Δυσάρεστα νέα για τους φίλους των εκδόσεων Πλατύπους που μπορεί να πήραν στα χέρια τους το "Ο κόσμος μετά" και "Το ταξίδι του τίγρη", περιμένοντας μέσα στον Σεπτέμβρη και την έκδοση του 6ου και τελευταίου βιβλίου της σειράς "Θανάσιμα Εργαλεία", τίτλος του οποίου θα είναι "Η πόλη της ουράνιας φωτιάς", αλλά πολύ πιθανόν να μην δουν την ολοκλήρωση δύο σειρών του ίδιου εκδοτικού.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα αναγνώστριας, οι εκδόσεις Πλατύπους δήλωσαν πως βλέπουν... σκοτεινό, το μέλλον δύο σειρών τους, τονίζοντας πως έδωσαν όσο περισσότερο χρόνο μπορούσαν προκειμένου να βρουν την δέουσα ανταπόκριση από το κοινό, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα βιβλία να μην κινηθούν καθόλου, οδηγώντας τους πολύ πιθανόν στην απόφαση να μην ολοκληρώσουν την έκδοσή τους.

Οι σειρές για τις οποίες μιλάμε είναι οι εξής:
- ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΩΧΩΡΑΣ της Suzanne Collins στην οποία έχουν κυκλοφορήσει τα 2 από τα 5 βιβλία και πιο συγκεκριμένα τα "Γκρέγκορ ο Ανωχωρίτης" και "Ο Γκρέγκορ και η προφητεία του ολέθρου".
- ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ της Kat Falls στην οποία έχει κυκλοφορήσει το 1ο από τα 2 βιβλία.


Αν τελικά η απόφαση αυτή οριστικοποιηθεί από τις εκδόσεις, θα είναι μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη καθώς, μέχρι σήμερα, ήταν οι μοναδικές που ακόμα κι αν μια σειρά δεν είχε την απαιτούμενη αποδοχή, την στήριζαν και φρόντισαν να εκδοθεί μέχρι τέλους. Βέβαια, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, η απόφασή τους αυτή, αν κι εφόσον τελικά παρθεί, σίγουρα θα μας στενοχωρήσει, ωστόσο, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η επιλογή είναι μάλλον μονόδρομος και πως θα συνεχίσουμε να τις αγαπάμε το ίδιο.