Συνοπτική περίληψη του έργου:
Η Mary Santiago, μια σύγχρονη Σταχτοπούτα, αντί να φοράει γυάλινο γοβάκι, φοράει ένα ζευγάρι παπούτσια χορού.
Ο Joey Parker, είναι ο γοητευτικός πρίγκιπας που αναζητά τον αληθινό έρωτα ανάμεσα στα κορίτσια του σχολείου.
Θα μπορούσε άραγε η Mary να είναι η εκλεκτή της καρδιάς του και οι δυο τους να χαράξουν μια κοινή πορεία προς την δόξα;

Προσωπική άποψη:
Το Hollywood έχει την διαρκή τάση να με απογοητεύει. Τι εννοώ; Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου θα δω με κατανόηση και τρυφερότητα μια ταινία χαμηλού περιεχομένου, μια χαζοταινία αν θέλετε η οποία δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα εφηβικό ρομάντζο, θα ακολουθήσει ένα κακό sequel για να μου χαλ΄σει την διάθεση. Όχι, δεν συναντιόμαστε ξανά με τους ήρωες του "A Cinderella Story" ούτε μαθαίνουμε τίποτα νεότερο για το μέλλον τους. Η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο να αντικαθιστά το ζευγάρι που βρίσκεται στο επίκεντρο με κάποιο άλλο. Το θέμα είναι αν το επόμενο, θα είναι το ίδιο ενδιαφέρον και γοητευτικό με το προηγούμενο.

Σε σχέση με το γνωστό σε όλους μας παραμύθι, η ταινία κρατάει την κακιά μητριά με τις σκύλες κόρες καθώς, και τον γοητευτικό πρίγκιππα που θα κλέψει την καρδιά της ασήμαντης της οικογένειας. Σε σχέση με την προηγούμενη, σχετικής φιλοσοφίας ταινία, κρατάει την σύγχρονη τοποθέτηση, το αμερικάνικο λύκειο και την τεχνολογία. Η ηρωίδα, δεν χάνει ούτε γυάλινο γοβάκι ούτε κινητό αλλά, το ipod της, ο πρίγκιππας είναι συμμαθητής της και διάσημος αστέρας της ποπ και εκείνη παλεύει, τόσο να ξεφύγει από τα βασανιστικά δεσμά της μητριάς όσο και να κρατήσει την καρδιά του γοητευτικού νεαρού που όλες θα τον ήθελαν και όμως, εκείνος δεν έχει μάτια για άλλη.

Όχι, δεν είναι το κλισέ της υπόθεσης που μας ενοχλεί. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα μπορούσαμε να συμβιβαστούμε, όπως με ευχαρίστηση κάναμε στην προηγούμενη ταινία. Αυτό που ενοχλεί είναι, η προσπάθεια της Warner να συνδυάσει πολλά διαφορετικά είδη ταινιών, κόβοντας και ράβοντας τα στοιχεία εκείνα που θεωρούν εκείνοι επιτυχημένα. Λίγο παραμμύθι, λίγο ρομάντζο, λίγο ανέμελη λυκειακή εφηβεία, λίγο χορός, λίγο φαρσοκωμωδία. Μπορεί μεμονωμένα τα στοιχεία αυτά να μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία όμως, όταν προσπαθείς να τα βάλεις όλα στο ίδιο τσουβάλι, χωρίς μάλιστα να έχεις καμία πρόθεση να διατηρήσεις τις ισορροπίες, τότε τα πράγματα θα κυλήσουν μάλλον άσχημα και αδιάφορα.

Ποιος είπαμε ότι είναι ο σκηνοθέτης; Ο Damon Santostefano; Χμ... αυτό εξηγεί πολλά αφού ο συγκεκριμένος κύριος, αν εξαιρέσει κανείς τις σκηνοθετικές τηλεοπτικές μικροδουλειές που έχει αναλάβει κατά διαστήματα, δεν έχει κάτι αξιόλογο στο βιογραφικό του. Ίσως η ανικανότητά του να διαχειριστεί την ταινία, να ήταν ο λόγος που κυκλοφόρησε απευθείας σε dvd χωρίς να περάσει ποτέ από τις αίθουσες. Και γιατί να περάσει άλλωστε όταν συνολικά μοιάζει με φτηνή τηλεοπτική παραγωγή και μάλιστα, από εκείνες του σωρού, που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν ένα και μοναδικό επεισόδιο κατά την διάρκεια παραγωγής μιας σαπουνόπερας.

Οι νεαροί πρωαταγωνιστές είναι σίγουρα τρισχαριτωμένοι και γοητευτικοί όμως, θα προτιμούσαμε να τους παρακολουθήσουμε σε κάποιο από τα δημοφιλή παιδικά shows της Disney παρά σε μια τέτοια παραγωγή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα παιδάκια που πιθανότατα να θέλουν να κάνουν καριέρα όμως, κάνοντας τέτοιες επιλογές, θα με εξέπληττε αν περίμεναν πολλά από την ζωή τους. Ακόμα και οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης ταινίας, έχουν πολύ περισσότερα να δείξουν στην διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας και κακά τα ψέματα, λίγο-πολύ, όλοι αναγνωρίζουν τα ονόματα και τις φάτσες τους.

Αν δεν έχετε με άλλα λόγια, χρόνο για σκότωμα, μπορείτε να αφεθείτε σε πολύ σημαντικότερα, παραγωγικότερα και ουσιαστικότερα πράγματα. Αν πάλι θέλετε πάση θυσία να ψυχαγωγήσετε το μικρό, χαριτωμένο και αφελές ανηψάκι σας, ίσως να αξίζει τον κόπο να κάνετε μια προσπάθεια. Μπορεί εσείς να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να κόψετε τις φλέβες σας όμως, βλέποντας το πιτσιρίκι δίπλα σας να διασκεδάζει μπορεί το αίσθημα αυτό να αντικατασταθεί από ανακούφιση και έτσι, να αφεθείτε σε έναν σύντομο, γαλήνειο ύπνο.
Βαθμολογία 2/10

Τατότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Μια Σύγχρονη Σταχτοπούτα 2
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθέτης: Damon Santostefano
Πρωταγωνιστές: Selena Gomez, Andrew Seeley, Jane Lynch, Katharine Isabelle, Emily Perkins, Jessica Parker Kennedy, Marcus T. Paulk, Nicole LaPlaca, Alex Zahara
Παραγωγή: 2008
Διάρκεια: 92'

Επίσημο site:
http://www.anothercinderellastory.warnerbros.com/