Η κόρη της Joan Rivers ανακοίνωσε τον θάνατο της μητέρας της, ξημερώματα ώρα Αμερικής, η οποία μετά από παραμονή μιας βδομάδας στο νοσοκομείο, τελικά, κατέληξε στα 81 της χρόνια, περιτριγυρισμένη ωστόσο από την οικογένειά της που δεν την άφησε στιγμή μόνη της. Η Rivers είχε πέσει σε κώμα, κατά την διάρκεια μιας επέμβασης που έπρεπε να κάνει στις φωνητικές της χορδές, στις 28 Αυγούστου 2014, από το οποίο και δεν ξύπνησε ποτέ.
Γεννημένη το 1933 στο Μπρούκλιν, η Rivers είχε αποφασίσει από πολύ νωρίς με το τι ήθελε ν' ασχοληθεί στη ζωή της, κάνοντας την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στις17 Φεβρουαρίου του 1965 στο "The Tonight Show" με τον Johnny Carson, ο οποίος υπήρξε και μέντοράς της, μια εμφάνιση που ακολούθησαν ακόμα περισσότερες ενώ την ίδια περίοδο εμφανίστηκε και στο "The Ed Sullivan Show".
Το 1968 συμμετείχε με έναν μικρό ρόλο στην ταινία "The swimmer" και μόλις ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε το δικό της talk show με τίτλο,"That show with Joan Rivers", έχοντας μάλιστα ως πρώτο της καλεσμένο τον Johnny Carson.
Τη δεκαετία του '70 εμφανίστηκε σε πολλά τηλεοπτικά shows, ανάμεσα στα οποία τα "The Carol Burnett Show" και "Hollywood Squares". Μεταξύ 1972 και 1976 συμμετείχε στην animation παραγωγή "The Adventures of Letterman". Το 1973 έγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής ταινίας "The Girl Most Likely to...", μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Stockard Channing. Το 1978 έγραψε το σενάριο της ταινίας "Rabbit Test", την οποία και σκηνοθέτησε, ενώ πρωταγωνιστής ήταν ο πολύ καλός της φίλος Billy Crystal. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας αυτής, έκανε το εναρκτήριο show στις εμφανίσεις των Helen Reddy, Robert Goulet, Mac Davis και Sergio Franchi στο "Las Vegas Strip".
Τη δεκαετία του '80 εμφανίστηκε σε πληθώρα εκπομπών, με την καριέρα της να κορυφώνεται, ενώ φιλοξενήθηκε και σε ένα επεισόδιο του "Saturday Night Live". Επιπλέον, εξέδωσε ένα βιβλίο, κάτι σαν σάτιρα των απομνηνευμάτων της, με τίτλο "The Life and Hard Times of Heidi Abramowitz". Το 1986, για λογαριασμό του νεοσύστατου, τότε, σταθμού Fox, ανέλαβε ένα late night show, το "The Late Show Starring Joan Rivers", κάτι που την έκανε την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της τηλεόρασης που ανέλαβε αποκλειστικά τα ηνία μιας τέτοιας εκπομπής.
Τα χρόνια που ακολούθησαν την είδαμε να εμφανίζεται σε διάφορα shows και τηλεοπτικές σειρές, όπως το "Nip Tuck" όπου υποδύθηκε τον εαυτό της, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια λαμπερή συνέχεια, παρά που το πηγαίο κωμικό της ταλέντο δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν.