναρίων Γραφιστικής σε ΙΕΚ και Διαφημιστικές Εταιρείες.
Υπήρξε μέλος της Ομάδας Διαμόρφωσης Προγράμματος Σπουδών στη δημιουργία του μεταπτυχιακού προγράμματος «Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έχει συγγράψει τα βιβλία της «Προεκτύπωσης» που αναφέρονται στο χρώμα και την επεξεργασία εικόνας για το ίδιο Πρόγραμμα. Επίσης ήταν Καλλιτεχνικός Επιμελητής των εκδόσεων του Ε.Α.Π.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Φωτογραφίας και ασχολείται επαγγελματικά πολλά χρόνια κυρίως με τη διαφημιστική φωτογραφία.
Διατηρεί Διαφημιστικό Γραφείο και ήταν εκδότης του πολιτιστικού περιοδικού «Εποχές».
Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.
Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί στην Αθήνα και έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις.

Πληροφορίες:
Νίκος Λεοντόπουλος «XΑΡΧΕΙΑ»
Εγκαίνια: Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024, ώρα: 19:30μ.μ.

Διάρκεια: 04 Ιουνίου – 19 Ιουλίου
Τετάρτη – Σάββατο 11:00π.μ. – 16:00μ.μ.
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11:00π.μ. - 14:30μ.μ. & 17:30μ.μ. - 20:30μ.μ.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εικαστικός Κύκλος ΔΛ: Ακαδημίας 6, 10671, Αθήνα
www.ikastikoskiklos.com
t:+30 210-3646818, e: info@ikastikoskiklos.com